Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το κάπνισμα στην ζωή μας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το κάπνισμα στην ζωή μας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το κάπνισμα στην ζωή μας

2 Ερευνητική εργασία: Οι ψυχολογικοί παράγοντες που οδηγούν στη χρήση του τσιγάρου
Ονόματα μελών της ομάδας: Μυριδάκη Γεωργία Νικολαϊδου Μαρία Δογραμματζή Αναστασία Κεσόγλου Μορφούλα

3 Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν απ’ την έρευνα, οι σπουδαιότεροι λόγοι που ωθούν τα νεαρά άτομα στο κάπνισμα είναι οι εξής: Κοινωνική πίεση (Πολλοί πιέζονται έντονα από την παρέα τους, ώστε να αρχίσουν να καπνίζουν). Για να κάνουν εντύπωση-επίδειξη (Καπνίζουν γιατί νομίζουν πως τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι απέναντι στους άλλους και ειδικά στο αντίθετο φύλο, ότι τους προσδίδει γόητρο) Από αντίδραση (Πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι ξεκινούν τη συνήθεια αυτή, γιατί θέλουν να αντιδράσουν σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, στις πιέσεις των γονιών τους και γενικότερα των μεγαλύτερων ή και επειδή δεν βρίσκουν λύση στα προβλήματά τους) Τυχαία/από περιέργεια (Ένας ακόμη λόγος είναι η περιέργεια. Η γοητεία του καινούργιου, του νέου, του ανεξερεύνητου είναι πολλή δελεαστική, ιδίως σ’ αυτή την ηλικία.)  Για τη σιλουέτα Οι νέοι νομίζουν πως το κάπνισμα διατηρεί κομψή γραμμή και φοβούνται να το σταματήσουν για να μην παχύνουν. Από μιμητισμό Πάρα πολλοί νέοι καπνίζουν επειδή “το κάνουν όλοι”.

4 Επίσης άλλοι παράγοντες είναι ότι
οι νέοι επηρεάζονται τρομερά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα «είδωλά» τους. για να τραβήξουν την προσοχή είτε των γονιών τους είτε γενικά των άλλων. ακόμη πιστεύουν πως το τσιγάρο θα τους βοηθήσει να χαλαρώσουν, να απαλλαχτούν από το άγχος τους και να συγκεντρωθούν πιο εύκολα.

5 ΓΥΝΑΙΚΕΣ Αλήθειες και Μύθοι Παλαιότερα οι γυναίκες πίστευαν ότι άμα ξεκινήσουν το κάπνισμα θα σοκάρουν τα ήθη της εποχής τους και θα το υιοθετήσουν σαν μέσο για να δείξουν την ανεξαρτησία τους και την εξίσωση τους με τον άνδρα. Σήμερα οι γυναίκες καπνίζουν όσο και οι άνδρες, δεν υπάρχει πλέον διαφορά.

6 Λόγοι που οδηγούν τους νέους άντρες στο κάπνισμα
Για να φαίνονται.. άνδρες!! Διότι θεωρούν ότι η σύνδεση του καπνίσματος με την ανδρικότητα, μεταβάλλει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τους νέους σε καπνιστές. Το βλέπουν κοινωνικά και ψυχολογικά σαν επιβεβαίωση του ανδρισμού τους!

7 Τα αρνητικά και τα θετικά είναι
Αρνητικό, είναι ότι θεωρούν πως δεν υπάρχει επαρκής και ολοκληρωμένη ενημέρωση πάνω στα αρνητικά του καπνού και πως το κράτος και τα σχολεία ευθύνονται, εν μέρει, για την κατάσταση και θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ίσως, στην πληροφόρηση. Θετικό, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό έχει επίγνωση για την καταστροφική επίδραση του καπνίσματος, και πως αποτελεί αιτία για πρόωρους θανάτους. Όμως, απ’ την άλλη πλευρά, πιστεύουν ότι είναι αρκετά δύσκολο να απαλλαχτεί κανείς απ’ αυτό.


Κατέβασμα ppt "Το κάπνισμα στην ζωή μας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google