Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πελοπόννησος Γιάννης Βάρης Ε2’ 1ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ 2014-2015

2 Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός

3 Γεωφυσικά στοιχεία Λίμνες: Στυμφαλία, Τεχνητή Λίμνη Λάδωνα, Τεχνητή Λίμνη Πηνειού, Λιμνοθάλασσα Κοτύχι. Ποτάμια: Αλφειός, Άσωπος, Ευρώτας, Πηνειός, Λάδωνας. Βουνά: Αροάνια Όρη, Μαίναλο, Πάρνωνας, Ταΰγετος. Ισθμός: Ισθμός της Κορίνθου

4 Γεωφυσικά στοιχεία Λίμνες Λίμνη Στυμφαλία Λίμνη Λάδωνα Λίμνη Πηνειού
Λιμνοθάλασσα Κοτύχι

5 Γεωφυσικά στοιχεία Ποτάμια Αλφειός Ποταμός Ποταμός Ευρώτας
Ποταμός Άσωπος Πηνειός Ποταμός

6 Γεωφυσικά στοιχεία Βουνά Αροάνια Όρη Όρος Μαίναλο Όρος Πάρνωνα
Όρος Ταΰγετου

7 Γεωφυσικά στοιχεία Ισθμοί Ισθμός της Κορίνθου

8 Πόλεις Πάτρα: Η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας και αποτελεί και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και λιμένα της Πελοποννήσου. Έχει κάτοικους και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Καλαμάτα: Η Καλαμάτα είναι πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και έχει πληθυσμό κατοίκους.

9 Πολιτισμός Θέατρο της Επιδαύρου:
Το θέατρο διαιρείται σε δύο άνισα τμήματα, το κάτω θέατρο και το άνω θέατρο. Τα δύο τμήματα χωρίζονται από ένα οριζόντιο διάδρομο πλάτους 1.82 μέτρα, όπου ονομάζεται διάζωμα. Το κάτω τμήμα του θεάτρου διαιρείται σε 12 τμήματα, τις κερκίδες, ενώ το άνω τμήμα του σε 22. Χάρη στον ιδιαίτερο αυτό σχεδιασμό έχει καλύτερη ακουστική και καλύτερη θέαση. Το κέντρο του θεάτρου αποτελεί η κυκλική ορχήστρα, διαμέτρου 20 μέτρα. Στο κέντρο επίσης βρίσκεται η βάση του βωμού ή αλλιώς η θυμέλη. Την ορχήστρα περιβάλλει ειδικός υπόγειος αποχετευτικός αγωγός, ο εύριπος όπως ονομάζεται με πλάτος 1.99 μέτρα τον οποίο κάλυπτε λίθινος κυκλικός διάδρομος.

10 Πολιτισμός Θέατρο Μεγαλόπολης:
Το θέατρο ήταν  το μεγαλύτερο και αρχαιότερο θέατρο της αρχαίας Ελλάδας. Το θέατρο είχε διάμετρο 145 μέτρα ενώ η ορχήστρα του 30 μέτρα. Θεωρείται ότι το θέατρο περιλάμβανε δύο διαζώματα, με 20 σειρές εδωλίων στα δύο κατώτερα μέρη και 17 στο ανώτερο μέρος. Κατόπιν τούτου υπολογίζεται πως η χωρητικότητά του ήταν θεατές περίπου.

11 Τουρισμός Μάνη:  Η Μάνη διαθέτει πληθώρα αρχαιολογικών χώρων, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες με αγιογραφίες, ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται οι 98 από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου! Όλα αυτά μαζί κάνουν τη Μάνη έναν προορισμό για ποικίλα γούστα.

12 Τουρισμός Πύργος Ηλεία: Ο Πύργος Ηλείας επειδή βρίσκεται κοντά με την Αρχαία Ολυμπία και η δυνατότητα των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πύργου, συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού. Καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες πλοία στο λιμάνι.

13 Πελοπόννησος Γιάννης Βάρης Ε2’ 1ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ 2014-2015


Κατέβασμα ppt "Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google