Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Twitter Facebook Myspace Kίνδυνοι μέσων κοινωνικής δικτύωσης

2 Το twitter είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε το 2007 και ξεπερνάει τους χρήστες παγκοσμίως με κύριο χαρακτηριστικό ότι δε δέχεται μηνύματα μεγαλύτερα των 140 χαρακτήρων. Είναι τελείως διαφορετικό από το Facebook. Πατήστε το χρυσό “Sign up now”. Εκεί θα γράψετε το πραγματικό σας όνομα, ένα username και ένα κωδικό, και μία υπάρχον διεύθυνση  . Ένας κατάλογος σχετικών μελών θα παρουσιαστεί επιτρέποντας σε σας για να τους ακολουθήσετε, να αναφέρετε, να εμποδίσετε, ή να εκθέσετε. Επιλέξτε το μέλος που σας ταιριάζει περισσότερο από την αναζήτησή σας και χτυπήστε στο "Follow" κουμπί.

3 H «γλώσσα» του Twitter! Twitters: είναι όλοι όσοι χρησιμοποιούν το twitter.  Followers: είναι όσοι μας ακολουθούν (διαβάζουν τα μηνύματα που γράφουμε.)   Following: είναι όσοι ακολουθούμε εμείς (διαβάζουμε στην κεντρική μας σελίδα αυτά που γράφουν.) 

4 FACEBOOK

5 Περιεχόμενα Οι συνέπεις του facebook Θετικές επιδράσεις
Αρνητικές επιπτώσεις

6 Συνέπειες Είναι γεγονός ότι σήμερα ζούμε την εποχή του διαδικτύου και της κοινωνικής δικτύωσης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών είναι επι πολλές ώρες συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο αναζητώντας πληροφορίες, παίζοντας, διαβάζοντας, κάνοντας καινούργιους φίλους ή βρίσκοντας παλαιούς. Όμως αυτός ο τρόπος ζωής επιφέρει κάποιες σημαντικές συνέπειες στην υγεία και την ψυχολογία των εθισμένων στο διαδίκτυο ανθρώπων.

7 Θετικές επιδράσεις Οι νεαροί ενήλικες που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Facebook έχουν σημάδια ‘’εικονικής ενσυναίσθησης’’ για τους online φίλους τους. Μπορεί να μάθουν στους εσωστρεφής εφήβους πώς να κοινωνικοποιηθούν πίσω από την ασφάλεια της οθόνης τους είτε πρόκειται για laptop είτε ακόμα και για smartphone. Μπορεί να παρέχει εργαλεία για την διδασκαλία προσελκύοντας τους νέους φοιτητές.

8 Αρνητικές επιπτώσεις Οι έφηβοι που χρησιμοποιούν το Facebook συχνά δείχνουν τάσεις ναρκισσισμού ενώ οι νεαροί ενήλικες με ισχυρή παρουσία στο Facebook δείχνουν περισσότερο σημάδια ψυχολογικών διαταραχών, μανίας καθώς και επιθετικές τάσεις. Η καθημερινή υπερβολική χρήση των μέσων και της τεχνολογίας έχει επίδραση στην υγεία όλων  των εφήβων αφού τους καθιστά επιρρεπείς στο άγχος, την κατάθλιψη και άλλες ψυχολογικές διαταραχές καθώς και πιο επιρρεπείς σε μελλοντικά προβλήματα υγείας. Το Facebook μπορεί να αποσπά την προσοχή και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μάθηση. Από μελέτες διαπιστώθηκε ότι μαθητές γυμνασίου, λυκείου και φοιτητές ελέγχουν τον λογαριασμό τους στο Facebook τουλάχιστον μια φορά ανα 15 λεπτά.

9 MySpace

10 Περιεχόμενα Τι είναι το My Space; Η Ίδρυση Οι απολύσεις

11 Τι είναι το MySpace; Myspace είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ανήκει στην εταιρεία Specific Media LLC και στον ποπ σταρ Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

12 Η Ίδρυση Το Myspace ιδρύθηκε το 2003 και εξαγοράστηκε από τη News Corporation τον Ιούλιο του 2005 έναντι $ 580 εκατομμυρίων. Από το 2005 μέχρι τις αρχές του 2008, το Myspace ήταν η μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, και τον Ιούνιο του 2006 ξεπέρασε το Google ως η μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Δεκέμβριο του 2011, το Myspace κατετάγη 138ο σε επισκεψιμότητα.

13 Οι απολύσεις Τον Ιούνιο του 2009, το Myspace απασχολούσε περίπου εργαζόμενους. Τον Απρίλιο του 2008, το Myspace ξεπεράστηκε από το Facebook όσον αφορά τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών από όλο τον κόσμο.Τον Ιούνιο του 2011, το Myspace είχε μειώσει το προσωπικό του σε περίπου 200 εργαζόμενους.Έτσι, στις 29 Ιουνίου 2011, το Myspace πωλήθηκε στην Specific Media και στον Justin Timberlake για περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια.

14 Kίνδυνοι μέσων κοινωνικής δικτύωσης!
Η έκθεση σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό κινδύνων κοινωνικού χαρακτήρα - οι νέοι βιώνουν έντονα καταστάσεις μέσα από την χρήση του κυβερνοχώρου, οι οποίες είναι τραυματικές για την ψυχική τους υγεία εξαιτίας της χρήσης online κοινωνικών δικτύων και της επαφής τους με πλήθος αγνώστων ατόμων. Η επιβλαβής έκθεση της προσωπικής ζωής του ατόμου - Η καταχώρηση και δημοσίευση προσωπικών στοιχείων σε αυτά, καθιστά τους χρήστες τους ευάλωτους σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, συχνά με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Ο κίνδυνος εξαπάτησης-η σύνδεση με άτομα που ισχυρίζονται ότι είναικάποιοι που δεν είναι στην πραγματικότητα. Η εύκολη μετάδοση και επαφή με ηλεκτρονικό περιεχόμενο που δεν είναι ασφαλές για τους χρήστες του- όπως κακόβουλο λογισμικό, πορνογραφικό υλικό, υλικό προσηλυτισμού, υλικό εθισμού σε επικίνδυνες ουσίες, υλικό με θέμα τη βία, ρατσιστικό περιεχόμενο κ.ά. Ο βομβαρδισμός με διαφημιστικά μηνύματα από τις σελίδες του ιστότοπου.

15 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Κοκόρα Βάσω Μανουηλίδου Μαρία Μπαστούλη Δανάη Παπά Κατερίνα


Κατέβασμα ppt "Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google