Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

3 ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!

4   ¨ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΑΣ. Περιλαμβάνονται όλες οι αξιόποινες πράξεις που τελούνται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων επεξεργασίας δεδομένων. Η πληροφορική τεχνολογία κατέστησε δυνατή τη διάπραξη ενός φάσματος εγκληματικών πράξεων, οι οποίες απαιτούν εξειδίκευση και αυξημένη κατάρτιση. Ανάλογα με τον τρόπο τέλεσης αυτού διαχωρίζεται σε έγκλημα τελούμενο με την χρήση Hλεκτρονικών Υπολογιστών(computer crime) και σε κυβερνοέγκλημα (cyber crime) εάν τελέσθηκε μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

5 ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ CYBER CRIME

6 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

7 NΟΜΟΘΕΣΙΑ Εφαρμόζεται το κοινό ποινικό δίκαιο.
Το έτος 2005 τέθηκε σε ισχύ το Π.Δ 47/2005,από την ΑΔΑΕ(Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών). Το Π.Δ. 47/2005 αφορά τις διαδικασίες, τεχνικές και οργανωτικές εγγυήσεις για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τη διασφάλισή του Σύντομα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η συνθήκη που υπεγράφη στην Βουδαπέστη στις Στη συνθήκη της Βουδαπέστηs, που υπέγραψε μεταξύ πολλών άλλων χωρών και η Ελλάδα υπάρχουν επεξηγήσεις και ρυθμίσεις για όλα τα ηλεκτρονικά εγκλήματα .

8 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Σε κάθε διαδικτυακή έρευνα γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του ηλεκτρονικού ίχνους του δράστη, το οποίο για κάθε χρήστη του ΙΝΤΕΡΝΕΤ είναι μοναδικό, και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την αποδεικτική διαδικασία στο δικαστήριο. IP ADDRESS: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ IP + ΩΡΑ + ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ =ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

9 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Σύνταξη δικογραφίας κ υποβολή της στις Δικαστικές Αρχές για έκδοση ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ (Π.Δ.47/2005). Ανάλυση ηλεκτρονικών ιχνών μέσω I.S.P. Στην χώρα μας δεν υφίσταται νομοθεσία που να υποχρεώνει – δεσμεύει τους Φορείς παροχής Υπηρεσιών ΙΝΤΕRΝΕΤ(ISP),στην χρονική διάρκεια τήρησης ψηφιακών αρχείων που απαιτούνται για την διαλεύκανση ηλεκτρονικών εγκλημάτων, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου.

10 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ… Σύμφωνα με έρευνα Μέσω των πληροφοριακών δικτύων (κυρίως του διαδικτύου) και µε χρήση των συστηµάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς οικονομικών µμεγεθών (electronic fundstransfer systems ή EFTS) Διακινούνται καθηµερινά πάνω από 2 τρισεκατοµµύρια δολάρια µόνο στις ΗΠΑ σε συναλλαγές, ενώ στον κόσµο η εκτίµηση ανεβάζει το ποσό στα 5 τρισεκατοµµύρια . Κατά µέσο όρο λοιπόν στον κόσµο διακινούνται ηλεκτρονικά πάνω από 3,5 δισεκατοµµύρια δολάρια το λεπτό. Αυτά τα ποσά εποφθαλμιούν οι crackers, οι οποίοι διαθέτουν τις γνώσεις για να τολµήσουν να επιτεθούν και ίσως να σπάσουν τους κωδικούς προστασίας των συστημάτων, αποκτώντας πρόσβαση σε όλα αυτά τα ποσά.

11

12 1. ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ. 2.ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΑ ΗΘΗ 3. ΑΠΑΤΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. 4 .CRACKING & HACKING. 5 .ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ-ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ. 6. ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ. 7.ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. 8. ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ CHAT ROOMS. 9.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ 10.ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΜΠΟΡΙΟΥ…

13 ΜΕΤΑΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ……………...

