Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Advertisements

Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
Αντικαπνιστική Παρουσίαση
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
Το κάπνισμα στην ζωή μας
Το Κάπνισμα.
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Η συνήθεια του καπνίσματος και οι έφηβοι
Δείγμα: μαθητές του σχολείου μας
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύσΗ γίνεται συνήθως σετσιγάρο, πίπα, πούρο ή.
Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
Μανούση Χρύσα Ζώτου Γιώτα Στράτου Γεωργία Λιάκου Ντίνα Γυμνάσιο Ζίτσας
Το κάπνισμα ΣΚΟΤΩΝΕΙ κάτι πρέπει να κάνουμε
Στόχος της υποενότητας αυτής είναι οι μαθητές:
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «NAI στη Ζωή ΌΧΙ στο τσιγάρο!»
-Τσιγάρο ; - Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Δ΄ ΥΠΟΟΜΑΔΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αλκοόλ-Αλκοολισμός. Εργασία στην Οικιακή Οικονομία
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
1o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας Σχολικό έτος Από τις μαθήτριες: Μανουηλίδου Όλγα και Παπά Ελισάβετ Θέμα: Το κάπνισμα.
Μία εργασία του Μιχάλη Θάνου για το μάθημα της Βιολογίας ΒΠΠΓ Α΄2
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
''ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ'' ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αλεξιάδη Μαρία-Σέντα Α’1.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται.
Καπνός και αλκοόλ jpeg.jpg.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
Τα τσιγάρα βλάπτουν την Υγεία μας
“Κάπνισμα... Από την απόλαυση... στο θάνατο” Αλεξάνδρα Πατσούρα Α3'.
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΛΗΞΗΣ σε μαθητές Γυμνασίου του Δήμου Παύλου Μελά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΠΕ02) ΧΕΛΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ( ΠΕ01)
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
….για πολλές ώρες…..
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
«Aγαπώ τη ζωή μακριά από εξαρτήσεις» Κεντρικό Μαθητικού Συμβουλίου Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.
Διάφοροι τύποι καπνιστών 1.Γνώστες: Γνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος και αποφασίζουν να το αρχίσουν. 2.Πειραματιζόμενοι: Καπνίζουν σπάνια π.χ.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Θέμα: «ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ»
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Σχολικό έτος: Τάξη:Α3.
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 6ο ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το τμήμα Α1 στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας παρουσιάζει την εργασία «Το Κάπνισμα στη Εφηβεία»
Συνέπειες/Επιπτώσεις
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 2) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ 3) ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’

Παράγοντες εξάρτησης στην εφηβεία: Κοινωνικοί παράγοντες: Παρέα συνομηλίκων (π.χ. Ένας έφηβος σε πολλές περιπτώσεις κάνει χρήση ουσιών επειδή παρακινείται από ένα φίλο του) Ψυχολογικοί παράγοντες: Ψυχικά τραύματα από ψυχολογική και σωματική κακοποίηση , ψυχολογική πίεση και ανασφάλεια στην καθημερινή ζωή του εφήβου.

Μεικτοί παράγοντες: α)Το εκπαιδευτικό σύστημα εξαιτίας του αυταρχισμού και της προαγωγής του ανταγωνισμού έχει ως συνέπεια την ψυχολογική πίεση του εφήβου.(ψυχολογικός παράγοντας) Το σχολείο δεν ενδιαφέρεται για τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών. Ως συνέπεια αδιαφορεί για τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς των εφήβων.(κοινωνικός παράγοντας) β)Σε πολλές περιπτώσεις οι έφηβοι δε νιώθουν την απαραίτητη αγάπη και προσοχή από τους γονείς. Αυτό έχει ως συνέπεια να αισθάνονται παραμελημένοι. (ψυχολογικός παράγοντας) Η χρήση ουσιών από τους γονείς μπορεί να αποτελέσει λανθασμένο πρότυπο για τον έφηβο.(κοινωνικός παράγοντας)

ΚΑΠΝΙΣΜΑ Ο Καπνός προέρχεται από τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού nicotiana tabacum, το οποίο φύεται σε πολλά μέρη του κόσμου και στην Ελλάδα. Τα φύλλα του καπνού περιέχουν μία σειρά από ουσίες από τις οποίες η σπουδαιότερη είναι η νικοτίνη. Η καθαρή νικοτίνη είναι ισχυρό δηλητήριο.Συνήθως ο καπνός βρίσκεται σε μορφή τσιγάρου και πούρου, αλλά κυκλοφορεί και στη φυσική του μορφή για πίπα ή για στρίψιμο τσιγάρου στο χέρι.

