Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπηρεσίες Διαδικτύου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπηρεσίες Διαδικτύου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπηρεσίες Διαδικτύου

2 Εισαγωγή Το διαδίκτυο ήρθε ουσιαστικά να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο και εκμεταλλευόμενο την τεχνολογία και τα οφέλη των δικτύων να του προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες που του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη!

3 Οι υπηρεσίες χωρίζονται σε
Υπηρεσιες επικοινωνίας Υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων Ενημέρωσης Κ.α.

4 Επικοινωνία Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο. Τηλεφωνία και Βιντεοκλήσεις.
Ανταλλαγή μηνυμάτων. Συνομιλίες.

5 Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Ανταλλαγή μέσω πρωτοκόλλων smtp, pop3, imap. Χαρακτηριστικοί πάροχοι: Microsoft με το hotmail, liv , η Google με το gmail, η Yahoo με το yahoo, ymail Και πολλοί άλλοι όπως οι εταιρίες ISP…

6 Τηλεφωνία και Βιντεοκλήσεις
Στην τηλεφωνία έχουμε τις υπηρεσίες Voice Over IP (VoIP). Παρέχονται από προγράμματα όπως το Skype, το Viber, τo ooVoo , το Google Hangouts κ.α. Εξασφαλίζουν μετάδοση φωνής και εικόνας σε πραγματικό χρόνο με ελάχιστο ή μηδενικό επιπλέον κόστος και με πολλούς ταυτόχρονα συνομιλητές.

7 Μηνύματα και Συνομιλίες
Οι υπηρεσίες αυτές μπορεί να είναι όπως αυτοδύναμες ή ενσωματωμένες με προγράμματα τηλεφωνίας και βιντεοκλήσης. Επιτρέπουν το chat και το instant messaging σε πραγματικό χρόνο.

8 Μεταφορά αρχείων. Υπηρεσίες που μας επιτρέπουν να μεταφέρουμε αρχεία μέσω διαδικτύου. Είναι από τις πρώτες υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν. Τέτοιες υπηρεσίες είναι: FTP(File Transfer Protocol) π.χ. Filezilla Έτσι μπορούμε να «μεταφέρουμε αρχεία από και προς έναν υπολογιστή ο οποίος βρίσκεται ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου. Για τη διαδικασία αυτή χρειάζονται κωδικοί. Δείτε παρακάτω μια οθόνη του Filezilla

9

10 P2P - peer to peer Tα γνωστά torrents, ομότιμα δίκτυα τα οποία επιτρέπουν τη φύλαξη και ανταλλαγή αρχείων. π.χ. BitTorrent, μtorrent κ.α.

11 Απομακρυσμένη Σύνδεση και Έλεγχο Υπολογιστή
Απομακρυσμένη Σύνδεση. Είναι η σύνδεση με έναν υπολογιστή και σκοπό τη χρήση κάποιων πόρων υπολογιστή. Επιτυγχάνεται η είσοδος και ο χειρισμός ενός υπολογιστή από απόσταση. Με το πρωτόκολλο ssh, εξασφαλίζεται και η ασφάλεια στη σύνδεση. Αυτονόητα, χρειάζεται κωδικούς. Π.χ. telnet Απομακρυσμένος Έλεγχος Είναι η απόκτηση ελέγχου ενός υπολογιστή με σκοπό τη χρήση του μακρινού υπολογιστή. Π.χ. Teamviewer, netop, epoptes

12 Teamviewer και Netop

13 Παγκόσμιος Ιστός www Η κυριότερη υπηρεσία του διαδικτύου. Προσφέρεται μέσω των φυλλομετρητών: internet explorer, google chrome, opera, mozilla firefox, safari κ.α.

14 Διαδικτυακή εφαρμογή (web application) ονομάζεται κάθε εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη στους χρήστες της μέσω του Διαδικτύου(Internet) ή του ενδοδικτύου(Intranet) μιας εταιρίας και ο χρήστης χρησιμοποιεί μόνο το φυλλομετρητή του για να την χρησιμοποιήσει. Οι εφαρμογές αυτές συνήθως χρησιμoποιούν το μοντέλο πελάτη-εξυπηρετητή. Τέτοιες εφαρμογές (web applications) βρίσκουμε για Η/Υ αλλά και για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. Είναι γραμμένες με τη βοήθεια της javascript, vbscript και επικοινωνούν με το χρήστη με τη βοήθεια της html και της php. Μπορούν να είναι εφαρμογές εργασίας, ψυχαγωγικές κ.λ.π.

15 Οι εφαρμογές διαδικτύου:
Ενημερώνονται και ανανεώνονται αυτόματα χωρίς ουσιαστική παρέμβαση του χρήστη. Εκτελούνται κατά κανόνα σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και σε όλες τις συσκευές. Είναι διαθέσιμες από παντού χωρίς την εγκατάσταση κάποιας ειδικής εφαρμογής. Είναι ελαφριές, δεν καταναλώνουν χώρο και πόρους

16 Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Παρέχουν δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών και συναλλαγών μέσω Διαδικτύου. Χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα ασφαλή πρωτόκολλα κρυπτογράφισης και κωδικοποίησης τόσο για την εξακρίβωση της ταυτότητας όσο και για τη μεταφορά των στοιχείων της συναλλαγής.

17 Απορίες;;; Βιβλίο ΚΕΦ 10 σελ 87-92


Κατέβασμα ppt "Υπηρεσίες Διαδικτύου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google