14 ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ…. ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ
ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ…. ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ ..ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ(ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ… ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΙΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 72 ΕΤΩΝ ΕΝΩ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΩΝ … .,

15 STORM --PURITY - -COALA-CAROUSEL I-Il-ΜΥΟΣΙΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ STORM --PURITY - -COALA-CAROUSEL I-Il-ΜΥΟΣΙΣ

16

17 HACKER HACKER μπορεί να ορισθεί το άτομο εκείνο, το οποίο, χωρίς δικαίωμα αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που έχουν εισαχθεί σε υπολογιστή ή σε περιφερειακή μνήμη υπολογιστή. HACKER Eμφανίστηκαν για πρώτη φορά κατά την δεκαετία του 1970 στις ΗΠΑ, ως δράστες σε τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

18 CRACKER ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ SERVER ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ..ΚΟΙΝΩΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ Η ΧΡΗΜΑΤΑ, Η ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΝ –LINE ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ .

19 SMART DIGITAL CRIME

20 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

21 ΜΕΘΟΔΟΙ –ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ –ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ HUMAN INTELLIGENCE-ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. IMAGERY INTELLIGENCE-ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ- ΜΙΚΡΟΚΑΜΕΡΑ. SIGNAL INTELLIGENCE –ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΚΛΑΠΕΝΤΩΝ. OPEN SOURCE INTELLIGENCE –ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ,ΤV,INTERNET (FACEBOOK)

22 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ
ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ $ Smart software marketing research

23 ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΑΤΙΑ

24 ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ..
Παρατηρείται διαρροή και παράνομη διάθεση στην Παγκόσμια αγορά λογισμικού προγράμματος, Βιομηχανικού-μηχανολογικού εξοπλισμού, τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου ανήκουν σε Διεθνή Εταιρεία Η παράνομη διακίνηση, εντοπίσθηκε σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία, όπου και συνελήφθησαν σε κοινή επιχείρηση οι δράστες.

25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ Η οικονομική ζημιά της παθούσης Εταιρείας, ανέρχεται σε $.,ενώ συνεχίσθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα μετά την σύλληψη η παράνομη διάθεση του λογισμικού.

26 SATELITE FRAUD

27 ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ NOVA , BSKYB,Κ.Α.ΑΠO EΝΑΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

28 ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ : OI ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΦΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΕΣΤΕΛΝΑΝ ΑΥΤΌ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΟΥΣ . ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ,

29 CRACKING

30 CRACKING ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

31 ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ,ΕΝΩ ΟΛΗ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΣΩ ΘΥΡΙΔΩΝ! ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΟΤΑΝ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ OΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ: EΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ EURO

32 CRACKING ΣE ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΟΜΙΛΟ!

33 ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ… ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ (22 ΕΤΩΝ)ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ,ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΌΝ.

34 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!!!
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΜΕΣΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ,ΚΑΙ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΗΛΕΚ/ΚΑ ΙΧΝΗ THΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ!

35

36 Phising :είναι η παραπλάνηση κάποιου να εισάγει προσωπικά στοιχεία η στοιχεία πρόσβασης του σε εικονική διαδικτυακή φόρμα εισαγωγής στοιχείων αναγνώρισης χρήστη. Η ενέργεια αυτή θα επιτρέψει σε κάποιον τρίτο να πλαστογραφήσει τα στοιχεία του θύματος η να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα αυτού, όπως τραπεζικούς λογαριασμούς, συνδρομές, s,κλπ.

37 ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΚΩΔΙΚΩΝ E-BANKING ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ EMAIL
ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ SERVER ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ S ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ on line ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ!

38 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ…?
ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΠΑΤΗΛΑ S ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΑΥΤΩΝ!!ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΟΓ/ΣΜΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

39 ΔΡΑΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!

40 ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΣΗΣ … Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ PHISING ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ,ΟΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ.

41 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ …ΟΙ ΑΠΑΤΗΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ…!

