ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Advertisements

Δειγματοληψία-Συντήρηση-Μεταφορά δειγμάτων στο εργαστήριο
H αρχαία Ελληνική κουζίνα
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
ΖΑΧΑΡΗ & ΟΞΕΑ.
ΟΖΟΝ.
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
Εργασία Τεχνολογίας ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ ΘΕΜΑ: Αμπουλάιλας Πέτρος ΤΜΗΜΑ Α1.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Η πυραμίδα της διατροφής
Τα ορυκτά καύσιμα(πετρέλαιο, ορυκτοί άνθρακες, φυσικό αέριο) είναι μη ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι και η υπερεκμετάλλευσή τους θα οδηγήσει στην εξάντλησή.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ.
ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Επεξεργασία και απολύμανση πόσιμου νερού
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΨΥΞΗ.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ Η ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
να φροντίσει καλύτερα την υγεία σου
 Φρούτο Φρούτο  Λαχανικό Λαχανικό  Σωστό Σωστό.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Ενότητα 1.1 Νερό.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Αφροδισιακές τροφές.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΑΚΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Ολική αρίθμηση Ψυχρότροφων μικροοργανισμών
Ζύμες και μύκητες.
ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ
1 Ακτινοβόληση Τροφίμων - Ασφάλεια και Θρεπτική Αξία ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
Υγιεινή διατροφή Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης ομάδων: Καρβούνη Ευαγγελία Λιβανίου Ευαγγελία Τσούτσουρα Φρειδερίκη.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
Χρήσεις του νερού Ας θυμηθούμε μερικούς αριθμούς: Στη Γη υπάρχουν χοντρικά km³ νερό. Αν σκεφτούμε ότι το κάθε κυβικό χιλιόμετρο ισοδυναμεί.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΨΑΡΙΑ ΟΣΠΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Περί Διάθεσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στην Αγορά Κανονισμός 1107/2009 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2ο.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Η Radura λογότυπο, που χρησιμοποιείται για να δείξει ένα τρόφιμο έχει υποστεί επεξεργασία με ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Στόχοι μαθήματος Ορισμός μεθόδου Περιγραφή της μεθόδου Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Τρόφιμα που χρησιμοποιούνται

ΟΡΙΣΜΟΣ Είναι η διατήρηση μερικών τροφίμων με την επίδραση ακτινοβολίας από ακτίνες Χ, σωματιδίων βήτα (ακτίνες βήτα) και ακτίνες γάμα.

Περιγραφή της μεθόδου Η μέθοδος διατήρησης τροφίμων με ακτινοβολία έχει ανακαλυφθεί και εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια Η χρήση της μεθόδου αυτής έχει πολύ μικρή χρήση στο εμπόριο τροφίμων, εν τούτοις η σημασία της είναι μεγάλη διότι σκοτώνει τους διάφορους μικροοργανισμούς χωρίς να υψωθεί η θερμοκρασία των τροφίμων.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Πειράματα απέδειξαν ότι η υποβολή σε ακτινοβολία εμποδίζει: Την ανάπτυξη της ψείρας του αλευριού Την πρόωρη βλάστηση των αποθηκευμένων πατατών και κρεμμυδιών Την ανάπτυξη των μυκήτων στα μαλακά φρούτα (soft fruit) όπως τα μούρα και οι φράουλες. Με την ακτινοβολία μπορούμε να έχουμε πλήρη αποστείρωση Οι επιστημονικές έρευνες μας βεβαιώνουν ότι οι μικρές δόσεις ακτινοβολίας για τη διατήρηση των τροφίμων δε συνιστούν κίνδυνο για την υγεία μας

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Εμφανισιακά τα τρόφιμα αλλάζουν μορφή Αλλάζει η μυρωδιά των τροφίμων Αλλάζει η γεύση των τροφίμων Μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας στα τρόφιμα, τα καθιστούν επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου

Τρόφιμα που διατηρούνται με την Ακτινοβολία Λαχανικά Φρούτα Ψάρια Οστρακοειδή Κρέατα Παράγωγα Κρεάτων

Μηχανή εκπομπής ακτινοβολίας