Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Advertisements

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α)
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
Η αμερικανικη επαναςταςη
Ινδια Ελεάννα Λυδία.
Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
Άννα Φραγκίσκου. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Ουκρανία βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη. Πρωτεύουσά της είναι το Κίεβο. Νόμισμά της η γρίνβα, αλλά τώρα μετά.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Τομείς παραγωγής της Ευρωπαϊκής Οικονομίας
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
3 xωρεσ που σιγουρα δεν γνωριζετε!!!
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
Λίγα λόγια για τη Αγγλία Πρωτεύουσα νόμισμα κλπ. Εικόνες Επομένη χωρά
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
ΚΥΠΡΟΣ. ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ Πριν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 ο πληθυσμός της Κύπρου είχε ως εξής: 82% Έλληνες και 18% Τούρκοι. Λόγω αυτής της συνοίκησης.
Βόρεια Αμερική.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες.
Η επέκταση στην «Άγρια Δύση». Συνθήκες Η πολιτική σταθερότητα οδηγεί σε συνθήκες οικονομικής ασφάλειας Το εμπόριο διεξάγεται κανονικά επιτρέποντας την.
Αμερική.
ΓΑΛΛΙΑ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (γερμ. Bundesrepublik Deutschland), είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό.
ΚΑΝΑΔΑΣ Ελένη Βακανά.
Κροατία Σύνορα: Σλοβενία, Ουγγαρία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο. Βρέχεται: Αδριατική θάλασσα. Πρωτεύουσα: Ζάγκρεμπ.
Λιθουανία πρωτεύουσα το Βίλνιους. Ιστορική Εξέλιξη 14ο αιώνας: Η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. 1410: Μάχη του Γκρούνβαλντ. 1795: Ρωσική κυριαρχία. 1915:
Γερμανία Επίσημη Ονομασία : Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Πρωτεύουσα : Βερολίνο. Πληθυσμός : (καταμέτρηση του 2011) Νόμισμα: ευρώ.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Γεωγραφικά Στοιχεία ● Έκταση: km² ● Πρωτεύουσα: Σόφια ● Πληθυσμός: ● Γλώσσες: Βουλγαρική, Τουρκική, Τσιγγάνικη και άλλες.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 η Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Αγγλικές αποικίες στην Αμερική : 13 αμερικανικές αποικίες υπό αγγλικό έλεγχο.
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής
Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος
ΒΙΕΤΝΑΜ.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
Αυτόχθονες Λαοί Τσερόκι
ΗΠΑ.
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
ΡΩΣΙΑ.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
Παπάζης Γεώργιος Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα
Από τον Μιχάλη Τζώρτζη, Δημήτρη Τσιγκόπουλο, Σπύρο Τσαντίλα.
Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.
Μια εργασία του: Παντελή Μάρη Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΤΑΥΛΑΝΔΗ.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Ευρώπη.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου

Θέση της χώρας

Γενικά χαρακτηριστικά της χώρας Πρωτεύουσα Μεγαλύτερη πόλη Επίσημες γλώσσες Πολίτευμα Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Ανεξαρτησία Έκταση Νερό (%) Πληθυσμός (2008) Πυκνότητα Ολικό (ΑΕΠ) Κατά κεφαλή Νόμισμα Ουάσινγκτον Νέα Υόρκη Καμμία σε ομοσπονδιακό επίπεδο Ομόσπονδη Δημοκρατία Τζωρτζ Ουώκερ Μπους Ντικ Τσένεϋ Από την Μεγάλη Βρετανία km² (3η) %4,87 303,548,757 (3η) 32 κάτ./km² (140η) $12.332,296 δις (1η) $ (3η) Δολάριο ΗΠΑ ($)

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που εγκαταστάθηκαν στην Αμερική ήταν Άγγλοι, Ιρλανδοί, Γάλλοι και Ισπανοί. Οι άποικοι δημιούργησαν τις πρώτες πολιτείες. Αυτές κατακτήθηκαν αργότερα από τους Άγγλους. Στα τέλη όμως του 18ου αιώνα οι πολιτείες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από την Αγγλία και έτσι δημιουργήθηκε το νέο ομοσπονδιακό κράτος που ονομάσηκε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.)

