9 η Εβδομάδα Τηλεόραση. Η Τηλεόραση O Sarnoff φέρνει στην RCA τον Vladimir Zworkyn. Επενδύθηκαν σημαντικά κονδύλια στις ομάδες που επέβλεψαν οι δυο Ρώσοι,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΧΟΣ.
Advertisements

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ‘’ΑΓΙOΣ ΠΑΥΛΟΣ’’
Ημερίδα ΙΟΜ: Ψηφιακή Τηλεόραση Ρυθμίσεις και Αρρυθμίες
Πολιτικές και θεσμικό πλαίσιο για την ελευθερία & ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα: Νομικά ζητήματα και προκλήσεις.
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΣΥ.ΦΑ.Κ. ΤΖΙΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH INTERNATIONAL FOUNDATION.
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Φωτεινή Σοφία Κατερίνα Γιώργος
Department of Aristotle University of Thessaloniki Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ιωάννης.
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
Επιλογή Μέσου Μετάδοσης
10 Δημοτικό σχολείο Κατερίνης Τμήμα Δ’1 ΓΙΩΡΓΟΣ,ΝΙΚΟΣ,ΞΑΝΘΗ,ΝΙΚΟΣ.
ΤηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο.
Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος
Κεφάλαιο 2ο: Το δομικό τεχνολογικό πλαίσιο υποστήριξης της ΚτΠ 2.1 Τηλεπικοινωνίες υποδομές 2.2 Δίκτυα 2.3 Βασικές υπηρεσίες.
O ΨυχροΣ ΠολεμοΣ.
 Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  Ε.Ο.Κ..
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύνδεση Έρευνας και Παραγωγής – Συνεργασία ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερ. Φορέων με Παραγωγικές Μονάδες, Διοίκηση και Διαχείριση.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
To Ε.Σ.Ρ. στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο για τη ψηφιακή τηλεόραση Κων/νος Αποστολάς
Υπουργείο Εξωτερικών / Ο.Π.Α. 7 Απριλίου 2009 “Κρίσιμοι Παράγοντες Επιτυχίας των Ε.Δ.Ε. και ο Ρόλος των Ελλήνων Στελεχών” Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης Οικονομικό.
Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας Αντωνακάκης Γεώργιος Ηράκλειο 01/12/2014.
1 Ψηφιακή Μετάβαση : νομικά ζητήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Αλέξανδρος Οικονόμου Διδάκτωρ Νομικής - Δικηγόρος Ειδικός Επιστήμονας Εθνικού Συμβουλίου.
Top of the Edge Bio-industry Consulting, Technology Transfer & Communication Services.
Κεφάλαιο Γ΄ Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι άμεσες επιπτώσεις του Οι ανταγωνισμοί των Μεγάλων Δυνάμεων ( )
1 ΘΕΜΑ: «Comparison of merging of strategies in Telecommunications»
EGovernment Γιώργος Παπαπαύλου, Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και οι επιδράσεις του…. Ορισμός: Ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών (αγορών προϊόντων, υπηρεσιών ή.
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Ι. Μπούρας Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Παν. Πατρών και Ερευνητικό Ακαδημαϊκό.
Το κίνημα στο Γουδί και ο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Γύρω στα 1873 ο Μάξγουελ πρότεινε την θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού, σύμφωνα με την οποία ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα μπορεί να μεταδοθεί χωρίς.
1 Δημόσιες σχέσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των δημοσίων σχέσεων στο (δημοκρατικό) Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρόδρομος.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
Ο Όμιλος Εταιριών Π. Γερμανού (Olympia), διαθέτοντας ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα στην ελληνική και διεθνή αγορά, χαρακτηρίζεται από εδραιωμένη.
Τα προβλήματα της ελληνικής τηλεόρασης Προτάσεις για αντιμετώπισή τους (Λύσεις)
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 6 η Εβδομάδα Ραδιόφωνο. Η Επίθεση από τον Άρη 30 Οκτωβρίου, 1938 Mercury Theater on the Air (Orson Welles και John Houseman)
Εισαγωγή στην Επικοινωνία 8 η Εβδομάδα Κινηματογράφος - συνέχεια.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα
Εργασία Κειμένων Θέμα: Στράτης Μυριβήλης και Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος
Διερευνητική Εργασία Α΄ Λυκείου ΠΤΥΧΙΟ, ΜΟΡΦΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΔΕΩΔΗ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Υπεύθυνος καθηγητής: Ευθυμιάδης Παύλος.
ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ:  Να ασχολείται με την επικαιρότητα  Να ενημερώνει την κοινή γνώμη με ειδήσεις  Να ενημερώνει την κοινή γνώμη με πληροφορίες.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Το video στην επικοινωνία  Διαφήμιση & Προώθηση Προϊόντων  Διασκέδαση- Ψυχαγωγία  Τηλεδιάσκεψη  Εκπαίδευση-Κατάρτιση.
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΙΔΗΣΗΣ Εγγύτητα Σπουδαιότητα Επικαιρότητα Ενδιαφέρον Ψυχαγωγία; 2.
Ο Ελληνικός κινηματογράφος. Ο Ελληνικός κινηματογράφος άρχισε τις πρώτες δεκαετίες του 20 ου αιώνα. Μέχρι το 1940 είχαν γυριστεί περίπου 35 ταινίες. Η.
Γενική Οικονομική Ιστορία Ενότητα # 4: Η εξέλιξη του Καπιταλισμού Διδάσκων: Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση Τμήμα: Οικονομικής Επιστήμης.
 Michael Grömling Intereconomics January 2014, Volume 49.
Τεχνολογία Πολυμέσων Ενότητα # 6: Βίντεο Διδάσκων: Γεώργιος Ξυλωμένος Τμήμα: Πληροφορικής.
ΘΕΜΑ: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ονοματεπώνυμο μαθητή: Ντελέζος Γιώργος.
Ενοτητα 1. διεθνη επιχειρηματικη δραστηριοτητα
Κεφάλαιο 2ο: Το δομικό τεχνολογικό πλαίσιο υποστήριξης της ΚτΠ
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών
Ενημερωτικό Φυλλάδιο Συντονιστής Έργου Συνεργαζόμενοι Φορείς
Γερμανία.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
-Οικονομική Ιστορία- Διδάσκουσα καθηγήτρια: Ι.Πεπελάση
Samsung.
H τελευταία φάση της γαλλικής επανάστασης ( ) και η εποχή του Ναπολέοντα ( ) ΕΝΟΤΗΤΑ 4.
Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ( 1922 )
Από την 3η Σεπτεμβρίου 1843 έως την έξωση του Όθωνα (1862)
Ελευθεριοσ Βενιζελοσ.
2nd EcoMobility Conference 22 Ιανουαρίου 2019
Η τηλεόραση και η εξέλιξή της…
Μεταγράφημα παρουσίασης:

