ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ Οι μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων στην Αλόννησο ζουν χάρη στην αλιεία. Επίσης πολλοί αλοννησιώτες από πολύ μικρή ηλικία δουλεύουν σε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα.
Advertisements

Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
Το πρόβλημα της υπεραλίευσης και οι συνέπειες του στην Αντίπαρο
Οριζόντιος διαμελισμός
Γεωγραφία Θέμα: Τρόποι αλιείας και Περιοχές αλιείας στην Ευρώπη.
Βυζαντινό Τραπέζι ΑΛΙΕΙΑ-ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Δάφνη-Γιώργος-Αλεξία.
ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δεκάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται καθημερινά. Αιτία, η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση.
ΠΟΛΙΚΗ ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΑΜΑ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Project: Αξιοποίηση θαλάσσιου πλούτου Φθιώτιδας Μαθητές: Γιαννακόπουλος Στάθης Ζούγρου Μυρτώ Βλάχος Δημήτρης Αγγελή Αφροδίτη Γιακίμι Μαρία Υπεύθυνος καθηγητής:
Η ΚΥΠΡΟΣ (1/2) Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΉ ΤΗΣ ΘΕΣΗ
ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΠΡΏΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΤΟΥ Γεννήθηκε το 1793 στα Ψαρά. Έμεινε πολύ μικρός ορφανός από πατέρα και έτσι άρχισε να δουλεύει σε πλοία συγγενών.
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’ Η Κρήτη.
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Οι ακτές της Ελλάδας.
Θέμα:Λιώσιμο Πάγων Χρυστάλλα Αναστασίου.
ΑΡΧΕΛΩΝ Χρήστος Χαραλαμπίδης Σπύρος Ατματζίδης Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη- κερδοσκοπικό.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ Θαλάσσια Αιολικά Πάρκα.
Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ Αντώνης Μπασάκης Ε’
Χελώνα καρέτα -καρέτα.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
Από ποιες θάλασσες βρέχεται η Ευρώπη; Ποιο είναι το μήκος της ακτογραμμής της; Τι έχουν προκαλέσει οι πάγοι στις ακτές της Βόρειας Σκανδιναβίας;
Πιο απλά εργαλεία στην κατασκευή από ότι τα δίχτυα, αλλά συνολικά απαιτούν περισσότερο χρόνο για την άσκηση της αλιείας Παραγάδια Παραγάδια βυθού Παραγάδια.
Έκταση: km 2 Θαλάσσια Σύνορα Αλιευτική Τεχνολογία.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
Παγίδες: Χώροι στους οποίους εισέρχονται οι οργανισμοί και από τον οποίο είναι αδύνατο ή πολύ δύσκολο να βγουν. Μόνιμες ή ημιμόνιμες κατασκευές Τύποι παγίδων.
Τράτες Εργαλείο της μέσης αλιείας Συρόμενο αλιευτικό εργαλείο Τύποι τρατών Πελαγική τράταΒενθική τράτα Στη στήλη του νερούΣτο βυθό Μηχανότρατα Πεζότρατα.
 Ο Εθνικός δρυμός ή Εθνικό πάρκο είναι ένα οικοσύστημα ή βιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική αξία που παραμένει ανεπηρέαστο ή έχει επηρεαστεί ελάχιστα από.
Η Δικτύωση αποτελεί ένα σύστημα αρχών και ενεργειών που βασίζεται σε νέες μορφές συλλογικής δράσης και παρέμβασης. Διαμορφώνει μια ευρύτερη δυναμική για.
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
Αλιευτική Νομοθεσία Τεχνικά μέτρα ελέγχου αλιείας Τοπικής εμβέλειας Σύνολο χώρας ΕΚ 1967/2006 Δυναμικά εργαλεία Παράκτια εργαλεία Εξαιρέσεις: Όταν δικαιολογείται.
Ασπρογάλανο πανί ● Μιλούσανε δυο νεράιδες: ● - Τι σημαία να δώσουμε σ' αυτή τη χώρα; ● είπαν κι έδειξαν την Ελλάδα. ● - Ας ρωτήσουμε την ίδια, είπε η μια.
ΤΡΟΠΟΙ ΑΛΙΕΙΑΣ Κάλυμνος, Αλιεία και εξέλιξη Όταν μιλάμε για ψάρεμα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αναφερόμαστε γενικά σε όλη την εκμετάλλευση.
Η λίμνη ,το λιμάνι και η Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου
Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Διάρθρωση της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής αλιευτικής νομοθεσίας
Οικοσυστήματα Ελλάδας
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ερευνητική εργασία 3ου τριμήνου
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Το αγαπημένο μου σπάνιο ζωάκι
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΗ.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
Οι ποινές επιβάλλονται με αποφάσεις των:
Ενότητα: Ουρανός και Γη Μάθημα 1: Το φαινόμενο της έκλειψης.
Η φίλη μας η θάλασσα
Αυτόχθονας λαός Πάπουα
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ Η ερασιτεχνική-αθλητική αλιεία είναι η αλιεία που σκοπό έχει την ψυχαγωγία ή την άθληση και όχι το βιοπορισμό ή την απόκτηση εισοδήματος.
3ον Δρόμοι επικοινωνίας και ανταλλαγής αγαθών και πολιτισμού
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ Οι μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων στην Αλόννησο ζουν χάρη στην αλιεία. Επίσης πολλοί αλοννησιώτες από πολύ μικρή ηλικία δουλεύουν σε αλιευτικά σκάφοι και για αυτό το λόγο δεν έχουν εγκατάλειψη αυτό το επάγγελμα. Όμως πολλοί νέοι χάρη στην δουλεία που έχουν οι συγγενείς τους καταφέρνουν να μπουν και οι ίδιοι σε αυτό το επάγγελμα και για τον λόγο αυτόν η αλιεία μέχρι σήμερα στην Αλόννησο βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να μην καταφέρει να εξαφανιστεί.

