Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)
2ο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη Μάθημα: ΤεχνολογΙα Σχολικό έτος: ΚαθηγητήΣ: Ηρ.ΝτοΥσηΣ ΜΑΘΗΤΗΣ:ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΚΑΣ Τάξη-τμήμα: Α2 29/11/2012 : ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)

2 Τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος ονομάζεται ο μη επανδρωμένος τεχνητός δορυφόρος (unmanned artificial satellite), μέσω του οποίου παρέχονται υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων, όπως τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσης, τηλεφωνικών επικοινωνιών και συνδέσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι δορυφόροι έχουν τη μοναδική δυνατότητα να παρέχουν κάλυψη μεγάλων γεωγραφικών περιοχών και να διασυνδέουν μακρινούς τηλεπικοινωνιακούς κόμβους. Tα δορυφορικά δίκτυα αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο τμήμα των περισσότερων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Οι δορυφόροι έχουν προωθήσει σημαντικά την επικοινωνία με την δημιουργία παγκόσμιων τηλεφωνικών συνδέσεων, ενώ χάρη σε αυτούς γίνονται εφικτές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μεταδόσεις . Ο δορυφόρος μένει στην ίδια θέση σχετικά με την επιφάνεια της Γης, έτσι ώστε ο σταθμός αναμετάδοσης δεν θα χάσει ποτέ την επαφή με τον δέκτη.

3 Δορυφορικό τηλέφωνο Το δορυφορικό τηλέφωνο είναι ένα φορητό (κινητό) τηλέφωνο, το οποίο όμως συνδέεται σε δορυφόρους αντί για τις γνωστές κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας. Ανάλογα με την αρχιτεκτονική ενός συγκεκριμένου συστήματος, η κάλυψη μπορεί να περιλαμβάνουν το σύνολο της Γης, ή μόνο συγκεκριμένες περιοχές.

4 Δορυφορική τηλεόραση Η πιο γνωστή εφαρμογή της δορυφορικής τεχνολογίας είναι η εκπομπή τηλεοπτικών καναλιών. Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Ο τηλεοπτικός δέκτης λαμβάνει το τηλεοπτικό σήμα είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη της ευρυζωνικής κατέστησε ικανή τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος μέσω Διαδικτύου. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει και η μετάδοση τηλεοπτικού σήματος μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (Mobile TV). Η δορυφορική τηλεόραση δεν αποτελεί πλέον προνόμιο των λίγων, αλλά έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου home entertainment.

5 Δορυφορικό ραδιόφωνο Το δορυφορικό ραδιόφωνο, το οποίο χρησιμοποιεί κανάλια στα πλαίσια του προτύπου της δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης DVB, ούτως ώστε να μεταδίδεται μόνον ήχος. Το δορυφορικό ραδιόφωνο (satellite radio) λειτουργεί από το 1992. Αναμεταδότες στο έδαφος για την ενίσχυση του σήματος μπορεί να υπάρχουν σε πολυκατοικίες, τούνελ και όπου αλλού υπάρχει παρεμβολή σώματος μεταξύ δορυφόρου και ραδιοφώνου. Όπως και στους απλούς ραδιοφωνικούς δέκτες έτσι και στις δορυφορικές συσκευές υποστηρίζεται η παρουσίαση στην οθόνη δεδομένων (program -associated- data PAD) που αφορούν στον καλλιτέχνη, την ονομασία του τραγουδιού και του εκάστοτε ραδιοφωνικού προγράμματος.

6 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google