Γ α λ λ ί α Βιργινία Κούσπαρου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
• Puerto de Λα Cruz είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα στις Κανάριες νήσους. Είναι επίσης το ποιο καθιερωμένο το πληρέστερο όλων των θέρετρων της tenerife.
Advertisements

Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
ΓΑΛΛΙΑ.
Από την Ιωσηφίνα Πεαζίνου Τάξη ΣΤ’
ΓΑΛΛΙΑ.
ΠΑΡΓΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε,
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η Ελεύθερη και χανσεατική πόλη του Αμβούργου, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Έχει κατοίκους στο.
ΚΑΝΝΕΣ.
FRANCE!!!.
Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου.
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( Liberté-égalité-fraternité )
Η Περούτζια είναι ιστορική πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Βρίσκεται σε γραφικότατο λόφο στη κοιλάδα του άνω Τίβερη, περίπου 140 χλμ.
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
Καραζαφείρη Αρχοντία Τριαντάφιλλος Ζιλιλής Καραγεώργη Κερασία Ανθή Πέτρου.
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κρήτη Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης Τμήμα Ε2
Ο ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΣΣΗ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΡΤΕΛΕΣΗΣ
ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Εργασία στην Γεωγραφία
Παγκόσμιος Χάρτης.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
ΓΑΛΛΙΑ. ΓΑΛΛΙΑ Γαλλία Γαλλία Γαλλία Γαλλία Πρωτεύουσα: Παρίσι Γλώσσα: Γαλλικά Πληθυσμός: Νόμισμα: Ευρώ.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό.
Η Γαλλία και το Παρίσι. Παρίσι Το Παρίσι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι.
Η ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η γεωγραφική θέση της Ιταλίας
Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός.
ΓΑΛΛΙΑ.
Ευρωπαϊκές Πόλεις. Ευρώπη Η Ευρώπη είναι μία από τις 5 Ηπείρους. Βρίσκεται στο Βόρειο Ημισφαίριο και το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στην Εύκρατη ζώνη.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
 Η Γαλλία βρίσκεται στην Ευρώπη. Συνορεύει με: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία Ελβετία και Ανδόρα! Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι το.
Τα αξιοθέατα της Βραζιλίας. Το άγαλμα του Χριστού Λύτρωτη Το Άγαλμα του Χριστού είναι ψήλο άγαλμα το οποίο εικονίζει τον Ιήσου Χριστό με απλωμένα τα χέρια.
Εισαγωγή στη Χιονοδρομία Ακαδημαϊκό έτος
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
ΓΑΛΛΙΑ Ελένη Νεφέλη Κατερίνα. DISNEY LAND ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DISNEY LAND Η Ντίσνεϋλαντ (Disneyland) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης.
Παρίσι … η πόλη του φωτός…. Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου.
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΙΤΑΛΙΑ Πρωτεύουσα = Ρώμη Γλώσσα = Ιταλικά Πολίτευμα = Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Πρόεδρος = Σέρτζιο Ματαρέλα.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
MAGNA GRECIA ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
ΠΑΡΙΣΙ Η πόλη του φωτός….
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γ α λ λ ί α Βιργινία Κούσπαρου 25.5.2016 This template can be used as a starter file for a photo album. Βιργινία Κούσπαρου 25.5.2016

Το Παρίσι Το Παρίσι είναι γνωστό ως η Πόλη του φωτός. Ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ξεπερνά τα 13.000.000 και είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Επίσης εκεί είναι η UNESCO!

θέατρα Εκεί υπάρχουν πολλά θέατρα. Τα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας βρίσκονται στο Παρίσι. Το Γαλλικό Θέατρο είναι το εθνικό θέατρο με κλασσικό περιεχόμενο. Ιδρύθηκε το 1680 και εκεί παίζονται τα έργα του Μολιέρου. Υπάρχει και η Όπερα του Παρισιού, η οποία ιδρύθηκε το 1875, καθώς και το θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Μουσεία Το παγκοσμίως γνωστό μουσείο του Λούβρου άνοιξε τις πύλες του το 1793, περιλαμβάνει πάνω από 30.000 εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι τον 19ο αιώνα. Πριν γίνει μουσείο ήταν βασιλική κατοικία και σήμερα είναι το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου. Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Παρισιού. Μέσα στο μουσείο βρίσκονται κυρίως πίνακες ζωγραφικής. Δίπλα, αλλά ενσωματωμένο στο μουσείο, βρίσκεται ένα δεύτερο Μουσείο, αυτό της Φυσικής Ιστορίας. Το μουσείο του Πάμπλο Πικάσο είναι αφιερωμένο, όπως το λέει και ο τίτλος του, στον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο. Εκτίθενται περίπου 250 έργα του Πικάσο, πίνακες αλλά και γλυπτά.

Μασσαλία Η Μασσαλία είναι η σημαντικότερη πόλη-λιμάνι της Γαλλίας και η τρίτη σημαντικότερη (ως λιμάνι) της Ευρώπης. Με περίπου 820.000 κατοίκους, η Μασσαλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και ανήκει στην ευρύτερη ιστορική περιοχή της Προβηγκίας. Η Μασσαλία βρίσκεται σε υψόμετρο 12 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όμως, οι λόφοι βόρεια της Μασσαλίας, ξεπερνούν και τα 700 μέτρα σε ύψος.

