Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Quiz για το διαδίκτυο !.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Quiz για το διαδίκτυο !."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Quiz για το διαδίκτυο !

2 Τι ξέρεις για τον Παγκόσμιο Ιστό;
Α) Όλες οι ιστοσελίδες είναι κατάλληλες για παιδιά. Β) Οι ιστοσελίδες είναι όλων των ειδών, έτσι ώστε να μπορεί κάποια να είναι ακατάλληλη ή επικίνδυνη για τα παιδιά. Γ) Οι ακατάλληλες ιστοσελίδες για παιδιά έχουν ένα απαγορευτικό σήμα τους.

3 Σωστό !!!

4 ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

5 Μπορεί το Διαδίκτυο να επηρεάσει την προσωπική σου ζωή;
Α) Εθισμός στο διαδίκτυο μπορεί να καταστρέψει την προσωπική ζωή σας, να σας απομονώνει από τους φίλους σας και να σας προκαλέσει προβλήματα υγείας. Β) Το διαδίκτυο είναι ο ιδανικός τρόπος για να κάνουν νέους φίλους. Γ) Αφιερώνοντας πολύ χρόνο σερφάροντας στο διαδίκτυο δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην προσωπική σας ζωή και την υγεία σας.

6 ΣΩΣΤΟ!!

7 ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

8 Λαμβάνεις ένα e-mail από άγνωστο αποστολέα και περιέχει ένα συνημμένο αρχείο.
Το θέμα είναι ενδιαφέρον. Ανοίγεις το συνημμένο αμέσως γιατί είσαι περίεργος/η να το διαβάσεις. Δεν το ανοίγεις, αν δεν έχουν το έχεις ελέγξει με τους γονείς σου ή ο δάσκαλός σου. Ίσως ένας ιός είναι κρυμμένος μέσα σε αυτό. Το καλύτερο είναι να το πετάξεις, αλλά αν πιστεύεις ότι είναι απολύτως απαραίτητο για να το ανοίξεις, να το ελέγξεις με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα anti-virus.

9 Σωστό !!!

10 ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

11 Βρήκες μια ιστοσελίδα όπου μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το ηλεκτρονικό παιχνίδι ή άλλο λογισμικό που ήθελες. Δεν ξέρεις αν η ιστοσελίδα είναι ασφαλής, αλλά μπορείς να το κατεβάσεις χωρίς κανένα δισταγμό. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία! Δεν ξέρεις αν η ιστοσελίδα είναι ασφαλής. Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος μιας επίθεσης ιών. Γιατί όχι; Όλες οι συμμαθητές και οι φίλοι σου κατεβάζουν τα παιχνίδια ή άλλο λογισμικό από το διαδίκτυο

12 Σωστό !!!

13 ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

14 Συναντάς έναν άγνωστο πρόσωπο σε ένα chat room
Τον / την γνωρίζεις πολύ καλά. Συνομιλείς με αυτόν / αυτήν κάθε μέρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι 'αυτόν / αυτήν. Αποφασίζεις να πάς στη συνάντηση. Αυτός / αυτή έχει στείλει φωτογραφία του και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον, θα έχεις την ευκαιρία να τον/την συναντήσεις σε κεντρική καφετέρια. Είναι καλύτερα να το αποφύγεις. Ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν αυτός / αυτή λέει την αλήθεια. Μιλήστε με τους γονείς σου και αν επιμένεις, πηγαίνε στη συνάντηση μαζί τους

15 Σωστό !!!

16 ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

17 Δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα χωρίς δισταγμό.
Σε μια ιστοσελίδα σου ζητούν τα προσωπικά σου στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, , κλπ). Δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα χωρίς δισταγμό. Δίνεις τα στοιχεία του φίλου σου. Ποτέ δεν δίνεις πραγματικά δεδομένα σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φανταστικά στοιχεία.

18 Σωστό !!!

19 ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

20 ΤΕΛΟΣ

21 Μαριλένα Κοττάκη Νικολέτα Αντωνίου Τάξη Στ’1 72 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών <<Ανδρέας Κάλβος>>


Κατέβασμα ppt "Quiz για το διαδίκτυο !."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google