Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μπισκοτούλης Α.Ε. ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Τμήμα : Β΄4 Ομάδα : Β΄

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μπισκοτούλης Α.Ε. ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Τμήμα : Β΄4 Ομάδα : Β΄"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μπισκοτούλης Α.Ε. ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Τμήμα : Β΄4 Ομάδα : Β΄
Μπισκοτούλης Α.Ε. ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Τμήμα : Β΄4 Ομάδα : Β΄ 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής Μάθημα : Τεχνολογία Καθηγήτρια : Στανίτσα Μαλαματένια Σχολ. Έτος :

2 Οι εγκαταστάσεις μας

3 Στοιχεία της επιχείρησης
Πλήρης Επωνυμία «Μπισκοτούλης Α.Ε.» Μπισκοτοβιομηχανία Ροδόπης Διακριτικός Τίτλος «Μπισκοτούλης» Νομική Μορφή Ανώνυμη Εταιρία Α.Φ.Μ Έτος Ίδρυσης 1992 Έδρα επιχείρησης 5ο χιλ.Κομοτηνής-Ξάνθης Τ.Κ Αντικείμενο Δραστηριότητας Παραγωγή, τυποποίηση & εμπορία μπισκότων. Εκδούσα Αρχή- Αριθμός Άδειας Λειτουργίας Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης Ε47/Φ Α.Θ. 138 Αριθμός μονίμως απασχολουμένων για το 2016 Σύνολο

4 Οργανόγραμμα Επιχείρησης
Δ/ντρια Οικονομικών Λιάπη Βαρβάρα Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!! Δ/ντής Μηχανοργάνωσης Χατζόπουλος Ευριπίδης Δ/ντής Προσωπικού Χαλαϊτζίδης Παναγιώτης Δ/ντής Εκπαίδευσης Μεμέτ Ραήφ Δ/ντρια Μάρκετινγκ Μιχαηλίδου Άννα Γενικός Διευθυντής Μεμεκίδης Τιμόθεος Δ/ντής Παραγωγής Σαριμπεκίδης Γιάννης Δ/ντής Προμηθειών Σαλή Αρήφ ΔΔ/ντής Υγιεινής & Ασφάλειας Μουταφίδης Γιώργος Οργανόγραμμα Επιχείρησης Δ/ντρια Ποιοτικού Ελέγχου Λόρτ Χουσεϊν Μελιχά Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων Μελικίδου Κατερίνα

5 Διευθυντής Μηχανοργάνωσης
Τα καρτελάκια της ομάδας «Μπισκοτούλης» ΑΕ. Μπισκοτοβιομηχανία Ροδόπης Ονοματεπώνυμο Στελέχους Διεύθυνση Τμήματος «Μπισκοτούλης»ΑΕ. 5ο χιλ.Κομοτηνής-Ξάνθης Τηλ – Τ.Κ.69100

6 Γενικός Διευθυντής Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!! Η Εταιρία μας
Η ιστορία μας ξεκινά πριν από 25 περίπου χρόνια από ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στην πόλη μας. Όμως το ταλέντο στην ζαχαροπλαστική μετατράπηκε σε επιχειρηματική δραστηριότητα με ένα και μοναδικό όραμα, την δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών, πρωτότυπων αλλά και παραδοσιακών γεύσεων σε κουλουράκια και μπισκότα. Στη διαδρομή μας αυτή μέχρι σήμερα έχουμε εξελίξει την ποικιλία των προϊόντων μας, προσθέτοντας διάφορες γεύσεις και καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης. Σήμερα κατέχουμε μια ευρύτατη ποικιλία από 130 προϊόντα, κερδίζοντας με το σπαθί μας τη φήμη του ποιοτικού και ευρηματικού παραγωγού μπισκότων, με δυνατότητες παραγωγής ευρείας κλίμακας, πάντα τηρώντας υψηλά πρότυπα ποιότητας. Με σημείο αναφοράς και οδηγό την επαγγελματική μας νοοτροπία και την φήμη μας λειτουργούμε τηρώντας υψηλά πρότυπα τόσο σε όλα τα στάδια που προηγούνται ή έπονται της παραγωγής μπισκότων και κουλουριών όσο και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μας. Την μακρόχρονη συνεργασία μας αυτή την εξασφαλίζουμε κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων, με την συνέπεια μας, με τον επαγγελματισμό μας, την ακεραιότητα και τη σταθερά υψηλή απόδοσή μας σε ό,τι κι αν κάνουμε.

