Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εισαγωγή στη Χιονοδρομία Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εισαγωγή στη Χιονοδρομία Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εισαγωγή στη Χιονοδρομία Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

2 To Μπόροβετς είναι το παλαιότερο χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας, και από τα παλαιότερα της Ευρώπης. Βρίσκεται 1.350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ οι υψηλότερες πίστες του φτάνουν και σε υψόμετρο 2.600μ. Εγκατεστημένο στο όρος Ρίλα, το Μπόροβετς είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας. Διαθέτει από το καλύτερο, ποιοτικώς, χιόνι της Ανατολικής Ευρώπης. H κορυφή του ονομάζεται Μουσάλα, είναι η υψηλότερη της Βαλκανικής Χερσονήσου και βρίσκεται σε ύψος 2.925 μέτρα.

3 Η θερμοκρασία τον ψυχρότερο μήνα του χρόνου, τον Ιανουάριο, είναι γύρω στους -4 βαθμούς Κελσίου. Οι πίστες στο Μπόροβετς είναι οργανωμένες σε τρεις διαφορετικές περιοχές, διαφόρων βαθμών δυσκολίας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους, αρχάριους ή έμπειρους του αθλήματος. Το θέρετρο διαθέτει συνολικά περίπου 7.000 σκι σετ για ενοικίαση, ενώ η σχολή σκι Μπόροβετς είναι διεθνούς φήμης και οι περίπου 200 δάσκαλοι που εργάζονται εκεί υπήρξαν επαγγελματίες σκιέρ στο παρελθόν.

4 Μέγιστο υψόμετρο πίστας : 2560 m Ελάχιστο υψόμετρο πιστών : 1350 m Συνολικό μήκος πιστών : 45 km Μήκος μεγαλύτερης πίστας : 6 km Αριθμός πιστών : 25 Αναβατήρες : 1 γόνδολα, 3 εναέριοι τετραθέσιοι, 7 συρόμενοι, baby lifts. Κανόνια χιονιού : 14

5 Το Παμπόροβο είναι σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στην οροσειρά της Ροδόπης. Είναι το πιο ηλιόλουστο ορεινό θέρετρο της Βουλγαρίας και βρίσκεται σε υψόμετρο 1650 μ από την επιφάνεια της θάλασσας στους πρόποδες του λόφου Σνεζάνκα (1926 μ). Βρίσκεται σε απόσταση 240 χμ από την Σόφια και 85 χμ από την Πλόβντιβ. Το Παμπόροβο έχει αποκλειστικό κλίμα με ήπιο χειμώνα και 120 ηλιόλουστες μέρες κατά την χειμερινή περίοδο. Το Αιγαίο επηρέασε την περιοχή και η εποχή για σκι αρχίζει από τα μέσα Δεκεμβρίου ως τα μέσα Απριλίου. Η μέση θερμοκρασία του αέρα είναι – 3 C. Το θέρετρο είναι κατάλληλο για αρχάριους σκιέρ αλλά υπάρχουν και δύσκολες πίστες για προχωρημένους σκιερ.

6 5. Κορτίνα, Ιταλία Στην Κορτίνα βρίσκονται μερικά από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου. Η πόλη φιλοξένησε του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 και αποτελεί έναν από τους πιο κομψούς χειμερινούς προορισμούς που προσφέρουν οι Δολομίτες.

7 4. Κίτζμπουχελ, Αυστρία Το Κίτζμπουχελ θεωρείται το “Μαργαριτάρι των Άλπεων” και είναι το πιο διάσημο τουριστικό θέρετρο στο αυστριακό Τιρόλο. Αυτό το επτακοσίων ετών χωριό προσφέρει στους επισκέπτες τη γοητεία των Άλπεων. Έχει μεγάλη παράδοση σαν χειμερινό θέρετρο αφού οι πίστες σκι υπάρχουν εδώ από τον χειμώνα του 1892.

8 3. Στ. Μόριτζ, Ελβετία Είναι το παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο στο κόσμο το οποίο λειτουργεί από τον 19ο αιώνα. Κατέχει τον τίτλο του πιο φημισμένου χιονοδρομικού κέντρου στο κόσμο και αποτελεί ένα ποθητό προορισμό για κάθε σκιέρ και snowborder. Οι πίστες του καλύπτουν μια συνολική έκταση 350 χιλιομέτρων και μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν προχωρημένους αλλά και νέους σκιέρ.

9 2. Σαμονί-Μον-Μπλόν, Γαλλία Το Σαμονί-Μον-Μπλόν φιλοξένησε τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924 και έκτοτε συγκαταλέγεται στην κορυφή των υποψήφιων θέρετρων για τον τίτλο «το πιο διάσημο χιονοδρομικό θέρετρο του Κόσμου». Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Όρων όπου βρίσκεται η υψηλότερη κορυφή των Άλπεων καθώς και το δεύτερο υψηλότερο βουνό στην Ευρώπη με υψόμετρο 4807 μ. Κατέχει ήδη την υψηλότερη κάθετης-πτώσης πίστα στο κόσμο με ύψος 2806 μέτρα καθώς και την μεγαλύτερη σε μήκος με 22 χιλιόμετρα!

10 1. Ζερμάτ, Ελβετία Το Ζερμάτ θεωρείται το κορυφαίο θέρετρο της Ελβετίας και ίσως της Ευρώπης. Τα εκπληκτικά τοπία, οι πολλές πίστες, το μεγάλο υψόμετρο με την μεγάλη και συνήθως φρέσκια χιονόπτωση καθώς και το τελεφερίκ του που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο κόσμο κάνουν το Ζέρματ ένα ποθητό προορισμό για κάθε σκιέρ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως το Ζερμάτ βρίσκεται στους πρόποδες της διάσημης βουνοκορφήςMatterhorn. Η Matt erhorn είναι η κορυφή-πρόκληση των αλπινιστών που κατακτήθηκε τελευταία από όλες τις άλλες κορυφές των Άλπεων, μετά μάλιστα από πολλές αποτυχημένες και θανατηφόρες προσπάθειες.


Κατέβασμα ppt "Εισαγωγή στη Χιονοδρομία Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google