Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

2 ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΙΩΓΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

3 Τι είναι το διαδίκτυο: Το διαδίκτυο είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθιερωμένη ομάδα πρωτοκόλλων.

4 ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΕΘΙΣΜΟΣ ΒΙΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΙΟΙ (virus) ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ

5 ΕΘΙΣΜΟΣ: Ο εθισμός είναι όταν ένας άνθρωπος κάθε μέρα ασχολείται πολλές ώρες στο διαδίκτυο και τα αποτελέσματα είναι να μην βγαίνει έξω να παίζει, να σκέφτεται όλη την ώρα τον υπολογιστή, να μην κοιμάται κ.ά. με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο για την υγεία του.

6 ΒΙΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Βιαία παιχνίδια είναι τα παιχνίδια που έχουν ακατάλληλο περιεχόμενο ας πούμε με αίματα, πυροβολισμούς, σφαγές ,βία κ.α. με αποτέλεσμα κάποιος άνθρωπος που παίζει με τέτοια παιχνίδια, να είναι επιθετικός στην καθημερινή του ζωή προς τους γονείς τους, φίλους του, στα κατοικίδιά του κ.α.

7 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ:
Ο όρος Διαδικτυακό bullying η και διαδικτυακός εκφοβισμός  αφορά τον εκφοβισμό, την απειλή, την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών, προεφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από συνομήλικούς του.

8 ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ :
Τα ανεπιθύμητα μηνύματα είναι τα μηνύματα που βγαίνουν στο κινητό ή σε άλλη ηλεκτρονική συσκευή καθώς ασχολείσαι με κάτι και μπορούν να σε επηρεάσουν ή να σε πειράξουν ψυχολογικά.

9 ΙΟΙ(virus): Οι ιοί είναι προγράμματα που μπορούν να κάνουν κακό στον υπολογιστή ας πούμε να κλείσουν τον υπολογιστή ή και να χακάρουν προσωπικά δεδομένα.

10 ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ: Η αποξένωση είναι όταν κάποιος άνθρωπος απομακρύνεται από τους άλλους ανθρώπους επειδή κάθεται συνέχεια μπροστά σε έναν υπολογιστή.

11 ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Παραπληροφόρηση είναι τα ψεύτικα γεγονότα που τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο με σκοπό να κάνουν τους ανθρώπους που θα το δουν να βγάλουν λάθος συμπεράσματα για αυτό το ψεύτικο γεγονός.

12 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ: Ο ηλεκτρονικός τζόγος είναι όταν βάζουμε χρήματα στις ηλεκτρονικές μας συσκευές για στοιχήματα, για παιχνίδια και άλλα με αποτέλεσμα να χάνουμε τα χρήματά μας και να εθιζόμαστε με αυτά.

13 Όλοι αυτοί ήταν οι κίνδυνοι του διαδικτύου και ελπίζουμε να προφυλάσσεστε από αυτούς με αγάπη από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου . Ελπίζουμε να σας άρεσε!!


Κατέβασμα ppt "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google