7 Γενικός Διευθυντής Η Διοίκησή Μας Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!
Η «Μπισκοτούλης» ΑΕ., διαθέτει μια ισχυρή ομάδα ανώτερων διευθυντικών στελεχών με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων, των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, της πληροφορικής, της διοίκησης παραγωγής, των οικονομικών και της λογιστικής, της διακίνησης και αποθήκευσης προϊόντων και γενικά όλων των επιχειρησιακών δομών. Η μακρόχρονη δραστηριοποίησή μας στον κλάδο της παραγωγής μπισκότων θέτει στην υπηρεσία των πελατών μας έναν αποτελεσματικό συνδυασμό πρακτικής εμπειρίας και υψηλού επιπέδου θεωρητικής κατάρτισης. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

8 Γενικός Διευθυντής Οι Σταθερές Αξίες Μας Ακεραιότητα και εντιμότητα.
Διαφάνεια και ποιότητα. Φαντασία και ρεαλισμός. Επαγγελματισμός και αξιοπιστία. Εκπλήρωση υποχρεώσεων και δεσμεύσεων. Καινοτομία και τεχνολογία. Ενθουσιασμός, φιλικότητα και δημιουργικότητα. Εφαρμογή κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Σεβασμός στο περιβάλλον. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

9 Γενικός Διευθυντής Ο Στόχος Μας
Οι ωραίες γεύσεις, το κόστος και ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων είναι πολύ σημαντικές παράμετροι στον κλάδο μας. Συγχρόνως για την δημιουργία των γεύσεων αυτών σε χαμηλές τιμές αλλά και σε μεγάλες ποσότητες απαιτείται σύγχρονος εξοπλισμός, τον οποίο κατέχουμε, εξειδικευμένη τεχνογνωσία του προσωπικού, φαντασία σχεδιασμού στην γκάμα των προϊόντων και των συσκευασιών. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε στην συνείδηση του καταναλωτή σαν μια εταιρία, ένα εμπορικό σήμα, μια οντότητα που το όνομα της περιγράφει και προσδιορίζει τον κλάδο των μπισκότων και κουλουριών και έρχεται πρώτο στο μυαλό οποιουδήποτε επιθυμεί να γευθεί ποιοτικά και γευστικά κουλουράκια και μπισκότα. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

10 Γενικός Διευθυντής Οι Εργαζόμενοι
Επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στους εργαζόμενούς μας ένα εργασιακό περιβάλλον που να τους εμπνέει και να αυξάνει την απόδοσή τους και το αίσθημα υπερηφάνειας για την εργασία τους. Παραμείναμε ανεπηρέαστοι από την νωθρή οικονομική κατάσταση επιλέγοντας να διατηρήσουμε το αφοσιωμένο και πιστό προσωπικό μας, να εκλογικεύσουμε ακόμη περισσότερο το λειτουργικό μας κόστος και συγχρόνως να αυξήσουμε την αποδοτικότητά μας, χωρίς να μειώσουμε ούτε στο ελάχιστο την προσήλωσή μας στην ποιότητα. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

11 Πως πήρε το όνομα του… «μπισκότο»
Γενικός Διευθυντής Πως πήρε το όνομα του… «μπισκότο» Το μπισκότο πήρε το όνομα του την εποχή του μεσαίωνα στην Αγγλία. Η ονομασία του (bisquite) προέρχεται από τη λατινική φράση "panis biscotus". Μια δεύτερη ονομασία από την Αμερική είναι το cookie που πιθανότατα έμεινε από το ολλανδικό koekje. Η βασική διαφορά τους είναι ότι το "cookie" δεν φούσκωνε όταν ψηνόταν σε αντίθεση με το μπισκότο. Το μπισκότο για μια περίοδο ήταν μια πρακτική τροφή σαν το ψωμί με την ιδιότητα να αποθηκεύεται και να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα “σπογγώδες και ξερό μείγμα αλευριού, αντιστεκόμενο καλά στη μούχλα”. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στα ταξίδια καθώς αποτελούσε ιδανική τροφή. Όλα τα πλοία ήταν εφοδιασμένα με πολύ σκληρά μπισκότα και οι ναυτικοί συνήθιζαν να τα βουτάνε στην άλμη ή στον καφέ για να μπορέσουν να τα φάνε. Έμειναν ως βασική τροφή των ναυτικών μέχρι την εμφάνιση της κονσέρβας. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

