ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
Advertisements

Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Αυγά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΑΛΤΣΕΣ.
ΨΑΡΙΑ.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει.
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Σκοπός του μαθήματος είναι η παροχή βασικών γνώσεων που αφορούν τις δυναμικές λειτουργίες των επισιτιστικών επιχ / σεων καθώς επίσης εκείνους τους παράγοντες.
5ο Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Κρήτης Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Χειμερινό
Κοστολόγηση παρασκευασμάτων κεφ 11. Πρωταρχικό βήμα για κάθε επισιτιστική επιχ/ση αποτελεί ο έλεγχος διαρκώς του κόστους τους, προκειμένου να καταφέρουν.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Είδη για menu d hote Βραστό bouillir Φρικασέ fricassees Ψητό φούρνου rotir Σχάρας griller Σοτέ sauter Μπραιζέ braiser Πουαλέ poeler Τηγανητό frire Ποσέ.
Αυγά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Meal Management 5ο Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
Σάντουιτς.
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα

ΒΟΔΙΝΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΒΟΔΙΝΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. Κατονομάζει τα συνοδευτικά και τις σάλτσες των βοδινών και μοσχαρίσιων παρασκευών. Επεξηγεί συνταγές βοδινού και μοσχαρίσιου κρέατος Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. ΚΟΤΣΙ ΚΟΝΣΟΜΕ ΟΣΣΟ ΜΠΟΥΚΟ ΖΩΜΟ Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. 2. ΜΠΟΥΤΙ ΡΟΣΤΟ ΜΠΡΕΖΕ ΣΟΤΕ ΕΣΚΑΛΟΠ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. 3. ΚΥΛΟΤΟ ΡΟΣΤΟ ΜΠΡΕΖΕ ΣΧΑΡΑΣ Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. 4. ΦΙΛΕΤΟ ΡΟΣΤΟ ΣΧΑΡΑΣ ΣΟΤΕ Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. 5. ΚΟΙΛΙΑ ΒΡΑΣΤΗ ΣΤΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΗ-ΦΟΥΡΝΟΥ Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. 6. ΣΤΗΘΟΣ ΒΡΑΣΤΗ ΣΤΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΗ-ΦΟΥΡΝΟΥ Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. 7. ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΡΟΣΤΟ ΣΧΑΡΑΣ ΜΠΡΕΖΕ Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. 8. ΣΠΑΛΑ ΡΟΣΤΟ ΜΠΡΕΖΕ ΣΤΙΟΥ Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. 9. ΣΒΕΡΚΟ ΣΤΙΟΥ ΜΠΡΕΖΕ Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάζει παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. 10. ΛΑΙΜΟΣ ΒΡΑΣΤΟ ΣΤΙΟΥ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα

Σάλτσες και Συνοδευτικά Κατονομάζει τα συνοδευτικά και τις σάλτσες των βοδινών και μοσχαρίσιων παρασκευών. Σάλτσες και Συνοδευτικά Σάλτσα Γκρέιβυ, Ντεμι-Γκλας Σάλτσα Πιπεριού, Σάλτσα κόκκινου κρασιού. Μπερναιζ Σάλτσα Στρογκανόφ Μπουρκινιόν Στιφάδο Γκουλάζ Διάφορες μουστάρδες. Χορσραντις. Ευριπίδης Σάββα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Επεξηγεί συνταγές βοδινού και μοσχαρίσιου κρέατος Επεξηγεί συνταγές βοδινού και μοσχαρίσιου κρέατος ΕΣΚΑΛΟΠ ΒΙΕΝΟΥΑΖ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΣΤΟΥ ΒΟΔΙΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα

Κατονομάστε τις παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Κατονομάστε τις παρασκευές που γίνονται από κάθε τεμάχιο. Κατονομάστε τα συνοδευτικά και τις σάλτσες των βοδινών και μοσχαρίσιων παρασκευών. Επεξηγείστε τις συνταγές βοδινού και μοσχαρίσιου κρέατος που μάθαμε σήμερα. Ευριπίδης Σάββα