Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Αριάδνη Θέμελη Ελευθερία Κοτταρίδη Στ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του διαδικτύου

2 Λοιπόν παιδιά, μαζί θα μάθουμε για την ασφάλεια του διαδικτύου

3 Μπορείς να μου εξηγήσεις κι εμένα, γιατί δεν καταλαβαίνω;
Η ασφάλεια του διαδικτύου είναι πολύ σημαντική για εμάς, διότι πρέπει να προσέχουμε με ποιους ανθρώπους επικοινωνούμε!

4 Όμως παιδιά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα
Όμως παιδιά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα! Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα που θα σας τα εξηγήσω παρακάτω!

5 Η σχέση των παιδιών με την πληροφορική και το διαδίκτυο και οι επιδράσεις των μυνημάτων που δέχονται από τις διάφορες ιστοσελίδες που επισκέπτονται είναι ένα θέμα, που απασχολεί τόσο σε επιστημονικό όσο και σε καθημερινό επίπεδο. Το κυρίως πρόβλημα είναι η δυνατότητα των παιδιών να διαχειριστούν, και εν μέρει να "προστατευθούν", από τον κατακλυσμό πληροφοριών και μηνυμάτων που δέχονται.

6 Το πρόβλημα στο οποίο αυτό το ερώτημα παραπέμπει, είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Συγκεκριμένα όταν εξειδικεύεται ως προς τα παιδιά, γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο, μιας και ως χώρος είναι πολύ πιο ευαίσθητος απ’ αυτόν των ενηλίκων και κατά κάποιο τρόπο πιο δύσκολος να ερευνηθεί λόγω της μεταβλητότητας του.

7 Στην παρούσα εργασία αναφέρονται οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια που κάνουν χρήση του διαδικτύου (Internet) , καθώς συμβουλές και οδηγίες για την ασφαλή πλοήγηση τους σ’ αυτό ανάλογα με την ηλικία τους.

8 Έπειτα ακολουθούν συμβουλές προς γονείς για την προστασία των παιδιών τους από το διαδίκτυο αλλά και χρήσιμα στοιχεία για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να εντοπίσουν την παραπληροφόρηση.

9 Ακόμα δίνονται χρήσιμες διευθύνσεις που αναφέρουν τρόπους προστασίας των παιδιών από το διαδίκτυο, τρόπους πρόληψης και συμβουλές ανάλογα με την ηλικία τους που αποτελούν σημαντική βοήθεια για τους γονείς. Επίσης αναγράφονται στοιχεία, διευθύνσεις και οργανισμών στους οποίους γίνονται καταγγελίες για ιστοσελίδες με επικίνδυνο περιεχόμενο.

10 Το διαδίκτυο έχει καταργήσει κάθε εμπόδιο ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στους χρήστες του σε όλο τον κόσμο και έτσι μικροί και μεγάλοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών διαφόρων πηγών, όπως εγκυκλοπαίδειες, βιβλιοθήκες, ειδησεογραφικά πρακτορεία και πολλούς άλλους οργανισμούς. Η φύση του διαδικτύου είναι τέτοια που ελκύει τα παιδιά.

11 Στη σημερινή εποχή τα παιδιά εισέρχονται στον κόσμο του διαδικτύου από
πολύ μικρή ηλικία και με πρόσβαση από διάφορα μέρη. Τα μέρη όπου έχουν πρόσβαση τα παιδιά είναι: 1.Το σχολείο 2.Το σπίτι 3.Οι φίλοι 4.Οι βιβλιοθήκες 5.Τα δημόσια σημεία πρόσβασης

12 Μπορεί να ασκηθεί πίεση για αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων από χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας σε μικρά παιδιά. Μπορεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με αγνώστους ενήλικες οι οποίοι υποκρίνονται ότι είναι ανήλικοι και μπορεί να τα εξαπατήσουν και να τα βλάψουν. Τα παιδιά μπορούν να εθιστούν στη χρήση του διαδικτύου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να παραμελήσουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τις σχολικές τους υποχρεώσεις και τα παιχνίδια τους με φίλους. Τα παιδιά υπόκεινται σε πιέσεις από τις έμμεσες αλλά επιβλητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο. Μπορεί να εκτεθούν σε ακατάλληλο πορνογραφικό, προσβλητικό και βίαιο περιεχόμενο .

13 Nα προσέχεις στο διαδίκτυο!


Κατέβασμα ppt "του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google