Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από τον Μιχάλη Τζώρτζη, Δημήτρη Τσιγκόπουλο, Σπύρο Τσαντίλα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από τον Μιχάλη Τζώρτζη, Δημήτρη Τσιγκόπουλο, Σπύρο Τσαντίλα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από τον Μιχάλη Τζώρτζη, Δημήτρη Τσιγκόπουλο, Σπύρο Τσαντίλα.
Βενιαμίν Φραγκλίνος Από τον Μιχάλη Τζώρτζη, Δημήτρη Τσιγκόπουλο, Σπύρο Τσαντίλα.

2 Εφευρέσεις Εφηύρε το αλεξικέραυνο αφού διαπίστωσε την ηλεκτρική φύση του κεραυνού. Πρότεινε την κατασκευή πυκνωτή πολλαπλών πλακών. Ανακάλυψε την πρώτη θερμάστρα που λειτουργούσε με μεταφορά αέρα. Εφηύρε τους διεστιακούς φακούς. Πρέπει να σημειωθεί οτι δεν κατοχύρωσε καμμία από τις εφευρέσεις του, γιατί θεωρούσε οτι ανήκουν στο λαό.

3 Φυσική Εργάστηκε πάνω στον ηλεκτρισμό και πρότεινε την ιδέα του αρνητικού και θετικού ηλεκτρικού φορτίου. Εργάστηκε πάνω στη μετεωρολογία, εξηγώντας τη δημιουργία των καταιγίδων.

4 Πολιτική Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής που συνέταξε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Συνολικά, η συμβολή του Φραγκλίνου στην ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τους λεγόμενους "πατέρες" του αμερικάνικου έθνους, είναι ο μόνος του οποίου η υπογραφή υπάρχει και στα 4 έγγραφα που σφράγισαν τη μετατροπή των τότε βρετανικών αποικιών σε νεοσύστατο κράτος: στη Διακύρηξη της Ανεξαρτησίας, στη Συνθήκη με τους Γάλλους, στην Ειρηνευτική Συνθήκη με τους Άγγλους και στο πρώτο Σύνταγμα των Η.Π.Α.

5 Προσωπική Ζωή Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος γεννήθηκε στη Βοστώνη. Ήταν το 15ο από τα 17 παιδιά του Γιοσάια Φραγκλίνου, ενός παρασκευαστή κεριών και σαπουνιών. Ήταν ο νεότερος γιος της οικογένειας και μάλλον ο πιο αγαπημένος. Τον ελεύθερο του χρόνο ο μικρός Φραγκλίνος τον αφιέρωνε στη μελέτη επιστημονικών και άλλων βιβλίων και στη συγγραφή σατιρικών δοκιμίων και ποιημάτων, παρά την άποψη του πατέρα του ότι «οι ποιητές ήταν πάντα ζητιάνοι».

6 Το Πείραμα Ένα από τα πειράματα που έκανε ο Φραγκλίνος, σε σχέση με τα μόρια, ήτανε εκείνο με την ακινητοποίηση των κυμάτων του νερού. Αυτό που έκανε, ήτανε να πάει σε μία λίμνη και να προσθέσει μία μικρή ποσότητα λαδιού.

7 Αυτό που ήξερε, από ναύτες και ψαράδες, ήτανε πως το λάδι είχε την ικανότητα να ηρεμεί τα νερά.
Επίσης, είχανε παρατηρήσει ότι όταν οι φώκες τρώγανε κάποιο ζώο με πολύ λάδι, τότε το νερό σε εκείνο το σημείο ηρεμούσε.

8 Είδε πως τα μόρια του λαδιού απλώνονταν πάνω στο νερό
Είδε πως τα μόρια του λαδιού απλώνονταν πάνω στο νερό. Εάν μπορούσε να μετρήσει την περιοχή την οποία κάλυψε το λάδι την στιγμή που όλα τα μόριά του ακούμπαγαν το νερό, και μετρήσει την αρχική ποσότητα λαδιού, τότε θα μπορούσε κάλλιστα να βρει το μέγεθος του κάθε μορίου.

9 Επίλογος Το πείραμα του Φραγκλίνου όντως ήτανε μία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να βρει το μέγεθος των μορίων, αλλά δυστυχώς η απαίτηση για ακρίβεια το έκανε αρκετά δύσκολο. Επίσης, η ανάπτυξη των επιστημονικών οργάνων αργότερα το αχρήστευσε. Η ιδέα πίσω από αυτό όμως δεν παύει να ήταν αρκετά επαναστατική.


Κατέβασμα ppt "Από τον Μιχάλη Τζώρτζη, Δημήτρη Τσιγκόπουλο, Σπύρο Τσαντίλα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google