12 Γενικός Διευθυντής Λίγη Ιστορία… Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!
Φημολογείται ότι το πρώτο μπισκότο εμφανίστηκε τυχαία στην Ολλανδία όταν κάποιος μάγειρας έριξε λίγη ζύμη στο ζεστό φούρνο και δημιούργησε το πρώτο μπισκότο. Στην Αίγυπτο, μερικές χιλιετίες αργότερα, βγήκαν στο φως τοιχογραφίες εργατών που έψηναν " παξιμάδια". Σήμερα είναι γνωστό ότι οι Αιγύπτιοι ναύτες έπαιρναν στα ταξίδια τους φέτες ψωμιού από κεχρί με την ονομασία " dhourra" . Άλλο ένα παρόμοιο παρασκεύασμα είναι στην αρχαία ελληνική κουζίνα οι " πλακούντες". Περιείχαν μέλι, μυρωδικά, λίπος, γάλα και μπαχαρικά και η ζύμη τους θύμιζε αυτήν του ψωμιού. Την ρωμαϊκή εποχή , τα αρτοποιεία παρασκεύαζαν τον " στρατιωτικό άρτο" ή αλλιώς " άρτο του ναυτικού" ,τον οποίο και αποκαλούσαν με την λατινική ονομασία " buccellum" . Ο άρτος αυτός αποτελούταν από αλεύρι και μάζευε νερό για τριάντα ήμερες χωρίς καθόλου μαγιά ή αλάτι. Μετά το ψήσιμο το ψωμί αυτό μάζευε νερό αφού πρώτα κοβόταν σε μικρά κομματάκια και επικαλυπτόταν με πιπέρι και μελί. Έπειτα ψηνόταν ξανά για να διατηρηθεί για αρκετό καιρό. Υπήρχαν περίοδοι μεγάλων ταξιδιών που η ζύμη αυτή ψηνόταν και τέσσερις φορές. Στην Περσία του 7ου αιώνα, αρτοποιοί πρόσθεσαν στην ζύμη αυτή βούτυρο, αυγά και κρέμα και για να γίνει πιο γλυκιά μελί και φρούτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία των μπισκότων και των παξιμαδιών. Την εποχή που έγινε η εισβολή των μουσουλμάνων στην Ισπανία, αναπτυσσόταν το εμπόριο των μπαχαρικών και λόγω των σταυροφοριών τα μπισκότα εξαπλώθηκαν στην βόρεια Ευρώπη και στην Αραβία. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

13 Γενικός Διευθυντής Χρονοδιάγραμμα Συσκέψεων μηνός Μαρτίου Ημερομηνία
Διευθυντές Τμημάτων Θέμα συσκέψεων Διεύθυνση προσωπικού & Διεύθυνση εκπαίδευσης Αποφάσεις για προσλήψεις προσωπικού και σχεδιασμό προγραμμάτων εκπαίδευσης για το 2017. Διεύθυνση οικονομικών Διεύθυνση μάρκετινγκ Αποφάσεις για την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης το 2015 και την χάραξη στρατηγικών πώλησης και προώθησης των νέων προϊόντων μας. Διεύθυνση παραγωγής Αποφάσεις για την συντήρηση του εξοπλισμού της επιχείρησης και εξεύρεση λύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στο τμήμα. Διεύθυνση ποιοτικού ελέγχου Διεύθυνση περιβάλλοντος Αποφάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας – διαχείρισης απορριμμάτων.

14 Διευθύντρια Οικονομικών
Άρθρο 1ο Σύσταση - Επωνυµία Συνιστάται Εταιρία µε την επωνυµία «ΜΠΙΣΚΟΤΟΥΛΗΣ Α.Ε». Ά ρ θ ρ ο 2ο Έδρα Έδρα της εταιρίας ορίζεται ο ∆ήµος Κομοτηνής με απόφαση του ∆ιοικητικού της Συµβουλίου η εταιρία δύναται να ιδρύει υποκαταστήµατα, γραφεία οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ά ρ θ ρ ο 3ο Σκοπός Σκοπός της εταιρίας είναι η παρασκευή και η εμπορία διαφόρων ειδών μπισκότων. Για την επίτευξη του σκοπού της η εταιρία µπορεί: α) Να συµµετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση µε όµοιο ή παρεµφερή σκοπό, οποιουδήποτε εταιρικού τύπου. β) Να συνεργάζεται µε οποιοδήποτε φυσικό ή νοµικό πρόσωπο µε οποιοδήποτε τρόπο. γ) Να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε επιχείρηση ηµεδαπή ή αλλοδαπή µε οποιοδήποτε σκοπό. Ά ρ θ ρ ο 4ο ∆ιάρκεια Η διάρκεια της εταιρίας ορίζεται σε 30 χρόνια Ά ρ θ ρ ο 5ο Μετοχικό Κεφάλαιο Το µετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ορίζεται σε € και είναι καταβεβληµένο ολοσχερώς σύµφωνα µε το άρθρο 16 του παρόντος και κατανέµεται σε µετοχές ονοµαστικής αξίας 5€ η κάθε µια. Απόσπασμα Καταστατικού