Λυών Η Λυών είναι πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας, πρωτεύουσα της περιφέρειας του Ρον-Αλπ και του νομού του Ροδανού. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 472 305 κατοίκους.

Τουλούζ Η Τουλούζ είναι γνωστή με την εξελληνισμένη ονομασία Τουλούζη στην ελληνική βιβλιογραφία, είναι μητροπολιτική πόλη. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γαρούνα, ανάμεσα στη Μεσόγειο θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στα Πυρηναία Όρη και τα σύνορα με την Ισπανία….

Νίκαια Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 350.000 κατοίκων και περιλαμβάνει την παλιά, γραφική πόλη με τους στενούς δρόμους, το λόφο Le Château, το εμπορικό λιμάνι και τη νέα πόλη… Υπάρχει Πανεπιστήμιο, Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ το λιμάνι της και το αεροδρόμιό της είναι από τα σημαντικότερα διαμετακομιστικά κέντρα της Γαλλίας. Στα αξιοθέατά της περιλαμβάνονται Μουσεία, ναοί, η υπαίθρια αγορά, καθώς και το Καρναβάλι της Νίκαιας, το οποίο διεξάγεται από το 1873.

Ναντ Η Ναντ έχει 277.728 κατοίκους. Η Ναντ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις και λιμένες της Γαλλίας.

Biarritz Η Biarritz είναι μια κομψή παραθαλάσσια πόλη στη νοτιοδυτική Γαλλία.. Σήμερα η πόλη είναι ένας από τους αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους surfers. Εξερευνήστε τα μουσεία και τις εκκλησίες της Biarritz ή επισκεφθείτε την παραλία για να θαυμάσετε τα κύματα.

Champagne Η Champagne, σαμπάνια, μια περιοχή της Γαλλίας γνωστή για την παραγωγή ... σαμπάνιας! Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, μόνο οι αφρώδεις οίνοι που παράγονται στην περιοχή μπορούν να ονομάζονται σαμπάνιες.

Saint- Tropez Καλλιτεχνικό και πολυτελές, το Saint- Tropez είναι μια γραφική μικρή παραθαλάσσια πόλη, που κατακλύζεται από κόσμο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια, περπατήστε από παραλία σε παραλία και θαυμάστε το μαγευτικό τοπίο.

Chamonix Το Chamonix φιλοξένησε τους πρώτους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924. Από τότε, είναι φημισμένο για την πανέμορφα βουνά του και την ποικιλία χειμερινών σπορ. Από το σκι στην ορειβασία, η πόλη των Άλπεων προσελκύει διάσημους αθλητές και θεωρείται ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ακραίων χειμερινών σπορ. Είτε είστε ερασιτέχνης σκιέρ ή ορειβάτης ή απλά θέλετε να θαυμάσετε τα βουνά με τελεφερίκ, το Chamonix είναι μαγευτικό.

Νορμανδία Η Νορμανδία μοιάζει με δύο κόσμους σε έναν. Το ζωντανό πράσινο τοπίο κυλά στην ακτή, που συναντά τα άγρια νερά της Μάγχης. Η Νορμανδία προσφέρει πολλά για να εξερευνήσετε, να δοκιμάσετε και να δείτε. Επισκεφθείτε το Mont Saint Michel και τις παραλίες, δοκιμάστε παραδοσιακά τυριά, όπως Camembert και Neufchâtel, επισκεφθείτε τις γοτθικές εκκλησίες στη Ρουέν και δείτε τα νησιά της Μάγχης.

 Κοιλάδα του Λίγηρα Αμπελώνες, και ιστορικές πόλεις με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική είναι το χαρακτηριστικό της κοιλάδας του Λίγηρα. Πηγαίνετε για ένα ταξίδι με ποδήλατο μέσα από την κοιλάδα. Κάντε ένα χαλαρωτικό ταξίδι μέσα από την ύπαιθρο και θαυμάστε εντυπωσιακά ανάκτορα, όπως το Chateau Chambord.

DISNEYLAND Ποιου δεν του αρέσει η Ντίσνεϋλαντ ;;;; H Ντίσνεϋλαντ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης που βρίσκεται στο Ορλάντο. Άνοιξε τον Οκτώβριο του 1971 και είναι ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με ποικίλων μορφών δραστηριότητες. Αποτελείται από πολλά λούνα παρκ.Ανήκει στην εταιρεία Walt Disney, που για πρώτη φορά οργάνωσε και λειτούργησε έτσι επιχείρηση στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 17 Ιουλίου του 1955… Ποιου δεν του αρέσει η Ντίσνεϋλαντ ;;;;

Τι θα φασ αν πασ γαλλια;; Τα σπουδαιότερα φαγητά είναι η γαλοπούλα με το κρασί από πάνω σαν το σος. Τα κρουασάν είναι πολύ νόστιμα.

Ο πύργος του Άιφελ Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και έχει ύψος 325 μέτρα .Έχει βάρος 10.100 Kg. Έχει τρία επίπεδα με σκάλα ή ανελκυστήρα. Στο πρώτο επίπεδο έχει εστιατόριο. Ο πύργος έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και για πολλές σκηνές ταινιών.

Τι θα συναντήσεις στον δρόμο… Στον δρόμο συνήθως βλέπεις ανθρώπους… και μίμους. Ακόμα μπορείς να δεις και ζωγράφους