Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βλαβερό Λογισμικό και περιεχόμενο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βλαβερό Λογισμικό και περιεχόμενο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βλαβερό Λογισμικό και περιεχόμενο
Απο τους: Χάρης Ανδρεόλας Σταύρος Κοντός Άλκης Σακαρίκος Γιάννης Καγιόγλου

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο χρόνος που αφιερώνουμε στον Η/Υ είναι πάρα πολύς , για αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τους κινδύνους που υπάρχουν και να ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίσουμε. Μετά από έρευνες που διεξάχθηκαν στο σχολείο μας, παρατηρήσαμε τα εξής αποτελέσματα τα οποία θα ακολουθήσουν στη συνέχεια...

3

4

5

6 Παρατηρήσεις Παρατηρούμε ότι παρ’όλο που οι μαθητές στη συντριπτική τους πλειοψηφία χρησιμοποιούν κάποιο λογισμικό προστασίας, πάνω από τους μισούς έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό ή άλλο είδος βλαβερού λογισμικού.

7 Δούρειοι Ίπποι (Trojan horses)
ΒΛΑΒΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Iοί (viruses) Σκουλήκια (Worms) Δούρειοι Ίπποι (Trojan horses) Spyware Spam

8 Iοί (viruses): Προγράμματα τα οποία είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να «εισβάλλουν» στον υπολογιστή μας και να δημιουργούν ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως αδυναμία έναρξης του υπολογιστή, μη σωστή λειτουργία εφαρμογών ή ξαφνική εμφάνιση διαφόρων χαρακτήρων και αριθμών στην οθόνη μας.

9 Σκουλήκια (Worms): Ιοί που αναπαράγονται δημιουργώντας αντίγραφα του εαυτού τους διαμέσου των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

10 Δούρειοι Ίπποι (Trojan horses): Προγράμματα που, ενώ φαίνεται πως δουλεύουν σωστά και με νόμιμο τρόπο, στην πραγματικότητα μπορούν να προκαλέσουν αρκετές βλάβες.

11 Spam: Είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα που βρίσκουμε στο ταχυδρομείο μας και τα οποία αποτελούνται συνήθως από διαφημίσεις εταιριών ή προϊόντων τους.

12 Τρόποι προφύλαξης Αν παρατηρείτε επανηλειμένα ανεπιθύμητα μηνύματα από κάποια συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να χαρακτηρίσετε τον αποστολέα αυτό ανεπιθύμητο και να μπλοκάρετε μηνύματά του στο μέλλον.

13 Συμβουλές Προστασίας από βλαβερό λογισμικό
Εγκαταστήστε ένα λογισμικό antivirus. Φροντίστε να διατηρείτε το antivirus ενημερωμένο και να πραγματοποιείτε έλεγχο των αρχείων σας σε τακτά διαστήματα. Επίσης, πριν ανοίξετε ένα αρχείο που κατεβάσατε από το Διαδίκτυο κάντε δεξί κλικ και ελέξτε το πρώτα με το antivirus.

14

15

16 Παράνομο Περιεχόμενο Παιδική πορνογραφία, σεξουαλική παρενόχληση
Προτροπή σε αυτοκτονία Ρατσισμός, ξενοφοβία, τρομοκρατία Οικονομικό έγκλημα, απάτες Hacking, Cracking Εκφοβισμός Εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση Παραβίαση:           - Προσωπικών δεδομένων           - Πνευματικής ιδιοκτησίας           - Απορρήτου των επικοινωνιών


Κατέβασμα ppt "Βλαβερό Λογισμικό και περιεχόμενο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google