15 Διευθύντρια Οικονομικών
Οικονομική Εξέλιξη Η εταιρία μας τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει μια ακμαία ανοδική πορεία. Η χρονιά που πέρασε έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η προώθηση νέων προϊόντων, η εργατικότητα και οι άριστες σχέσεις με τους συνεργάτες μας, σε συνδυασμό με την εδραίωση των διεθνών δραστηριοτήτων μας, οδήγησαν σε ακόμη πιο θετικά πρόσημα.

16 Διευθυντής Προμηθειών
Η εταιρία μας, επιδιώκει να συνεργάζεται με προμηθευτές που να μπορούν να διαθέσουν: Προϊόντα που τηρούν ή και ξεπερνούν τις προδιαγραφές που ικανοποιούν τις ανάγκες μας Προϊόντα που να έχουν άριστη υποστήριξη μετά την πώληση. Προϊόντα, η ποιότητα των οποίων να είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα. Προϊόντα τα οποία να παραδίδονται πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα και τα συμφωνηθέντα. Προϊόντα που η τιμή τους είναι ανταγωνιστική. Για να πετύχει η εταιρία μας να συνεργαστεί με προμηθευτές, που θα είναι σε θέση να προσφέρουν τα παραπάνω, διαθέτει μια σωστά μελετημένη διαδικασία αξιολόγησης των προμηθευτών της, η οποία είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα της και να μπορεί να δώσει αξιοποιήσιμα δεδομένα. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

17 Διευθυντής Προμηθειών
Αξιολόγηση των προμηθευτών Η αξιολόγηση τους βασίζεται στα εξής: Παραλαβές. Τα κριτήρια που αφορούν τις παραλαβές εστιάζουν στις παραδόσεις των προϊόντων, τους χρόνους, την υποστήριξη και την απόδοση σε σχέση με το κόστος. Ποιότητα. Τα κριτήρια που αφορούν την ποιότητα θα πρέπει να είναι και ποσοτικά, εκτός από ποιοτικά και θα πρέπει να «απαιτηθούν» και να συμφωνηθούν πριν την σύναψη συνεργασίας με τον προμηθευτή. Τήρηση προδιαγραφών. Τα κριτήρια αφορούν την ικανότητα του προμηθευτή να παρουσιάσει έγκυρα αποδεικτικά στοιχεία για την τήρηση των προδιαγραφών και της ποιότητας. Γενικά, η αξιολόγηση των προμηθευτών στην επιχείρησής μας, έχει σαν στόχο την προστασία της ίδιας της επιχείρησης από λάθη και ελλείψεις που πιθανόν να οφείλονται σε άλλους, αλλά εν τέλει φτάνουν στον καταναλωτή. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

18 Διευθυντής Παραγωγής Οι Εγκαταστάσεις μας Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!
 Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής μας βρίσκεται στο 5ο χιλ. Κομοτηνής-Ξάνθης σε ιδιόκτητο χώρο,όπου στεγάζεται η πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής. Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής, που θέτει η ευρωπαϊκή ένωση, εναρμονισμένοι με τα υψηλά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας BRC και IFS. Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αιχμής σε συνδυασμό με την ασφάλεια των εργαζομένων μας και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Τηρείται επίσης, σύστημα ιχνηλασιμότητας και αναγνωρισιμότητας προϊόντων σε πλήρη ανάπτυξη. Επιπλέον, η εταιρία μας διαθέτει δύο κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία εξυπηρετούν 75 τοπικά κέντρα διανομής και χιλιάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

