ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος,
Advertisements

Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Quiz για το διαδίκτυο !.
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.
Καθηγητής Πληροφορικής
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Εισαγωγικά θέματα www Phishing Βλαχάκου Σταυρούλα ΜΠΣ Δυνητικές κοινότητες – Πάντειο Πανεπιστήμιο.
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ.
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος.
SAFE SEARCH Αμπαμπέι Κριστίνα, Αραπάι Ερίσα, Βίλα Ντενάντα, Γεροντίδη Φωτεινή Νεφέλη Α’
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν.
Λύνοντας σταυρόλεξο μαθαίνουμε για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Internet : :: : Ένας κόσμος απέραντος … …διασκεδαστικός, ευχάριστος …
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
ΟΜΑΔΑ:Ε.Π.Ε.Σ.Α Ανθή, Σέλφο, Ελένη, Παναγιώτα, (Έφη).
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μια εργασία των : Μπερτσιάς Θανάσης
ΟΜΑΔΑ:ΦΑΝ ΦΑΤΑΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΦΡΟΣΣΩ ΔΙΣΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΤΣΟΛΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΥΠ.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΤΡΑΨΙΩ ΤΗ ΑΘΗΝΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ
Θέμα project : Cyberbullying
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Μαθήματος: 2895 Κωδικός Διαφανειών: MKT110 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γενικό Τμήμα Εργαστήριο Πληροφορικής.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ&ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
''Για να σερφάρεις στο Διαδίκτυο με ασφάλεια''
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Διδασκαλία (Roblyer)
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Πτυχιακή εργασία της Νικολαῒδου Μαρίας (ΑΜ: 3573)
Project Β΄ Γενικού Λυκείου Νιγρίτας Θέμα: Ηλεκτρονική Παρενόχληση
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο
Ασφαλές Internet Ιοί Παραπληροφόρηση Ακατάλληλα Άχρηστα Ψαράδες
ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΕΡΦΑΡΟΥΜΕ;
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μάκης Ανδρεόπουλος Απόφοιτος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ Καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Το Διαδίκτυο (Internet) έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Αποτελεί το θαυμαστό κόσμο της νέας τεχνολογίας της Πληροφορικής και των επικοινωνιών, που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους και ενοποιεί τον κόσμο μας δημιουργώντας το “Παγκόσμιο Χωριό”.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Εύκολη και γρήγορη αναζήτηση πληροφοριών κάθε είδους Εκπαίδευση Άμεση ενημέρωση Επικοινωνία με φίλους και ανταλλαγή απόψεων (κοινωνική δικτύωση) Δημοσιοποίηση απόψεων και γνώμης Ηλεκτρονικές συναλλαγές Διασκέδαση – ψυχαγωγία

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Κακόβουλα προγράμματα (ιοί) που είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια του υπολογιστή μας. Ενοχλητική ηλεκτρονική αλληλογραφία (spam). Υποκλοπή προσωπικών μας στοιχείων (Phishing). Παρενοχλήσεις διαφόρων ειδών. Παραπληροφόρηση Σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο (π.χ βίας, sex, προσηλυτισμού, τρόμου κ.ά.) Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Ηλεκτρονικό έγκλημα. Εθισμός Ταυτόχρονα με όλα τα μεγάλα οφέλη του το Διαδίκτυο, όπως και κάθε νέα τεχνολογία περιλαμβάνει και διάφορους κινδύνους και πιθανά αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των χρηστών του. Κυρίως για τα παιδιά και τους (τις) εφήβους τα παραπάνω μπορούν να έχουν καταστρο-φικές συνέπειες στη ζωή τους και την μετέπειτα πορεία τους.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ “Όταν ο έφηβος ή το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα σε έναν κόσμο καινούριο, αυτόν το Διαδικτύου, οφείλει να έχει παντού γύρω του παρωπίδες! Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τον πρωτάρη του Διαδικτύου με το μωρό στα πρώτα του βήματα. Δεν ξέρει πώς να συντονίσει τις κινήσεις του, φοβάται, είναι ασταθές, και αν δεν του δοθεί η απαραίτητη προσοχή θα πέσει και θα πονέσει. Ίσως οι κίνδυνοι του Διαδικτύου να είναι ακόμη περισσότεροι, και σαφέστατα να έχουν πιο οδυνηρές συνέπειες για το άτομο. Όλα αυτά τα ανακαλύπτει κανείς όταν εντάσσεται σταδιακά στον εικονικό κόσμο, και όλα του μοιάζουν παραδεισένια. Ένας κόσμος φτιαγμένος για εσένα! Όλος δικός σου, όλα εύκολα και βολικά. Οποιαδήποτε όμως στιγμή ο κίνδυνος μπορεί να γίνει φανερός.” Κείμενο από μια μαθήτρια Γυμνασίου

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ Μόνο αν μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τη νέα τεχνολογία και ειδικότερα το Διαδίκτυο, κατανοώντας μερικά βασικά δεδομένα του, θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει και να εκμηδενίσουμε τους κινδύνους που εμπεριέχει.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Μάθετε τι είναι το Διαδίκτυο (Internet) και μάθετε να πλοηγείστε σε αυτό (surfing). Κατανοήστε τους πιθανούς κινδύνους και ενημερωθείτε για αυτούς. Εξηγήστε τους στα παιδιά σας για να μάθουν να τους αποφεύγουν. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν, να εκπαιδευτούν, να βρουν πληροφορίες και να διασκεδάσουν σωστά ενημερωμένα και υπεύθυνα. Εμπνεύστε τα εμπιστοσύνη, κατανόηση και κριτική σκέψη γιατί μόνο έτσι θα “σερφάρουν” στον παγκόσμιο ωκεανό του Διαδικτύου με ασφάλεια και πάνω στα κύματα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Στους παρακάτω συνδέσμους (links) υπάρχουν χρήσιμες οδηγίες για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και την αποφυγή λαθών, σωστές πρακτικές και επιπλέον ενημερωτικό υλικό γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο για τεχνολογικούς όρους που είναι απαραίτητοι για την κατανόηση του Διαδικτύου. www.saferinternet.gr www.safeline.gr www.savemitsos.gr Γραμμή Βοηθείας χωρίς χρέωση ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ 8001180015