9 η Εβδομάδα Τηλεόραση

Η Τηλεόραση O Sarnoff φέρνει στην RCA τον Vladimir Zworkyn. Επενδύθηκαν σημαντικά κονδύλια στις ομάδες που επέβλεψαν οι δυο Ρώσοι, τόσο στην RCA, όσο και στην Westinghouse. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1930, η RCA είχε ήδη ετοιμάσει ένα σύστημα τηλεοπτικής μετάδοσης με αρκετά καλή ευκρίνεια και εμπορεύσιμο.

Παράλληλες εξελίξεις στην Ευρώπη Στη Γαλλία ιδρύεται η Γαλλική Εταιρία Τηλεόρασης Ακολουθούν η Γερμανία και η Αγγλία. Στη συνέχεια ακολουθεί η Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και σταματά η επένδυση στην τηλεόραση. Η τεχνογνωσία της RCA αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη στο στρατό.

Μετά τον Πόλεμο Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η RCA επιδίδεται σε μαζική κατασκευή δεκτών. Federal Communications Commission Δημιουργία Τηλεοπτικών Δικτύων Το 1950 υπήρχαν 559 τηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, ενώ το 90% των σπιτιών είχαν τηλεοπτικό δέκτη. Ραγδαία εξάπλωση σε λίγα χρόνια.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1950 γίνεται η μετάβαση στην έγχρωμη τηλεόραση. Ανταγωνισμός μεταξύ CBS και RCA αλλά επικρατεί της RCA καθώς είναι συμβατό με το προηγούμενο. NTSC – National Television Standards Committee

Στην Ευρώπη, οι Γάλλοι προώθησαν το SECAM (Sequential Couleur Avec Memoire) Οι Γερμανοί προώθησαν το PAL (Phase Alternating Line) Τα Ευρωπαϊκά είχαν καλύτερη ανάλυση καθώς ήρθαν αργότερα και παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις.

Η δεκαετία του 1950 θεωρείται η χρυσή εποχή της τηλεόρασης. Οι εκπομπές είναι ζωντανές – θεατρικότητα Το 1956 εφευρέθηκε το βίντεο και μαζί με αυτό ήρθε η ευκολία της μαγνητοσκόπησης. Το μοντάζ έγινε ευκολότερο κάτι που διευκόλυνε την τηλεοπτική δημοσιογραφία.