Κλίμα της χώρας Το κλίμα ποικίλει ανάλογα: Τροπικό (ζέστη και υγρασία το καλοκαίρι και ψύχρα τον χειμώνα) στην Φλόριντα Κλίμα τούνδρας (κρύο ολόκληρο τον χρόνο) στην Αλάσκα. Μεγάλα μέρη της χώρας έχουν ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες. Ορισμένα μέρη, κυρίως μέρη της Καλιφόρνιας έχουν Μεσογειακό κλίμα.

Σύστημα διακυβέρνησης 1 Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ομοσπονδιακή δημοκρατία. Αποτελείται από 50 μεγάλες πολιτείες. Οι κάτοικοι κάθε πολιτείας εκλέγουν τη δική τους τοπική κυβέρνηση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των σχολείων, τη συντήρηση των δρόμων και των δημόσιων κτιρίων, την επιβολή των φόρων προς τους πολίτες κ.α. Αποφασίζει επίσης για τις γιορτές που θα τηρούνται ως δημόσιες αργίες.

Σύστημα διακυβέρνησης 2 Ταυτόχρονα όμως όλοι οι πολίτες ανήκουν στο αμερικανικό έθνος και έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην εκλογή του προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών του Κογκρέσου (Βουλή, Γερουσία). Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές υποθέσεις, την άμυνα, την εσωτερική ασφάλεια και την οικονομία του κράτους. Το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας είναι προεδρικό. Το αμερικανικό Κογκρέσο

Οικονομική ανάπτυξη 1 Οι Η.Π.Α. διαθέτουν τεράστιο φυσικό πλούτο. Απέραντες πεδιάδες, δάση, λίμνες, ποτάμια, πλούσια αποθέματα ορυκτών αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας.

Οικονομική ανάπτυξη 2 Η τεράστια οικονο- μική ανάπτυξη των Η.Π.Α. οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεγάλη πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας

Οικονομική ανάπτυξη 3 Η εφαρμογή της τεχνολογίας στους διάφορους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στη γεωργία και βιομηχανία βοήθησε πολύ στην αύξηση της παραγωγής.

Οικονομική ανάπτυξη 4 Οι Η.Π.Α. κατέχουν την πρώτη θέση στην παγκόσμια παραγωγή κρέατος. Η κτηνοτροφία σήμερα είναι οργανωμένη σε φάρμες (ράντσα).

Παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου %

Βιομηχανική ανάπτυξη Ολόκληρη η Β.Α. των Η.Π.Α. είναι η πιο ανεπτυγμένη περιοχή του κόσμου (Ντιτρόιτ, Σικάγο, Κλήβελαντ, Ν. Υόρκη, Βοστόνη κ.ά.

Καλιφόρνια, Χόλλυγουτ Έχει μεσογειακό κλίμα Μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη Σπουδαιότερες πόλεις: ΄Αγιος Φραγκίσκος, Λος ΄Αντζελες Χόλλυγουτ: Το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών

Αμερικανικός λαός 1 Οι Αμερικανοί μετακινούνται συχνά από πόλη σε πόλη. Στις περισσότερες οικογένειες και οι δυο γονείς εργάζονται έξω από το σπίτι. Στις Η.Π.Α. υπάρχουν πολλές μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, ο Άγιος Φραγκίσκος κ.α. με εκατομμύρια κατοίκους.

Αμερικανικός λαός 2 Αρκετοί γεωργοί, που ζουν στα ράντσα τους μακριά από τις πόλεις, απέχουν συχνά, πολλά χλμ. Από τον κοντινότερο γείτονά τους. ράντσο

Αμερικανικός λαός 3 Αγαπημένα αθλήματα των Αμερικανών: Ράγκμπι Baseball Basketball Hokey

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Απογραφής του Πληθυσμού των ΗΠΑ, στη χώρα αυτή κατοικούσαν το άτομα ελληνικής καταγωγής. Νέα Υόρκη Καλιφόρνια Ιλλινόις Μασσαχουσέτη Φλόριντα Νιου Τζέρζεϊ Πενσιλβάνια Οχάιο Μίσιγκαν Τέξας Μέριλαντ Κονέκτικατ Βιρτζίνια

Τέλος