19 Διευθυντής Παραγωγής Ο τρόπος παραγωγής των μπισκότων χωρίζεται σε τέσσερα στάδια: Ζύμωμα. Σ΄αυτή τη φάση παρασκευάζεται το ζυμάρι Η παρασκευή του ζυμαριού αφορά την ανάμιξη υλικών (π.χ. αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, νερό κ.α.) σε συγκεκριμένη ποσότητα βάσει μιας συνταγής. Όλα τα υλικά τοποθετούνται σε ένα μεταλλικό ανοξείδωτο δοχείο. Μορφοποίηση. Το άμορφο ζυμάρι θα πάρει σχήμα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια μορφοποιητική μηχανή. Για κάθε είδος ζύμης και ανάλογα της φύσης του μπισκότου (cracker, cookies, γεμιστά μπισκότα κ.λπ.) υπάρχει το ανάλογο μηχάνημα. Ψήσιμο. Τα μπισκότα περνούν μέσα από τον φούρνο. Τα μπισκότα τοποθετούνται σε μια τεράστια ταινία ψησίματος μήκους άνω των 30m και «ταξιδεύουν» από τον ένα φούρνο στον άλλο. Κάθε φούρνος ρυθμίζεται σε διαφορετική θερμοκρασία. Συσκευασία. Η συσκευασία του μπισκότου και αποτελεί το σημαντικότερο στάδιο για την διατηρησιμότητα του προϊόντος. Σκοπός της συσκευασίας είναι να προστατέψει το μπισκότο από τις συνθήκες του αέρα (υγρασία, φώς, μικρόβια) έτσι ώστε να διατηρήσει τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά , δηλαδή το χρώμα, την γεύση την υφή του κ.α. όπως ακριβώς τα είχε την ώρα που έβγαινε από τον φούρνο. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

20 Γραμμή Παραγωγής Μπισκότων
Διευθυντής Παραγωγής Γραμμή Παραγωγής Μπισκότων

21 στην παρασκευή των μπισκότων
Διευθυντής Παραγωγής Ποιοτικά προβλήματα στην παρασκευή των μπισκότων Σκληρή Κόρα: όταν έχουμε υψηλή θερμοκρασία, η ποσότητα της ζάχαρης είναι μεγάλη και έχουμε μικρό χρόνο ανάμειξης. Ψωμώδης Υφή: όταν η ποσότητα του αλεύρου είναι μεγαλύτερη από όσο πρέπει, όταν το ποσοστό των λιπαρών είναι μικρό και έχουμε υπερβολική θερμοκρασία ή μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Μαλακή Ψίχα: συμβαίνει κυρίως λόγω μεγάλου χρόνου ψησίματος ή προσθήκη μεγάλης ποσότητας ζάχαρης ή γάλακτος. Πολύ Σκούρο Χρώμα: συμβαίνει λόγω μεγάλου χρόνου ψησίματος ή προσθήκη μεγάλης ποσότητας ζάχαρης ή γάλακτος. Σπάσιμο των Μπισκότων: όταν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην επιφάνεια και το εσωτερικό των μπισκότων. Μεγάλο άπλωμα του μπισκότου κατά το ψήσιμο: εξαρτάται από την ποσότητα των διογκωτικών υλών, από τη δύναμη του αλεύρου και την προστιθέμενη ποσότητα νερού. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

22 Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου
Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου Παρουσίαση του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 Το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO είναι ένα διεθνώς εφαρμοζόμενο πρότυπο, το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων. Το ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSΟ μπορεί να εφαρμοστεί από οποιονδήποτε οργανισμό εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στην αλυσίδα τροφίμων, είτε πρόκειται για οργανισμό που παράγει, επεξεργάζεται ή διαθέτει τρόφιμα ή ζωοτροφές, είτε πρόκειται για οργανισμό που παράγει υλικά ή εξοπλισμό που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα ή παρέχει υπηρεσίες σε επιχειρήσεις τροφίμων. Επιπροσθέτως, το ΕΛΟΤ EN ISO έχει σχεδιαστεί ώστε για να είναι συμβατό με άλλα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης όπως ΕΛΟΤ EN ISO 9001 και ΕΛΟΤ EN ISO 14001, ώστε να είναι δυνατή η ενοποίηση διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης σε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

23 Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου
Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου Τα οφέλη από την εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά ΕΛΟΤ EN ISO είναι πολλά όπως: Η πρόληψη των κινδύνων. Η βελτιστοποίηση διαχείρισης πόρων. Η μείωση των απωλειών τεχνογνωσίας. Η προστασία της επωνυμίας της επιχείρησης. Η επίτευξη μεγαλύτερου βαθμού συμμόρφωσης με τις νομοθετικές απαιτήσεις για ασφαλή τρόφιμα. Η δυναμική επικοινωνία με άλλους οργανισμούς στην αλυσίδα τροφίμων, τις αρμόδιες αρχές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Η ευελιξία, Η ποιότητα, συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός οργανισμού, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του, στη βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών ή/και προϊόντων του και στην αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των πελατών του. Τα Συστήματα Διαχείρισης της Ποιότητας παρέχουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κάθε οργανισμός μπορεί να μετρήσει και να βελτιώσει την απόδοσή του και τον τρόπο λειτουργίας του. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

