Τι είναι το Καπαλί Τσαρσί To Καπαλί Τσαρσί (Kapalıçarşı = Σκεπαστό Παζάρι ) ή αλλίως Μπουγιούκ Τσαρσί (Büyük Çarşı = Μεγάλο Παζάρι ) είναι μια από τις.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
KYKΛAΔITIKΟΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ
Advertisements

Τα τείχη της Γορίτσας Αραπίτσα Δήμητρα Γουργιώτης Γιάννης
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Τα παραμυθεια.
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από χρόνια στην ανατολική Αφρική,από μία ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι,
11. Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο
Derinkuyu’s Underground City (Κατακόμβες)
Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι-ούσαν οι άνθρωποι.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ DONSILA BICI DONSILA BICI.
Η Οθωμανική αυτοκρατορία
Η άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς Τρίτη 29 Μαΐου 1453
ΦΥΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Η Φυλή,ή αλλιώς όπως την αποκαλούσαν παλιά Χασιά,βρίσκεται στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής και στους πρόποδες της Πάρνηθας.Υπάρχουν αρκετά έθιμα.
ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
3ο Γυμνάσιο Σπάρτης Ο δρόμος του μεταξιού στην Ασία
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η Αθήνα σε 1 μέρα! Σωτηρούλα Σταύρου.
Copyright by Tsoulis Miltiadis 1999
Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Ρωμαϊκά κτίσματα στην Θεσσαλονίκη
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
ΕΛΛΑΔΑ. Ο Παρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας.
Βασικές έννοιες των Φ.Ε. στο Δημοτικό Σχολείο Συνάντηση 1 η.
Y Τα βουνά της Ελλάδας.
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
Γιάννης Χατζημιχαήλ Ε΄ Τάξη
Ιστορικές ελληνικές επιγραφές
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Ισθμός της Κορίνθου και Αρχαία Διολκός
Ονομα;γιωργος ζαχαρακις
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ
παναγια παμμακαριστοσ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
 Έκταση: 780,580 sq km, Γη: 770,760 sq km,  Σύνορα: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιράν Ιράκ, Συρία  Πρωτεύουσα: Άγκυρα.
{ Ενότητα 3 η κεφ. 12 Η δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου- Διονύσιος Σολωμός Ούρδας Ιωάννης 2013.
Τα καταστήματα Μουστάκας ξεκίνησαν ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών. Εμπνευστής και δημιουργός της εταιρίας.
Η Α' Αγία Σοφία θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο αλλά οικοδομήθηκε από το γιο του Κωνστάντιο ( ). Τα εγκαίνιά της έγιναν το 346.
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου. Στα τελευταία μαθήματα της Έ τάξης γνωρίσαμε ποια ήταν τα προβλήματα που συγκλόνιζαν τη Βυζαντινή αυτοκρατορία.
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Παρίσι … η πόλη του φωτός…. Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου.
Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη. Ο Ναός της Αγίας Σοφίας (Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού) χτίστηκε το 532 από τον Ιουστινιανό στη θέση.
ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ Στην Ελλάδα και στην Τουρκία, οι κουλουρτζήδες συχνάζουν σε μέρη όπου περνά πολύς κόσμος, συνήθως σε κεντρικά σημεία πόλεων, για να πουλήσουν.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ.
ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
Σημαντικές Προσωπικότητες Μεταμόρφωσης
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ Λάρισας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΠΛΑΚΑ.
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Αγία Σοφία Συγγραφέας Ελένη Π..
Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Η ρωμαϊκή αγορά της Αθήνας
Η ρωμαϊκή αγορά.
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
5 ΛΙΜΝΕΣ 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
Τι είναι το Καπαλί Τσαρσί
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου εν.2 κεφ. 1 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τι είναι το Καπαλί Τσαρσί To Καπαλί Τσαρσί (Kapalıçarşı = Σκεπαστό Παζάρι ) ή αλλίως Μπουγιούκ Τσαρσί (Büyük Çarşı = Μεγάλο Παζάρι ) είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλιότερες κλειστές αγορές στον κόσμο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπουλη. Το Καπαλί Τσαρσί είναι ένα σημείο από το οποίο περνάνε όλοι οι τουρίστες.

Ιστορική αναδρομή Η κατασκευή της αγοράς άρχισε λίγο μετά την Άλωση, το 1455 από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, και ολοκληρώθηκε το Έκτοτε καταστράφηκε, κυρίως από φωτιά αλλά και από το μεγάλο σεισμό του 1894, και ξαναφτιάχτηκε αρκετές φορές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι το 1894 η αγορά δεν αποτελούνταν από καταστήματα με τη δυτική έννοια του όρου. Οι έμποροι στεκόταν εκατέρωθεν του δρόμου μπροστά από τις ξύλινες προθήκες τους με μήκος 2-2,5 μέτρα και βάθος περίπου 1 μέτρο. Οι προθήκες αυτές ονομαζόταν στα τουρκικά dolap ( εξού και ντουλάπι )!

Τι περιλαμβάνει Το Καπαλί Τσαρσί είναι ένα περίπλοκο συγκρότημα που καλύπτει 60 δρόμους και στεγάζει περισσότερα από 3000 καταστήματα που πουλάνε τα πάντα, από δερμάτινα και χρυσαφικά μέχρι ρολόγια, κουζινικά και λοιπά. Οι περισσότεροι ξέρουν και ελληνικά, απόρροια του πόσοι πολλοί συμπατριώτες μας επισκέπτονται την αγορά αυτή. Η αγορά Καπαλί Τσαρσί καλύπτει μια έκταση τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει 19 χαμάμ. Γύρω από την αγορά υπάρχουν δρομάκια ξεσκέπαστα με εμπορεύματα, κυρίως φτηνά ρούχα, αλλά και γραφικά χάνια. Ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό χάνι είναι το Βαλιντέ Χάνι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο χάνι στην Κωνσταντινούπολη. Κτίστηκε το 1651 ως προσωπική περιουσία της Κεσέμ, μητέρας του σουλτάνου Μωάμεθ Δ ’. Σήμερα το χάνι αυτό πάλλεται στο ρυθμό εκατοντάδων αργαλειών. Πηγή :