Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οικοσυστήματα Ελλάδας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οικοσυστήματα Ελλάδας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οικοσυστήματα Ελλάδας
Μια εργασία των μαθητών του Δ1

2 Οικοσύστημα Οικοσύστημα Βιοτικοί Φυτά Ζώα Αβιοτικοί Νερό, αέρας, έδαφος, θερμοκρασία Κάθε σύστημα των βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων ονομάζεται οικοσύστημα.

3 Βιοκοινότητα ονομάζουμε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που δέχονται τις επιδράσεις του αβιοτικού περιβάλλοντος

4 Οι σχέσεις μεταξύ των παραγόντων ενός οικοσυστήματος ονομάζεται τροφική αλυσίδα
Καταναλωτής Καταναλωτής Παραγωγός Καταναλωτής

5 Είδη οικοσυστημάτων Θαλάσσια Χερσαία Παράκτια Αγροτικά Δασικά
Υγρότοποι

6 Οικοσύστημα Χερσαία Δασικό Έρημος Αγροτικά Παράκτια Υδάτινα Υγρότοποι Λίμνες Ποτάμια Λιμνοθάλασσα Βάλτοι Θαλάσσια

7 Δασικό οικοσύστημα Δασικό οικοσύστημα είναι ένα πολύπλοκο οικοσύστημα με φυτά και ζώα όπου χαρακτηρίζεται από μεγάλη πυκνότητα δέντρων.

8 Αγροτικό οικοσύστημα Είναι τεχνητό οικοσύστηµα που έχει δημιουργηθεί από τον άνθρωπο µε σκοπό να αυξήσει τη φυτική (γεωργικές καλλιέργειες) και ζωική (κτηνοτροφία) παραγωγή.

9 Παράκτιο οικοσύστημα Το παράκτιο οικοσύστημα είναι μια στενή ζώνη γύρω από τα νησιά και τη στεριά με ιδιόμορφες συνθήκες λειτουργίας. 

10 Θαλάσσιο οικοσύστημα Το θαλάσσιο οικοσύστημα δημιουργείται στη θάλασσα και εκτός από τα ψάρια περιλαμβάνει και τα φυτά της θάλασσας.

11 Υγρότοποι Υγροβιότοπος ή αλλιώς υγρότοπος ονομάζεται κάθε τόπος που καλύπτεται μόνιμα ή εποχικά από ρηχά νερά ή που δεν καλύπτεται ποτέ από νερά αλλά έχει υγρό υπόστρωμα για μεγάλο διάστημα του έτους.

12 Η σημασία των υγρότοπων
Συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ειδών. Συμβάλλουν στον καθαρισμό των νερών από ρύπους, λειτουργούν ως φίλτρα στην προστασία από την υφαλμύρωση (είσοδος νερού της θάλασσας στον υδροφόρο ορίζοντα) και στον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Προστατεύουν από τις πλημμύρες και από τις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων. Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία,  ιδιαίτερα παράκτιων περιοχών, διατηρώντας τις διακυμάνσεις (ημερήσιες, εποχικές, ετήσιες) της θερμοκρασίας σε πιο ήπιο επίπεδο. Υποστηρίζουν την αλιεία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία.


Κατέβασμα ppt "Οικοσυστήματα Ελλάδας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google