Καλωδιακή Τηλεόραση Τι συνέβαλε στην ανάπτυξη της; – Η Γεωγραφία της Αμερικανικής Ηπείρου – Ο Τύπος της οικονομίας – Η απότομη ανάπτυξη της τηλεόρασης – Το 1953, υπήρχαν 65,000 συνδρομητές – Το 1960, οι πρώτες μέγα-εταιρίες

Η καλωδιακή τηλεόραση δημιούργησε νέα ζήτηση για τηλεοπτικά προϊόντα καθώς διαμόρφωσε νέες τηλεοπτικές ανάγκες. Ο τηλεοπτικός χρόνος διευρύνθηκε. Για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες, δημιούργησαν νέες τηλεοπτικές συνταγές Επίσης κατέφυγαν στην πάσχουσα βιομηχανία του κινηματογράφου.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, νέα τεχνολογικά πειράματα (καλωδίωση, δορυφορική, μικροκύματα) οδήγησε στην νέα γενιά συνδρομητικών υπηρεσιών Το ρίσκο του Ted Turner

Καλωδιακή Τηλεόραση Τι συνέβαλε στην ανάπτυξη της; – Η Γεωγραφία της Αμερικανικής Ηπείρου – Ο Τύπος της οικονομίας – Η απότομη ανάπτυξη της τηλεόρασης – Το 1953, υπήρχαν 65,000 συνδρομητές – Το 1960, οι πρώτες μέγα-εταιρίες

Η καλωδιακή τηλεόραση δημιούργησε νέα ζήτηση για τηλεοπτικά προϊόντα καθώς διαμόρφωσε νέες τηλεοπτικές ανάγκες. Ο τηλεοπτικός χρόνος διευρύνθηκε. Για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες, δημιούργησαν νέες τηλεοπτικές συνταγές Επίσης κατέφυγαν στην πάσχουσα βιομηχανία του κινηματογράφου.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, νέα τεχνολογικά πειράματα (καλωδίωση, δορυφορική, μικροκύματα) οδήγησε στην νέα γενιά συνδρομητικών υπηρεσιών Το ρίσκο του Ted Turner Καλωδιακή τηλεόραση, δορυφόροι, μικροκύματα.

Η Καταστροφή του Challenger

Η τηλεόραση περιμένει τα γεγονότα

Τηλεόραση και Κοινωνία Παγκοσμιότητα – Η έννοια του παγκόσμιου χωριού. Η αξία της «συμβολικής πραγματικότητας». Δημιουργία συμβιωτικών βιομηχανιών – δημόσιες σχέσεις. Τηλεόραση και Δημοκρατία – Η κάλυψη των πολιτικών αναμετρήσεων.

Τηλεόραση και Προπαγάνδα Ο Μακαρθισμός Ο ρόλος της δημοσιογραφίας – Edward Murrow Η διαφθορά στην τηλεόραση – τα τηλεπαιχνίδια και η εξαπάτηση Βιετνάμ – οι πρώτοι τηλεοπτικοί πόλεμοι

Ανταγωνισμός μεταξύ ΕΕ/Αμερικής Η ιδιωτική τηλεόραση στην Ευρώπη και οι εισαγωγές Αμερικανικών προϊόντων. Προβλήματα στην Ευρωπαϊκή αγορά λόγω της εμπορικής ανισορροπίας. Ευρωπαϊκός προστατευτισμός. Αμερικανική κυριαρχία.

Η Τηλεόραση στην Ελλάδα Άφιξη με καθυστέρηση – Πολιτική κατάσταση της χώρας – Αντιδράσεις των ιδιοκτητών κινηματογραφικών αιθουσών

Τρεις περίοδοι στην Ελληνική τηλεόραση Πειραματική φάση Κρατικο-μονοπωλιακή φάση Φάση της απορύθμισης

Πειραματική Φάση 1966 – η πρώτη πειραματική εκπομπή 1968 – ο ρόλος του στρατού (ΥΕΝΕΔ) Τηλεοπτικό Δίκτυο – Northrop 1978 – Έγχρωμη τηλεόραση

Μονοπωλιακή Φάση 1975 – Ροβήρος Μανθούλης και Μάνος Χατζηδάκις Ανήσυχα πνεύματα και οραματιστές – Μοιραία ήρθαν σε σύγκρουση με πολιτικά συμφέροντα και σταδιακά απομακρύνθηκαν. Η παρακαταθήκη και των δυο υπήρξε αξιοσημείωτη.

Το Σύνταγμα του 1974 προέβλεπε ότι ο διευθυντής της ΕΡΤ διορίζεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις εξαιτίας των τηλεοπτικών εξελίξεων στην Ευρώπη. Η πίεση που ασκούν κάποιοι δήμαρχοι αναγκάζει την κυβέρνηση να επιτρέψει την αναμετάδοση κάποιων δορυφορικών καναλιών.

Η Φάση της Απορύθμισης 1989 – Επιχειρηματικοί όμιλοι διεκδικούν τηλεοπτικές συχνότητες. Έκρηξη στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Δημιουργία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Η δημόσια τηλεόραση χάνει τον έλεγχο.