Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι-ούσαν οι άνθρωποι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι-ούσαν οι άνθρωποι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι-ούσαν οι άνθρωποι πολλά χρόνια πριν όπως ρούχα, σκεύη και εργαλεία. Τα πράγματα που έχει μέσα ένα μουσείο τα λέμε εκθέματα. Επισκεπτόμαστε τα μουσεία και βλέπουμε τα σπουδαία εκθέματα όποτε θέλουμε. Υπάρχουν πολλών ειδών μουσεία. Κάνε κλικ για να δεις μερικά είδη μουσείων.

2 Αρχαιολογικό Μουσείο Ένα αρχαιολογικό μουσείο έχει αγάλματα, κοσμήματα, σκεύη, εργαλεία, όπλα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι τα αρχαία χρόνια. Καρυάτιδες, αγάλματα που παριστάνουν κοπέλες, π.Χ. Ειδώλια (μικρά αγαλματάκια) που παριστάνουν λιοντάρι, αγριογούρουνο, σκύλο και πουλί, 6ος αιώνας π.Χ. Κόσμημα λαιμού, από χρυσάφι, 7ου αιώνα π.Χ. Αρχαία νομίσματα Αγγείο, 16ος αιώνας π.Χ.

3 Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει εκθέματα που δείχνουν ζώα και φυτά. Ελέφαντες σε μουσείο της Αγγλίας Πεταλούδες, στο μουσείο της Σάμου Δεινόσαυρος σε μουσείο της Αγγλίας Επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα. Ζώα του δάσους στο μουσείο της Ροδόπης

4 Λαογραφικό Μουσείο Ένα Λαογραφικό μουσείο έχει αντικείμενα (πράγματα) που δείχνουν πως ζούσε ο λαός, δηλαδή οι άνθρωποι της χώρας, πριν από πολλά χρόνια. Πως ήταν τα σπίτια, τα εργαλεία, τα ρούχα των ανθρώπων τα παλιά χρόνια, πριν γεννηθεί ο παππούς και η γιαγιά σου. Παρακάτω θα δούμε εικόνες από το Λαογραφικό Μουσείο της Νάξου. Οι εικόνες δείχνουν πως ήταν ένα σπίτι στο ελληνικό νησί Νάξος.

5 Λαογραφικό Μουσείο Η κουζίνα στο παραδοσιακό σπίτι της Νάξου.

6 Το εικονοστάσι, με τις εικόνες της Παναγίας και των αγίων.
Λαογραφικό Μουσείο Το υπνοδωμάτιο στο παραδοσιακό σπίτι της Νάξου. Εκεί κοιμόταν οι γονείς και τα μωρά. Το εικονοστάσι, με τις εικόνες της Παναγίας και των αγίων. Ρούχα στη ντουλάπα. Κανάτα με νερό πάνω στο τραπέζι για να πλένονται οι άνθρωποι όταν ξυπνούν. Το κρεβατάκι του μωρού Το κρεβάτι των γονιών

7 Λαογραφικό Μουσείο Το εργαστήρι ήταν ο χώρος που η νοικοκυρά έφτιαχνε υφάσματα στον αργαλειό και έραβε τα ρούχα της οικογένειας. Με την ανέμη έφτιαχναν την κλωστή Με τον αργαλειό έφτιαχναν ύφασμα με τις κλωστές Με τη ραπτομηχανή έραβαν τα ρούχα

8 Λαογραφικό Μουσείο Η σάλα είναι το σαλόνι στο παραδοσιακό σπίτι της Νάξου. Στη σάλα καθόταν οι επισκέπτες για να τους προσφέρουν οι νοικοκύρηδες γλυκό.

9 Λαογραφικό Μουσείο Παραδοσιακό πατητήρι σε σπίτι της Νάξου.
Εκεί αποθήκευαν εργαλεία, σκεύη και τρόφιμα. Εκεί πατούσαν τα σταφύλια. Εκεί είχαν τα βαρέλια που έβαζαν το μούστο για να γίνει κρασί. Στο πατάρι κοιμόταν τα παιδιά της οικογένειας.


Κατέβασμα ppt "Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι-ούσαν οι άνθρωποι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google