Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

-Τσιγάρο ; - Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "-Τσιγάρο ; - Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 -Τσιγάρο ; - Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
-Τσιγάρο ; - Ευχαριστώ, δεν θα πάρω! ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2012 – 2013 ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

2 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Τι είναι : Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής και εκπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση αποξηραμένου και τυλιγμένου σε χαρτί φυτικού προϊόντος το οποίο έχει περάσει ειδική χημική επεξεργασία. Το κάπνισμα του τσιγάρου είναι η πιο διαδεδομένη μορφή κατανάλωσης του καπνού ή φύλλων του φυτού καπνός.

3 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ Οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις χαλαρωτιές ιδιότητες του καπνού ήταν οι Ινδιάνοι, οι οποίοι πίστευαν ότι έχει σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες. Τον κάπνιζαν ή τον μασούσαν, και έπαιζε σημαντικό ρόλο στις διάφορες τελετουργίες.

4 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ ΠΙΣΣΑ ΑΜΜΩΝΙΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ
ΜΕΘΑΝΙΟ ΚΑΔΜΙΟ ΒΕΝΖΟΛΙΟ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΒΟΥΤΑΝΙΟ ΓΟΜΟΛΑΚΑ ΑΚΕΤΟΝΗ ΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΑΛΑΣ

5 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ - ΠΑΘΗΤΙΚΟ Ενεργητικό κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Παθητικό κάπνισμα είναι η ίδια πρακτική με την διαφορά ότι δεν καπνίζεις εσύ το τσιγάρο, πίπα κλπ. αλλά δέχεσαι το καπνό από έναν ενεργητικό καπνιστή.

6 ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ
Νιώθουν ότι τους ηρεμεί Νιώθουν ότι έτσι ξεχωρίζουν Από αντίδραση στους κανονισμούς Έχει γίνει συνήθεια Το θεωρούν απόλαυση Το θεωρούν στοιχείο του στυλ τους

7 ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Συνήθεια γονέων Επιρροή από διαφημίσεις Επιρροή από τους φίλους Η έλλειψη μορφωτικού επιπέδου Η κοινωνική θέση Αποδοχή Καταπίεση άγχους

8 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έξοδα για ιατρική περίθαλψη Σπατάλη χρημάτων για διαφημίσεις Καταστροφή περιβάλλοντος από πυρκαγιές κλπ. Οι οικονομικές επιπτώσεις στον καπνιστή και την οικογένειά του στα 40 χρόνια καπνιστικής ζωής, δημιουργούν δαπάνες με σημερινές τιμές της τάξεως των ευρώ.

9 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ Ο ήρωας της σειράς- ταινίας καπνίζει, όπως και η παρέα του. Η καλλίγραμμη ηθοποιός, που γοητεύει τους πάντες, καπνίζει. Ο διάσημος μουσικός, με τις αμέτρητες θαυμάστριες, καπνίζει. Σπουδαίες προσωπικότητες, είτε πολιτικοί είτε άνθρωποι του πνεύματος, καπνίζουν. Παγκοσμίως γνωστοί αθλητές καπνίζουν. Ακόμα και στα καρτούν οι ήρωες καπνίζουν.

10 ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
Χρήση υποκατάστατων νικοτίνης Ψυχολογική υποστήριξη Βελονισμός Βαρενικελίνη Ρινικό Σπρέυ

11 ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ Συμβουλές στους γονείς Συμβουλές στους εφήβους
Μην παρουσιάζεται το κάπνισμα ως καθημερινή ρουτίνα. Όταν αγοράζετε τσιγάρα μην τα τοποθετείτε σε ίδια σακούλα με άλλα χρήσιμα αντικείμενα. Μην καπνίζεται σε χώρους του σπιτιού. Πείτε στο παιδί από νεαρή ηλικία ότι το κάπνισμα είναι εθιστικό και επιβλαβές. Συμβουλές στους εφήβους Πετάξετε όσα τυχόν τασάκια έχετε. Μην ντρέπεστε να πείτε ότι δεν καπνίζεται και ότι αποφεύγεται το κάπνισμα Παροτρύνεται όσους καπνίζουν να το κόψουν.

12 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Το logo της φίρμας θα αναγράφεται σε ένα μικρό κομμάτι του πακέτου. Επίσης, το χρώμα το οποίο επιλέχθηκε για τα πακέτα ήταν το λιγότερο ελκυστικό, ύστερα από σχετική έρευνα που διεξήχθη.

13 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Τρεις φορές στην ιστορία της Ελλάδας έχει απαγορευτεί το κάπνισμα. Το 2009 απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτός ο νόμος προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις, κυρίως από τους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης.

14 ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Οι ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι οι εξής : Εμφύσημα Καρδιοαγγειακές παθήσεις Καρκίνος του πνεύμονα και άλλοι καρκίνοι Μείωση γονιμότητας Ανικανότητα

15 BINTEO

16 ΠΑΦΑ ΠΟΥΦΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ
ΠΑΦΑ ΠΟΥΦΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ Πάφα πούφα το τσιγάρο καπνίζεις σαν φουγάρο και ακούς τον χάρο “ετοιμάσου να σε πάρω”!

17 ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΣΕΜΗΣ ΦΩΤΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΜΠΟΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΟΥΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΜΑΤΟΥΛΑ


Κατέβασμα ppt "-Τσιγάρο ; - Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google