Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑΥΛΑΝΔΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑΥΛΑΝΔΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑΥΛΑΝΔΗ

2 Σημαια Εθνόσημο

3 Έκταση • Σύνολο • % Νερό • Σύνορα Ακτογραμμή
km2 (50η) %0, χμ χμ. Πληθυσμός • Απογραφή 2000 • Πυκνότητα • Εκτίμηση 2009 (20η) 128 κατ./km2 (82η) [2]1

4 Το Βασίλειο της Ταϊλάνδης[3] είναι μια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία, η οποία συνορεύει με το Λάος και την Καμπότζη στα ανατολικά, τον κόλπο της Ταϊλάνδης και τη Μαλαισία στα νότια, τη θάλασσα Ανταμάν και τηΒιρμανία στα δυτικά. Η Ταϊλάνδη είναι επίσης γνωστή ως Σιάμ, το όποιο ήταν το επίσημο όνομα της χώρας μέχρι το 1949. Η λέξη Τάι σημαίνει "ελευθερία" στην Ταϊλανδέζικη γλώσσα. Είναι επίσης το όνομα των Ταϊλανδών ανθρώπων – οδηγώντας ορισμένους κατοίκους και ιδιαίτερα την αρκετά μεγάλη κινεζική μειονότητα, να συνεχίζει να χρησιμοποιεί το όνομα Σιάμ. Η εθνική εορτή είναι τα γενέθλια του Βασιλιά, στις 5 Δεκεμβρίου.

5 Πρωθυπουργός Γίνγκλακ Σιναουάτρα

6 βασιλιας Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι

7 Ο ΛΕΥΚΟΣ ΝΑΟΣ ​«Ο Λευκός Ναός" ή "Ναός του Χιονιού"  όπως τον αποκαλούν (Wat Rong Khun) είναι ένας σύγχρονος βουδιστικός ναός, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ταιλάνδης στην πόλη Chiang Rai και έχει γίνει ένα εθνικό ορόσημο, ενώ ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμους ναούς της χώρας, προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.

8

9 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το νόμισμα της Ταϊλάνδης, το μπαχτ, το 1997 οδήγησε σε μια κρίση που αποκάλυψε τις αδυναμίες οικονομικού τομέα και ανάγκασε την κυβέρνηση να υποτιμήσει το νόμισμα. Πολύ σταθερό σε 25 προς 1 δολάριο ΗΠΑ, το μπαχτ έφθασε στο χαμηλότερο σημείο του 56 προς 1 δολάριο ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 1998 και η οικονομία που συμβλήθηκε κατά 10,2% το ίδιο έτος . Η κρίση επεκτάθηκε στην Ασιατική οικονομική κρίση

10 Η Ταϊλάνδη είναι κατοικημένη σε διάφορες ευδιάκριτες γεωγραφικές περιοχές, που αντιστοιχούν στις επαρχιακές ομάδες. Τα βορειοανατολικά αποτελούνται από το Οροπέδιο Κοράτ, που συνορεύει στα ανατολικά με τον ποταμόΜεκόνγκ. Στο κέντρο της χώρας εκτείνεται η επίπεδη κοιλάδα με τον ποταμό Τσάο Πράγια. Ο νότος αποτελείται από το στενό ισθμό Κρα .

11

12 Παραδοσιακή στολή

13

14 Ευχαριστώ Ιουστίνη Κουρούδη
Ευχαριστώ Ιουστίνη Κουρούδη


Κατέβασμα ppt "ΤΑΥΛΑΝΔΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google