Παράγοντες Επιρροή συνομηλίκων Πρότυπα (οικογένεια, διάσημοι) Ελκυστικές διαφημιστικές καμπάνιες Άγχος και καταπίεση Περιέργεια να δοκιμάσουν τον καπνό Επίδειξη αντρισμού

Ισότητα, ανεξαρτησία. Το κάπνισμα διαδόθηκε στις γυναίκες με την εξάπλωση του φεμινιστικού κινήματος. Το υιοθέτησαν σαν μέσο για να δείξουν την ανεξαρτησία τους και την εξίσωση τους με τον άνδρα. Σήμερα οι γυναίκες καπνίζουν όσο και οι άντρες, δεν υπάρχει πλέον διαφορά. Απώλεια βάρους. Οι νέοι νομίζουν πως το κάπνισμα διατηρεί κομψή γραμμή και φοβούνται να το σταματήσουν για να μην παχύνουν.

Επιπτώσεις Τοπικός ερεθισμός στα χείλη στο στόμα και στην γλώσσα Ναυτία, ωχρότητα, κρύοι ιδρώτες, ατονία Αναστέλλει την ανάπτυξη των νέων Τερατογεννήσεις Στειρότητα Διάφορα είδη καρκίνων Καρδιακές παθήσεις Διατάραξη όρασης Αλλοίωση γεύσης, ακοής, όσφρησης Μείωση αντοχής Ίλιγγος

Πρόληψη Ενημερωτικά φυλλάδια Ενημερωτικές ημερίδες (σχολείο, υπουργείο υγείας) Κέντρα ενημέρωσης Σωστή ενημέρωση και προβολή προτύπων που δεν καπνίζουν από την οικογένεια

Αντιμετώπιση Ειδικά κέντρα αντιμετώπισης Τσίχλες νικοτίνης Αυτοκόλλητα νικοτίνης Βελονισμός

«Παθητικό» κάπνισμα Οι μη καπνιστές, που συμβιώνουν με καπνιστές, επηρεάζονται οργανικά από τον καπνό που υπάρχει στο περιβάλλον τους. Αυτό το φαινόμενο αναφέρεται με τον όρο «παθητικό» κάπνισμα. Έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει αρνητικά την αναπνευστική τους λειτουργία και αυξάνει τις πιθανότητες του καρκίνου του πνεύμονα.

Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Αγόρια:35 1. Ουσίες 7 Αλκοόλ 4 Κάπνισμα 18 Τζόγος 4 Άλλο: Διαδίκτυο, ηλεκτρονικά παιχνίδια 3 Κορίτσια:35 1. Ουσίες 12 Αλκοόλ 5 Κάπνισμα 18 Τζόγος 1 Άλλο:Διαδίκτυο, ηλεκτρονικά παιχνίδια 1

2. Αγόρια: Καπνίζουν 4 Δεν καπνίζουν 31 3.Ψυχολογικοί λόγοι 9 Επιρροή παρέας 12 Πίεση σχολείου 2 Χρήση γονέων 3 Άλλο 13 2.Κορίτσια: Καπνίζουν 5 Δεν καπνίζουν 30 3.Ψυχολογικοί λόγοι 10 Επιρροή παρέας 13 Πίεση σχολείου 2 Χρήση γονέων 0 Άλλο 10

4.Αγόρια: Τους απαγορεύτηκε: 9 Δεν τους απαγορεύτηκε: 24 Κενά :2 5.Εύκολο:11 Δύσκολο:24 4.Κορίτσια: Τους απαγορεύτηκε: 6 Δεν τους απαγορεύτηκε:28 Κενά: 1 5.Εύκολο 6 Δύσκολο 29

Συμπεράσματα Ερωτηματολογίου Αρχικά, συμπεραίνουμε πως το πιο διαδεδομένο είδος εθισμού σύμφωνα με τους εφήβους είναι το κάπνισμα και το λιγότερο είναι το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Επίσης, τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου έδειξαν ότι τα κορίτσια που καπνίζουν είναι περισσότερα από τα αγόρια με μικρή διαφορά και θα ξεκινούσαν για κοινό λόγο, την επιρροή της παρέας. Στη συνέχεια, συμπεραίνουμε ότι οι περισσότεροι έφηβοι θα δυσκολεύονταν να σταματήσουν το κάπνισμα. Τελευταίο και κυριότερο είναι ότι στους περισσότερους εφήβους δεν απαγορεύτηκε η πώληση τσιγάρων παρά τον νόμο ο οποίος ισχύει.