Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

2 Θέμα: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-2013
ΟΜΑΔΑ: Τ.Σ.Α.Α.Κ. ΜΠΑΜ...ΙΕΣ! ΜΕΛΗ: ΤΟΥΦΕΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κ. ΚΑΡΑΒΟΥΣΙΑΝΗ ΕΛΕΝΗ

3 Σύμφωνα με μια έρευνα: Έχει παρατηρηθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Έλληνες πολίτες σταδιακά αλλάζουν συνήθειες ως προς τον τρόπο που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Δηλαδή προοδευτικά υιοθετούν καινούργιους και περισσότερο εξελιγμένους τρόπους και υπηρεσίες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και αλληλεπίδραση με επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς αλλά και μεταξύ τους. Η αλλαγή αυτή λαμβάνει χώρα παράλληλα με τη μεγάλη αύξηση στην ευρυζωνική κάλυψη, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τη διαθεσιμότητα μεγαλύτερων ταχυτήτων αλλά και ολοένα μειούμενο κόστος πρόσβασης στο διαδίκτυο. Για τους περισσότερους πολίτες – χρήστες διαδικτύου και ειδικά για τους νέους, επικρατεί η άποψη ότι μέσω της σταθερής χρέωσης πρόσβασης αποκτούν απεριόριστο δικαίωμα στο «κατέβασμα» και την αντιγραφή διαδικτυακού περιεχομένου κατ’ επιλογήν και απεριόριστα. Διαπιστώνουμε επίσης ότι οι δραστηριότητες που αφορούν στην επικοινωνία μέσω διαδικτύου βρίσκονται ακόμα και σήμερα στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των πολιτών. Οι νέοι υπερτερούν αισθητά σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό ως προς τη χρήση όλων ανεξαιρέτως των εξελιγμένων υπηρεσιών επικοινωνίας. Ακόμη όσον αφορά, στο επίπεδο χρήσης των υπηρεσιών αυτών μέσω του διαδικτύου από τους νέους, ,είναι το ίδιο και δεν υπάρχει καμιά υστέρηση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.

4 ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Εχεις υπολογιστή σπίτι σου;
Έχεις Internet σπίτι σου; ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

5 ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ;
100% 8%

6 ΕΧΕΙΣ Internet ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ;

7 Ερευνητικά ερωτήματα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
7 Ερευνητικά ερωτήματα Προκαλεί το διαδίκτυο εθισμό στους νέους; Ερωτήσεις σχετικές στο ερωτηματολόγιο: Πόσες ώρες σερφάρεις καθημερινά; Αν ζούσες σε ένα απομονωμένο νησί ποιο πράγμα θα ήθελες να έχεις μαζί σου; Πόσες μέρες μπορείς να απέχεις από το INTERNET; ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

8 ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕΡΦΑΡΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;
56% 36% 48% 36% 12% 8% 8%

9 ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET;
12% 8%

10 ΑΝ ΖΟΥΣΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΝΗΣΙ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ;
ΑΛΛΟ

11 Ερευνητικά ερωτήματα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Για ποιο λόγο χρησιμοποιεί κανείς το διαδίκτυο; Ερωτήσεις σχετικές στο ερωτηματολόγιο: Ποιά είναι η χρησιμότητα του διαδικτύου; ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

12 ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ;

13 Ερευνητικά ερωτήματα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Το διαδίκτυο είναι αξιόπιστο μέσο;
Ερωτήσεις σχετικές στο ερωτηματολόγιο: Είναι αληθινές οι πληροφορίες που μαθαίνεις από το διαδίκτυο; Διασταυρώνεις τις πληροφορίες που μαθαίνεις στο διαδίκτυο από άλλες πηγές (π.χ. Εγκτκλοπαίδεια, εφημερίδα, τηλεόραση κ.α.) Έχεις πέσει θύμα παρενόχλησης στο διαδίκτυο; Τί είδους παρενόχληση; ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

14 ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;

15 ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ (π.χ. ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, κ.α.)

16 ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;

17 ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ;

18 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε για το διαδίκτυο βασιζόμενοι σε ερωτηματολόγιο που φτιάξαμε και μοιράσαμε οι ίδιοι, σε διάφορα παιδιά του λυκείου μας, καταλήξαμε στα συμπεράσματα πως οι περισσότεροι νέοι στις μέρες μας το χρησιμοποιούν αρκετά και για διάφορες χρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, μοιράζοντας τα ερωτηματολόγια μας σε 25 κορίτσια και 25 αγόρια της ηλικίας μας είδαμε πως οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για ψυχαγωγία και επικοινωνία, ενώ λιγότεροι για ενημέρωση, αγορά προϊόντων και αναζήτηση πληροφοριών. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τελικά είδαμε πως οι περισσότεροι νέοι δεν είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο καθώς η πλειοψηφία και των αγοριών και των κοριτσιών απάντησαν πως μπορούν να απέχουν από το ίντερνετ περισσότερο από 5 ημέρες, παρ'όλο που καθημερινά μπορεί να σερφάρουν από 3 έως και 5 ώρες. Τέλος, το διαδίκτυο είναι ένα πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο πολυμέσο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες για διάφορες χρήσεις, όσο γίνεται σωστά και έξυπνα η χρήση του!

19 ΤΕΛΟΣ Τ.Σ.Α.Α.Κ. ΜΠΑΜ...ΙΕΣ ΤΟΥΦΕΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google