Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αλκοόλ-Αλκοολισμός. Εργασία στην Οικιακή Οικονομία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αλκοόλ-Αλκοολισμός. Εργασία στην Οικιακή Οικονομία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αλκοόλ-Αλκοολισμός. Εργασία στην Οικιακή Οικονομία
του μαθητή Γιώργου Σκιαδά. Έτος: Τάξη-Τμήμα: Α2

2 Ιστορία του Αλκοόλ Το αλκοόλ υπήρχε από τα αρχαία χρόνια με το κρασί και το θεό Διόνυσο. Τότε όπως και σήμερα οι άνθρωποι έπιναν αλκοολούχα ποτά κυρίως κρασί (με νερό) για να ικανοποιήσουν την πείνα του, για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να διασκεδάσουν. Ο πρώτος που κατάφερε να εξηγήσει τις συνέπειες του αλκοόλ ήταν ο Ιπποκράτης και στη συνεχεία ο Γαλήνος (αναλυτικότερα).

3 Τι είναι τα οινοπνευματώδη ποτά;
Οινοπνευματώδη ή Αλκοολούχα ποτά είναι τα ποτά που περιέχουν αιθανόλη. Η αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη ανήκει σε μια οικογένεια χημικών ενώσεων που λέγονται αλκοόλες.

4 Γιατί καταναλώνουμε αλκοόλ
Οι κυριότεροι λόγοι που ένας έφηβος καταναλώνει αλκοόλ: Προβλήματα με την οικογένειά του Γενικά προβλήματα της εφηβείας Μη τακτική φοίτηση στο σχολείο Επίδραση συνομηλίκων Πρότυπα γονέων ή φίλων Η διααφήμηση

5 Σωστή κατανάλωση του αλκοόλ
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ από άντρες πρέπει να είναι γραμ. και για τις γυναίκες γραμ., αυτή η κατανάλωση έχει κάποιες σωστές επιδράσεις στον οργανισμό μας. Αντίθετα η τακτική κατανάλωση μεγαλυτέρων ποσοτήτων δημιουργεί προβλήματα και ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό μας

6

7 Η πορεία του αλκοόλ στο σώμα μας
Το αλκοόλ κατά τη διαδρομή του στο σώμα απορροφάτε από τα τοιχώματα του στομάχου και του εντέρου και με την κυκλοφορία του αίματος διοχετεύεται σε όλο το σώμα.

8 Επιδράσεις του αλκοόλ στην κοινωνική μας ζωή.
Δημιουργεί προβλήματα με την οικογένεια (τσακωμοί που συνήθως έχουν βίαιες καταλήξεις), τρακαρίσματα λόγο υπερβολικής ταχύτητας, διαπλικτισμός μεταξύ μεθυσμένων ή υπάρχει περίπτωση το ένα άτομο να μην είναι.

9

10

11 Τέλος!!!


Κατέβασμα ppt "Αλκοόλ-Αλκοολισμός. Εργασία στην Οικιακή Οικονομία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google