Επίσης εκτός από την επαγγελματική αλιεία υπάρχει και η ερασιτεχνική αλιεία. Τα παρακλάδια της όποιας είναι το ψάρεμα με καλάμι, το ψάρεμα με πετονιά, συρτή, καθετί, τσαπαρί και το ψαροντούφεκο. Το ψάρεμα με το καλάμι και την πετονιά γίνεται από την στεριά αλλά και από καΐκι, με αυτά γίνεται να πιάσεις από καλαμάρια μέχρι τούνες (τούνες μόνο μέσω κινητού σκάφους). Το ψάρεμα με συρτή γίνεται μόνο από καΐκι και γίνεται να πιάσεις τουρούκια, ζαργάνες, ματάκια, τούνες. Από το ψάρεμα με ψαροντούφεκο αν έχει κάποιος πείρα μπορεί να πιάσει ροφούς, στείρες, συναγρίδες τούνες και άλλα είδη τέτοιων ψαριών. Όμως το ψαροντούφεκο απαγορεύεται σε μερικά σημεία τα οποία θα τα δούμε παρακάτω.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ Οι τρόποι αλιείας μέσο κινητού σκάφους είναι τα δίχτυα και τα παραγάδια. Με τα παραγάδια μπορείς να πιάσεις συναγρίδες, τουνάκια, καρβούνες, ροφούς, μελανούρια, ξιφίες,. Τα δίχτυα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες τα ψηλά και τα μανομένα. Με τα ψηλά μπορείς να πιάσεις μπαρμπούνια, γόπες, μελανούρια, σκορπίνες, σαλουβάρδοι, και όλα όσα ειδή κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία . Με τα μανωμένα μπορείς να πιάσεις αστακούς, χριστόψαρα, ροφούς και ψάρια τα οποία έχουν το κατάλληλο μέγεθος για πιαστούν σε αυτά τα διχτυα.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ Καταρχάς το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου είναι το πρώτο στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και την μεσόγειο, το οποίο φιλόξενη μερικούς οργανισμούς οι όποιοι βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Οι οργανισμοί αυτοί κατατάσσονται στα ειδή χλωρίδας και πανίδας π.χ. αγριελιά, θαμνοκυπάρισσο, ποσειδώνια φύκι, αλλά και το αγριοκάτσικο των Γιουρών, το γεράκι μαυροπετρίτης και τον αιγόγλαρο. Η περιοχή η όποια καλύπτει το θαλάσσιο πάρκο είναι 2,200 τ.χ. η όποια περιλαμβάνει εκτός από την Αλόννησο τα ακατοίκητα νησιά περιστέρα, δυο αδέλφια, κυρά παναγία, παππούς, σκάτζουρα, γιούρα, ψαθούρα και πιπέρι.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ Το ψαροτουφεκο επιτρέπεται στην περιοχή της Στενής Βάλας της Νήσου Αλοννήσου, από το ακρωτήριο Απύθμενος έως τον χώρο που βρίσκεται αμέσως βόρεια από την παραλία του Αγ. Δημητρίου. Στον όρμο Σπαρτίνα της Νήσου Αλοννήσου. Στον όρμο Κλήμα της Νήσου Περιστέρας. Στην ακτογραμμή ανατολικά της Νήσου του Μεγάλου Αδελφιού. Σε όλα τα αλλά νησιά δεν επιτρέπεται η εξαγωγή αυτού του είδους αλιείας. Οι απαγορεύσεις για την επαγγελματική αλιεία είναι οι εξής : καλάρισμα διχτυών 2 ώρες πριν την δύση του ηλίου και αναστήνονται 2 ώρες μετά την ανατολή του ηλίου, απαγορεύεται η συρτή- καθετη -τσαπαρί στην νήσο Σκαντζουρα, απαγορεύεται η ερασιτεχνική αλιεία στις ΒΔ ακτές της νήσου κυραπαναγιας, τέλος απαγορεύεται η αλιεία με ιχθυοπαγίδες (κοφίνια) εντός της ζώνης Α.

Ευχαριστούμε Για την παρακολούθηση σας ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε Για την παρακολούθηση σας