24 Διευθυντής Προσωπικού
Η φιλοσοφία μας για το ανθρώπινο δυναμικό μας Οι άνθρωποί μας αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιο στην εταιρία μας διασφαλίζοντας το όραμα μας : «Φροντίδα, ποιότητα και σωστή διατροφή». Θεωρούμε τους ανθρώπους μας τον ουσιαστικότερο παράγοντα για την διασφάλιση και επίτευξη των στρατηγικών στόχων και της επιχειρηματικής ιδέα μας. Η επιτυχία του άριστου εργασιακού περιβάλλοντος και της μακροχρόνιας σχέσης ζωής που έχουμε αποκτήσει με τους ανθρώπους μας οφείλεται στη δημιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί εντός της εταιρείας. Υποστηρίζουμε την ανοιχτή επικοινωνία και το κλίμα ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας. Φροντίζουμε στον εμπλουτισμό γνώσεων και δεξιοτήτων με προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

25 Διευθυντής Προσωπικού
Αγγελία για πρόσληψη στελέχους Από την εταιρία «Μπισκοτούλης» ΑΕ., ζητείται υψηλόβαθμο στέλεχος για τη θέση Μηχανικού Λογισμικού, στην τοποθεσία Κομοτηνή Ροδόπης. Απαιτήσεις Σχεδιασμός και υλοποίηση εφαρμογών λογισμικού για την κάλυψη των απαιτήσεων τόσο των διευθύνσεων μας αλλά και της οργάνωσης των πελατών μας. Έλεγχος Λογισμικού και εύρεση σφαλμάτων. Ανάπτυξη των χρησιμοποιούμενων προγραμμάτων σε συνδυασμό με την ανάλυση και τον εντοπισμό των περιοχών που χρειάζονται τροποποίηση. Προσόντα Πτυχίο στην Επιστήμη των Υπολογιστών, Πληροφορικής. Τουλάχιστον 2 χρόνια εμπειρία σε θέσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες Microsoft .NET όσο ASP. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

26 Διευθυντής Προσωπικού
Υποβολή Βιογραφικού Επώνυμο* Όνομα*  Πατρώνυμο* Ημερομηνία Γέννησης* Διεύθυνση* Τηλέφωνο* * Κινητό τηλέφωνο* Φύλο* Άνδρας Γυναίκα Στρατιωτικές Υποχρεώσεις* Ναι Όχι Οικογενειακή Κατάσταση Άγαμος(η) Έγγαμος(η) Άδεια οδήγησης* Ναι Όχι Εκπαίδευση-Σπουδές* Ξένες γλώσσες* Επαγγελματική εμπειρία Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικών μέχρι τις στο mail της εταιρίας μας: Τα πεδία με* είναι υποχρεωτικά   

27 Διευθυντής Εκπαίδευσης
Η εκπαίδευση & ανάπτυξη των εργαζομένων μας Η αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα για την εταιρεία συντελώντας τον κινητήριο μοχλό της παραγωγικής και της δυναμικής ανάπτυξη μας. Επενδύουμε στην εκπαίδευση μέσω εξειδικευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων που καλύπτουν τις δεξιότητες και γνώσεις των στελεχών μας. Η Διεύθυνση εκπαίδευσης δεσμεύεται στην ανάπτυξη των ανθρώπων της, δίνοντας τους την ευκαιρία εξέλιξης της τεχνογνωσίας και στοχεύοντας στην υψηλή ποιότητα εργασίας σε ένα δυναμικό περιβάλλον εργασίας. Η επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων μας είναι προτεραιότητα μας και φροντίζουμε με στοχευμένα εργαλεία ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού να διασφαλίσουμε την εξέλιξη τους. Το εσωτερικό σύστημα αξιολόγησης βασιζόμενο σε ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια στοχεύει στην επιβράβευση και την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Προσφέρουμε ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

28 Διατροφική Αξία του μπισκότου
Διεύθυνση Υγιεινής Διατροφική Αξία του μπισκότου Όλα τα προϊόντα «Μπισκοτούλης», παρασκευάζονται με αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές που οι Έλληνες αγαπούν και εμπιστεύονται. Το κύριο συστατικό των προϊόντων μας, τα δημητριακά, όπως σιτάρι, σίκαλη, βρώμη και κριθάρι τους δίνουν μοναδική θέση σε μια καθημερινή ισορροπημένη διατροφή, καθώς περιέχουν υδατάνθρακες, την βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Παράλληλα, τα μπισκότα περιέχουν ποσότητες πρωτεΐνης, η οποία προέρχεται κυρίως από τα δημητριακά και δευτερευόντως από άλλα συστατικά που μπορεί να περιέχουν, όπως είναι το γάλα. Από τα σημαντικότερα διατροφικά χαρακτηριστικά του μπισκότου είναι η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, οι όποιες περιέχονται στα δημητριακά και στα δημητριακά ολικής άλεσης. Όσον αφορά στα λιπαρά που περιέχονται στα μπισκότα, αυτά είναι φυτικής προέλευσης. Επιπλέον, τα μπισκότα περιέχουν πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία του οργανισμού. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

