Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γερμανία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γερμανία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γερμανία

2 Η Γερμανία είναι μια πολύ ανεπτυγμένη χώρα που έχει σημαντική θέση στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο .Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους δύο παγκοσμίους πολέμους που έφεραν μεγάλες καταστροφές στην ανθρωπότητα.

3 Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στον οποίο η Γερμανία ηττήθηκε, χωρίστηκε σε τέσσερα τμήματα. Το καθένα βρισκόταν υπό τον έλεγχο μιας νικήτριας δύναμης. Τα τμήματα κατείχαν οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι. Αυτές οι τρεις δυνάμεις συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν δύο τμήματα. Αυτά ήταν η Δημοκρατία της Γερμανίας και η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.

4 Ο φυσικός πλούτος μοιράστηκε στα δύο
Ο φυσικός πλούτος μοιράστηκε στα δύο. Οι περισσότερες πεδινές εκτάσεις βρίσκονταν στο Ανατολικό τμήμα. Όμως το Δυτικό τμήμα προόδευσε στον βιομηχανικό τομέα και αυτό οφείλεται στα μεγάλα ορυχεία άνθρακα και σιδηρομεταλλεύματος.

5 Η πρωτεύουσα της Γερμανίας είναι το Βερολίνο, εκεί είναι και το τείχος του Βερολίνου. Πολλοί προσπάθησαν να το περάσουν αλλά πέθαναν κατά την προσπάθεια τους αυτή. Αργότερα τα δύο τμήματα ενώθηκαν και υπήρξε η σημερινή Γερμανία.

6 ΤΕΛΟΣ Στυλιανή και Νικολέττα


Κατέβασμα ppt "Γερμανία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google