42 ΙΣΠΑΝΙΚΟ LOTTO…. Αφρικανοί υπήκοοι, κάτοικοι Ισπανίας, αποστέλλουν s σε ανυποψίαστους χρήστες ζητώντας τους προσωπικά στοιχεία και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να τους μεταβιβάσουν τα κέρδη από την υποτιθέμενη νίκη τους στο Ισπανικό ΛΟΤΤΟ. Στη συνέχεια και αφού τα θύματα έχουν πεισθεί για τα κέρδη, ζητούν απ’ αυτούς να καταβάλλουν χρήματα για διαδικαστικά έξοδα. Με αυτό τον τρόπο κατορθώνουν να αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

43 ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΕΙΘΟΥΣ.. A)HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (E-BANKING)

44 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ..

45 Αρκετές υποθέσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων κατατίθενται στην Δίωξη Ηλεκ/κών Εγκλημάτων προς έρευνα… Προσέρχονται άτομα όπου έχουν δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο προσωπικά τους δεδομένα, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,(facebook- hi5)με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό!

46 Facebook….. 1)ΟΙ ΟΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.. 2)ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.. 3)ΑΠΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!! 4)Η ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ!

47 ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ SITE ΕΙΝΑΙ 100% ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΑΝΔΡΕΣ, TRANS, GAY, ΛΕΣΒΙΕΣ, ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΟ CLUB, ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ κλπ. ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΑΝ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ, Η ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΑΣ.!! ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΑΠΟ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΠΟΠΡΙΒΕ ΠΑΡΤΥ, S/M ΚΑΙ EXTREME ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΛΑΓΝΕΙΕΣ, ΒΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΤΙΑΧΤΟ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ. ΑΛΛΑ Ο KALIGOULAS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ! ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 90$ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ! ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ SITE ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

48 ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ BLUETOOTH

49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΤ/ΤΩΝ SERVISE ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ- ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΩΝ, ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Κ VIDEO TΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΟ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΦΩΤ/ΦΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΩΛΟΥΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ BLUETOOTH (ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤ/ΤΟΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ)ΕΝΑΝΤΙ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΖΕΤΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ – ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.

50 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Από τις υπηρεσίες πάταξης του Ηλεκ. Εγκλήματος υπάρχει στενή συνεργασία, και με λοιπούς συναρμόδιους φορείς (INTERPOL, EUROPOL, Εισαγγελικές Αρχές, εκπροσώπους Hotline γραμμών,κ.λ.π.), για ευόδωση του κοινά επιδιωκομένου σκοπού, που δεν είναι άλλος, από την καταπολέμηση του εγκλήματος .

51 ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ…..

52 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Διαφυλάσσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες. Ποτέ μην δίνετε H δημοσιεύεται , την διεύθυνση σας, την διεύθυνση και το όνομα του σχολείου σας η της εταιρείας σας , το τηλέφωνο σας, φωτογραφίες σας , ακόμη και αν κάποιοι σας το ζητήσουν. Κρατάτε τον κωδικό εισόδου στον υπολογιστή σας μυστικό. Είναι σαν το κλειδί του σπιτιού σας, δεν θα το δανείζατε σε κανέναν. Προσέχετε όταν μιλάτε διαμέσου chatroom ή . Μην ανταλλάσσεται ψηφιακά αρχεία με αγνώστους ίσως να προσπαθούν να σας παγιδεύσουν . Διακόψτε τη συνομιλία όταν κάποιοι σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Μην εμπιστεύεστε ότι διαβάζετε στο Ίντερνετ. Μάθετε να βλέπετε το περιεχόμενο με κριτικό μάτι. 52 52

53 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ
Διακρίθηκε και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως μια από τις καλύτερες υπηρεσίες της ΕΛ-ΑΣ. Διακρίθηκε και τιμήθηκε δύο φορές από το FBI για την προσφορά της στην καταπολέμηση του cyber crime και της παιδικής πορνογραφίας. Διακρίθηκε και τιμήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας για την πρόληψη μιας Αυτοκτονίας μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Εθνικής Οικονομίας για την σημαντική προσφορά της στον τομέα της καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος. 53 53

54 Computer crime SFAKIANAKIS MANOS LIEUTENANT COLONEL
Head of the Greek Computer Crime Unit (C.C.U.) Tel :

55 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google