29 Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας
Η σωστή επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων στους χώρους εργασίας αποτελεί ένα σημαντικότατο παράγοντα μείωσης των εργατικών ατυχημάτων. Η αποτελεσματική ανταλλαγή μηνυμάτων που αφορούν την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δημιουργία της κουλτούρας Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

30 Τμήμα Υγιεινής & Ασφάλειας
Κανόνες Ασφάλειας των εργαζομένων Η εταιρία μας εφαρμόζει « Έξι Απόλυτους Κανόνες Ασφάλειας & Υγείας», που ισχύουν παγκοσμίως και έχουν στόχο τη μείωση ατυχημάτων και περιστατικών σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της. Οι έξι αυτοί κανόνες ακολουθούνται υποχρεωτικά από όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες και η παραβίασή τους δεν είναι αποδεκτή από την εταιρία. Υποχρεωτική χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Αποφυγή εργασίας με ηλεκτρισμό από συναδέλφους και συνεργάτες που δεν είναι πιστοποιημένοι και κατάλληλοι γι’ αυτό. Απαγόρευση εργασίας υπό την επήρεια αλκοόλ και απαγορευμένων ουσιών. Υποχρεωτική χρήση των ζωνών ασφαλείας κατά την οδήγηση. Απαγόρευση της χρήσης του κινητού σε ώρες εργασίας και κατά την οδήγηση. Απαγόρευση υπέρβασης των ορίων ταχύτητας κατά την οδήγηση.

31 Σχήματα και Χρώματα στην Σήμανση Ασφαλείας
Σχήματα και Χρώματα στην Σήμανση Ασφαλείας Τηλέφωνο για διάσωση και πρώτες βοήθειες Απαγορεύεται το κάπνισμα Μην αγγίζετε Οδός/ Έξοδος κινδύνου Απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες ειδική άδεια Φορείο Κίνδυνος Ηλεκτροπληξίας Γενική Υποχρέωση Κίνδυνος Παραπατήματος Υποχρεωτική προστασία σώματος Γενικός Κίνδυνος Υποχρεωτική χρήση μποτών ασφαλείας

32 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Ερωτηματολόγιο Φύλο: Άνδρας Γυναίκα Ηλικία: < > 50 Τρώτε μπισκότα; Ναι Όχι Τι είδος μπισκότα προτιμάτε; α) Γεμιστά β) Ολικής Άλεσης γ)Χωρίς ζάχαρη δ)Πτι-Μπερ ε) Με επικάλυψη Σοκολάτας στ) Όλα τα είδη 3. Με ποια κριτήρια επιλέγετε να αγοράσετε μπισκότα; α) Γεύση β) Διαφήμιση γ) Τιμή δ) Συσκευασία 4. Πόσο συχνά καταναλώνετε μπισκότα; α) Κάθε μέρα β) Λίγες φορές την εβδομάδα γ) Λίγες φορές το μήνα δ)Σπάνια δ) Καθόλου 5. Θεωρείτε την τιμή των μπισκότων ακριβή; Ναι Όχι 6. Για ποιους λόγους θα αλλάζατε εταιρία μπισκότων; α) Τιμή β) Ποιότητα γ)Γεύση δ) Άλλο 7. Ποια συσκευασία προτιμάτε; α) Χάρτινη β) Πλαστική 8. Από πού αγοράζετε μπισκότα; α) Super Market β) Περίπτερο γ)Φούρνο δ) Άλλο Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας!!! ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ!!!

33 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Οι Πιστοποιήσεις μας Η ποιότητα και η διαφορετικότητα στην γεύση των μπισκότων μας είναι τρόπος ζωής. Η εταιρία «ΜΠΙΣΚΟΤΟΥΛΗΣ Α.Ε.», εφαρμόζει ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου για τα προϊόντα της. Όλα τα προϊόντα της πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας που ορίζει ο Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Κώδικας Τροφίμων και Ποτών, καθώς και οι ισχύουσες ευρωπαϊκές νομοθεσίες. Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ISO (Haccp). Είναι επίσης, πιστοποιημένη με τα διεθνή πρότυπα διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων, BRC και IFS, που εγγυώνται την τυποποίηση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων. Κοιτάζοντας με αισιοδοξία στο μέλλον η εταιρεία έλαβε πιστοποίηση για τη διαχείριση μιας σειράς προϊόντων με βάση το κακάο κατά UTZ. Η UTZ πιστοποίηση αποτελεί ένα σήμα μέσω του οποίου υποστηρίζεται πρόγραμμα για την αειφόρο εκμετάλλευση των γεωργικών προϊόντων του καφέ, κακάο και τσαγιού. Υποστηρίζει καλύτερες συνθήκες και ευκαιρίες για τους καλλιεργητές, τις οικογένειές τους, καθώς και την προστασία του πλανήτη.

