Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2

2 Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας.
Στοχοι ΜαθηματοΣ Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας. Αναφέρει καύσιμα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα.

3 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
Με αγωγή Με μεταφορά Με ακτινοβολία

4 ΜΕ ΑΓΩΓΗ Η θερμότητα μεταφέρεται με 2 τρόπους:
Άμεσα από τη πηγή θερμότητας στο σκεύος. (Από τη φωτιά στη κατσαρόλα από την κατσαρόλα στο νερό και από το νερό στην τροφή)

5 Η θερμότητα μεταφέρεται από ένα μέρος του αντικειμένου που δέχεται τη θερμοκρασία σε άλλο, π.χ. από το εξωτερικό στο εσωτερικό του ρόστου, από τη βάση της κατσαρόλας στο χερούλι.

6 Διαφορετικά υλικά μεταφέρουν τη θερμοκρασία με διαφορετικές ταχύτητες.

7 Με Μεταφορά (Convection)
Η Θερμότητα μεταδίδεται με την κίνηση του αέρα, του ατμού ή του ζεστού νερού. Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: Φυσική: Στη κατσαρόλα ή στη φριτούρα παρατηρείται μια συνεχή κυκλική κίνηση, που μεταφέρει τη θερμότητα σε όλο το χώρο.

8 Μηχανική: Η θερμότητα στο φούρνο μεταδίδεται πιο γρήγορα με ανεμιστήρες και έτσι η τροφή ψήνεται σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

9 Με Ακτινοβολία Ακτινοβολία έχουμε, όταν μεταδίδεται ενέργεια μέσω κυμάτων από την πηγή στην τροφή. Τα κύματα δεν είναι θερμότητα αλλά μετατρέπονται σε θερμική ενέργεια όταν φτάσουν στη τροφή (Φούρνος Μικροκυμάτων). Για μαγείρεμα χρησιμοποιούνται 2 είδη ακτινοβολίας: Υπέρυθρη και Μικροκυμάτων.

10 Υπέρυθρη (Infrared) Ακτινοβολία που δημιουργείται με τη χρήση σχάρας. Τα κάρβουνα, η σχάρα θερμαίνονται σε τέτοιο βαθμό που εκπέμπουν ακτινοβολία που ψήνει τη τροφή.

11 Μικροκύματα (Microwave)
Παράγονται από το Μαγκνετρον εκπέμπονται στο εσωτερικό του φούρνου και εισέρχονται στη τροφή, κινώντας τα μόρια του νερού παράγετε τριβή άρα θερμοκρασία που ψήνει τη τροφή. Τα μικροκύματα εισχωρούν μέχρι 7cm.

12 Το υγραέριο Ο ηλεκτρισμός Τα κάρβουνα Το πετρέλαιο
ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ Το υγραέριο Ο ηλεκτρισμός Τα κάρβουνα Το πετρέλαιο

13 Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Επεξηγεί τους τρόπους μετάδοσης της θερμότητας. Αναφέρει καύσιμα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα.


Κατέβασμα ppt "Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google