Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σημαντικές Προσωπικότητες Μεταμόρφωσης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σημαντικές Προσωπικότητες Μεταμόρφωσης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σημαντικές Προσωπικότητες Μεταμόρφωσης

2 Όλα ξεκίνησαν όταν την 1η Δεκεμβρίου του 1989, ο 13χρονος Κωστάκης Μεσογίτης μετά τον θάνατό του, έγινε ο πρώτος Έλληνας δωρητής όλων των οργάνων, χαρίζοντας ζωή σε επτά συνανθρώπους μας Τρεις μήνες αργότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης διοργανώνει μία εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Κωστάκη, κάνοντας έτσι την αρχή μαζί με τους φίλους του και τους γονείς του για μία κίνηση που θα μπορούσε να χαρίσει ελπίδα ζωής σε αυτούς που την είχαν ανάγκη Ιδρυτής ήταν η μητέρα του, Νίτσα Μεσογίτη. Ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης», Σωματείο Εθελοντικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στην πόλη της Μεταμόρφωσης Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και έχει συνυπογράψει μαζί με άλλες 17 Οργανώσεις τη Χάρτα Αυτοδέσμευσης Κοινωνικής Ευθύνης και Λογοδοσίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Σήμερα, ο Σύνδεσμος αριθμεί περισσότερα από Μέλη και Αιμοδότες. Στεγάζεται σε οίκημα που παραχωρήθηκε από το Δήμο Μεταμόρφωσης και στηρίζεται οικονομικά από τη συνδρομή και ενίσχυση Μελών και Φίλων.

3 Αθλητής που διακρίθηκε και τιμήθηκε, όχι μόνο στον ελληνικό χώρο αλλά και με πολλές διεθνής επιτυχίες, ήταν ο πυγμάχος Παναγιώτης Πολυκανδριώτης από τις Κουκουβάουνες. Αναδείχτηκε πρωταθλητής Βαλκανίων αρκετές φορές, στην κατηγορία βαρέων βαρών, και σταδιοδρόμησε ως εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών της Σχολής Χωροφυλακής. Συνέχισε επάξια την παράδοση που είχε δημιουργήσει λίγο νωρίτερα ο ξεχωριστός πυγμάχος Νίκος Βλαβιανός, γέννημα θρέμμα του χωριού. Έχασε την ζωή του στο σεισμό του 1999 στην προσπάθεια διάσωσης των παιδιών του και το 2008 ιδρύθηκε ο Πυγμαχικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης «Παν. Πολυκανδιώτης» προς τιμήν του.

4 Οικογένεια Χατζηπατέρα
Το Κέντρο με την αρχική επωνυμία Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (Κ.Α.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1975. Με δω­ρεά της οικογένειας Ι. Κ. Χατζηπατέρα, το Κέντρο απέκτησε νέες εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Αττικής και έκτοτε ονομάζεται "Χατζηπατέρειο". Σήμερα, η νέα πλήρης επωνυμία του είναι Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.) του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας (Ι.Κ.Ε.). Εξυπηρετεί περίπου 100 παιδιά ετησί­ως, ηλικίας έως 14 ετών από την Αττική και την Περιφέρεια, με στόχο την αντιμετώπιση των κινητικών, νοητικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών τους. 

5 Η αναβίωση του αθλητικού πνεύματος : Κώστας Αρβανίτης
Ο πρωταθλητής Ελλάδας με τις πολλές διακρίσεις και νίκες σε διεθνής αγώνες, Κώστας Αρβανίτης, γεννήθηκε το 1910 στις Κουκουβάουνες. Το μεγάλο του ταλέντο στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων αναδείχτηκε όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία ( ). Εντάχτηκε στο αθλητικό δυναμικό του Παναθηναϊκού Α.Ο. και έπειτα άρχισε να συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις και να σημειώνει σημαντικές επιδόσεις. Στους Βαλκανικούς του 1933 και του 1934, ο Κώστας Αρβανίτης κέρδισε δύο αργυρά μετάλλια, κατακτώντας την δεύτερη θέση στο δρόμο των μέτρα .Το 1935 οι αγώνες έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, όπου και πάλι κέρδισε το αργυρό μετάλλιο, όπως και το 1936, όταν οι αγώνες έγιναν στην Γιουγκοσλαβία, πάντα στο ίδιο αγώνισμα. Στους αγώνες του 1937 που έγιναν στο Βουκουρέστι, ο Έλληνας άσος στέφθηκε πρωταθλητής Βαλκανίων, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στο αγώνισμα του. Απεβίωσε αρκετά νωρίς, το Η ιδιαίτερη πατρίδα του Κουκουβάουνες, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του, καθιέρωσε τους ετήσιους αγώνες δρόμου «Αρβανίτεια».Ακόμα, έστησε προτομή στον χώρο του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου και έδωσε το όνομά του σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του ιστορικού κέντρο της πόλης.

6 Συμμετείχαν οι μαθήτριες :
Αθανασοπούλου Κατερίνα Γκάση Άννα-Μαρία Καυκά Καλλιρόη Λυπάκη Πολύμνια Παπαδοπούλου Αργυρή


Κατέβασμα ppt "Σημαντικές Προσωπικότητες Μεταμόρφωσης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google