34 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Διεθνής Παρουσία Η δυναμική μας παρουσία στη διεθνή αγορά και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, μας κατατάσσουν ανάμεσα στις επιχειρήσεις με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα. Εκτός από την εγχώρια αγορά, τα μπισκότα μας διατίθενται και στις παρακάτω χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σουηδία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρος, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ισραήλ, Ινδία, Ταϊλάνδη, Σαουδική Αραβία, Κίνα Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

35 Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων
Διακρίσεις - Βραβεία Από την έναρξη της πορείας της μέχρι και σήμερα, η εταιρία μας έχει διακριθεί πολλές φορές για την ποιότητα και τις γεύσεις των προϊόντων της, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει και πολλές βραβεύσεις τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιχειρηματική μας στρατηγική, οι άριστες τεχνολογικά εγκαταστάσεις, το εξειδικευμένο προσωπικό, οι ποιοτικές πρώτες ύλες, το μεράκι και η φαντασία μας, είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν τη «Μπισκοτούλης ΑΕ.» στη σημερινή καταξιωμένη θέση της, δίπλα στις μεγαλύτερες παγκοσμίου φήμης εταιρίες του κλάδου της. Με σημείο αναφοράς και οδηγό την επαγγελματική μας νοοτροπία και την φήμη μας κατακτούμε νέους στόχους, με την συνέπεια μας, με τον επαγγελματισμό μας, την ακεραιότητα και τη σταθερά υψηλή απόδοσή μας σε ό,τι κι αν κάνουμε.

36 Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων
Διακρίσεις-Βραβεία Με το βραβείο "Ανώτερης Γεύσης 2015", βραβεύθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας, iTQi, στις Βρυξέλλες, τα προϊόντα της οικογένειας Μπισκότα Βουτύρου, μία μοναδική αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων μας, βασισμένη στην κρίση των μεγαλύτερων Σεφ και Γευσιγνωστών όλης της Ευρώπης. Η εταιρία μας έχει βραβευθεί στο Παρίσι με το το 1ο χρυσό βραβείο τεχνολογίας και ποιότητας, «Golden Award for Technology and Quality». Η εταιρία μας έχει διακριθεί με το πιστοποιητικό « Strongest Companies in Greece», το οποίο μας κατατάσσει ανάμεσα στις δυνατότερες ελληνικές επιχειρήσεις.

37 Διευθυντής Μηχανοργάνωσης
Η ιστοσελίδα μας Αρχική Η Εταιρία Προϊόντα Διεθνής Παρουσία Διατροφή Νέα Επικοινωνία Η Εταιρία μας Η ιστορία μας ξεκινά πριν από 25 περίπου χρόνια από ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στην πόλη μας. Όμως το ταλέντο στην ζαχαροπλαστική μετατράπηκε σε επιχειρηματική δραστηριότητα με ένα και μοναδικό όραμα, την δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών, πρωτότυπων αλλά και παραδοσιακών γεύσεων σε κουλουράκια και μπισκότα. Στη διαδρομή μας αυτή μέχρι σήμερα έχουμε εξελίξει την ποικιλία των προϊόντων μας, προσθέτοντας διάφορες γεύσεις και καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης. Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

38 Διευθυντής Μηχανοργάνωσης
Η ιστοσελίδα μας Αρχική Η Εταιρία Προϊόντα Διεθνής Παρουσία Διατροφή Νέα Επικοινωνία Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

39 Η ομάδα δουλεύοντας…

40 …και συνεχίζουμε…

41 …με μεράκι!!!

42 Η μακέτα μας!!! Τα γεύεσαι & μαγεύεσαι!!!

43 Οι πηγές μας http://www.violanta.gr/
Φωτογραφικό υλικό από το internet

44 ΤΕΛΟΣ Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας!!!


Κατέβασμα ppt "Μπισκοτούλης Α.Ε. ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Τμήμα : Β΄4 Ομάδα : Β΄"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google