Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά μέρη. Το α΄ μέρος ήταν η διανομή ερωτηματολογίου σε μαθητές σχολείων της Α’ Αθήνας, της Γ’ Αθήνας και της Φθιώτιδας, η επεξεργασία του και η δημοσίευση των συμπερασμάτων. Το β’ μέρος ήταν η συγγραφή σεναρίου και η προβολή του μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους.

2 Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στα αξιοθέατα των νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Στη διάρκεια υλοποίησης είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από ψυχολόγους του «Χαμόγελου του Παιδιού» και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις με μαθητές των σχολείων τα οποία δέχτηκαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο. Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα του α’ μέρους της δουλειάς μας.

3 O όρος Διαδικτυακός εκφοβισμός (ή διαφορετικά Cyber bullying) αφορά τον εκφοβισμό,την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών και εφήβων μέσω του Διαδικτύου Ωστόσο έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία του θύματος, αλλά και του θύτη. Μπορεί να προκαλέσει αρνητικές σκέψεις, αίσθημα ενοχής και τάσεις αυτοκτονίας στο θύμα.

4 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (Cyber Bullying)
Στην έρευνα δέχθηκαν να απαντήσουν 185 άτομα του σχολείου 94 Αγόρια 91 Κορίτσια

5 Παράλληλα διεξαγάγαμε έρευνα σε άλλα δύο Γυμνάσια, ένα σε Γυμνάσιο της Γ΄ Β/θμιας. Δ. Αθηνών και ένα σε Γυμνάσιο του Ν. Φθιώτιδας με συνολικό δείγμα 95 μαθητές (45 Αγόρια και 50 Κορίτσια)

6 Από αυτά το 95% χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο (Internet), ενώ το 93% χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.α.). Επίσης οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι για τη χρήση είναι ενήμεροι οι γονείς τους. Παραθέτουμε τα παρακάτω γραφήματα των απαντήσεων

7

8

9

10

11

12

13 Αν ΝΑΙ ήταν: Προσβολές (36%) Ειρωνικά σχόλια (32%) Απειλές (19%)
Άλλο (Σεξουαλική πίεση) (13%)

14

15 Αν και οι μαθητές πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνο να μιλούν με κάποιον άγνωστο, έχουν άγνωστους φίλους στο Internet και έχουν κάποιο συμβάν παρενόχλησης. Από τους 10 θύτες οι 6 ήσαν αγόρια ενώ από τα 10 θύματα τα 7 ήσαν κορίτσια

16 Και απευθύνθηκαν σε: Φίλο (63%) Γονέα (21%) Καθηγητή (8%)
Άλλο (8%) (Αδελφό, Συγγενή)

17 ενώ θεωρούν ότι ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετώπισης της Διαδικτυακής βίας είναι να:
Ενημερώσουν τους γονείς (70%) Να ενημερώσουν κάποιο καθηγητή (10%) Να απευθυνθούν σε φίλους (11%) Να αδιαφορήσουν (9%)

18 Ένας στους 10 μαθητές δηλώνει ότι άσκησε διαδικτυακή βία.
Οι 7 στους 10 παρακινήθηκαν από θυμό. Σε ποσοστό 40% δηλώνουν ότι το έκαναν για αστείο. Στο ίδιο ποσοστό δηλώνουν ότι το έκαναν για εκδίκηση.

19 Οι 7 στους 10 μαθητές θεωρούν ότι είναι ενημερωμένοι για τη Διαδικτυακή βία και ότι η ενημέρωση αποτρέπει τη Διαδικτυακή βία. Θα ήθελαν δε να ενημερωθούν από: Σχολείο (30%) Μ.Μ.Ε. (18%) Φίλους (11%) Γονείς (25%) Διαδίκτυο (12%) Άλλο (4%) (Συγγενείς κ.α.)

20 Ευχαριστούμε για το χρόνο σας
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών (Σχολ. Έτος )


Κατέβασμα ppt "Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google