Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι αλυκές του κόλπου Καλλονής και οι φτερωτοί επισκέπτες τους
Advertisements

Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ 8: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Τα χρώματα δημιουργούνται στον εγκέφαλο. αισθητηριακή εμπειρία •Τα χρώματα δεν είναι καθ’ αυτό φυσικό φαινόμενο. Είναι αισθητηριακή εμπειρία. χημεία του.
Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:
Υπάρχει φυλετικός διμορφισμός στις γαρίδες;
Βαγγέλης Νικολαΐδης.
Χατζηαντωνίου Γιώργος Τριανταφύλλου Δημήτρης Γ’5
Προστατευόμενα ζώα του τόπου μας
Σοφία Σαββοπούλου, Φωτεινή Σωτηροπούλου, Παύλος Σινιγάλιας
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν
6.3 Η αναπαραγωγή στους ζωικούς οργανισμούς
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΟ ή ΑΡΣΕΝΙΚΟ? Μέχρι τώρα δεν είμουν ικανός να ξεχωρίσω ανάμεσα σε δύο πουλιά ποιο είναι το αρσενικό.
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ E1
Η θάλασσα με τα ψάρια της
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ.ΕΤΟΣ:
ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ Εισαγωγή Στόχος είναι να παρουσιαστεί η βασική διαδικασία της χορήγησης πρώτων βοηθειών στα άγρια πουλιά.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Δημήτρης Τοπάλης Δημήτρης Τοπάλης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Γιώργος Χρονόπουλος.
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ… ΗΛΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [ ]
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
Απίστευτο και όμως αληθινό
ΤΑ ΖΩΑ.
ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΖΩΑ.
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
ΕΠΑ 336 ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΑ ΖΩΑ Των μαθητριών της Στ τάξης Ακριτίδου Χρυσή-Φωτεινή
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΣΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΓΙΟ
Λευκή Τίγρης.
Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
Τα ζώα έχουν ιδιαίτερα χαρίσματα
ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ.
Της Σοφίας, της Αθηνάς Και της Παρασκευής
ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Ειρήνη – Σπυριδούλα Παπαγεωργοπούλου. ΕΤΟΣ:
Από τους: Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Μιχάλη Μάγο Μιχάλη Μάγο Η Αμαζονία.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Το πορτραίτο μας. Χάρις στην δυνατότητα των σημερινών υπολογιστών μπορούμε σχετικά εύκολα να δημιουργήσουμε ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που.
ΖΩΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ Τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη και σκελετό ονομάζονται σπονδυλωτά. Τα σπονδυλωτά ταξινομούνται σε πέντε υποκατηγορίες: τα ψάρια, τα αμφίβια,
Γεια σας παιδιά, είμαι η Μάγια η μέλισσα. Τι λέτε πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας τις μέλισσες;
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea
Φλαμίνγκο παπα.
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!.
Αντώνης Χατζηστυλλής Ε’1 Σταχτοτσικνιάς
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
Ο Ιππόκαμπος Ο Ιππόκαμπος είναι ψάρι που βρίσκεται στις βόρειες θάλασσες και στην Μεσόγειο.
Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΤΑ ΖΩΑ.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
Εξαμηνιαία εργασία στο μάθημα “Εισαγωγή στην χρήση Η/Υ”'
Η φύση είναι το σπίτι μας
Εργασία project Γιώργος Σταμούλης Σωτήριος Παπαδόπουλος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψιλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη. Πολύ κοινωνικά πουλιά. Ζουν σε αποικίες μέχρι και χιλιάδες, με σκοπό την αποφυγή της θήρευσης, τη μεγιστοποίηση της πρόσληψης τροφής και την αξιοποίηση των ανεπαρκών και λιγοστών θέσεων στις οποίες μπορούν να φωλιάσουν.

Συμπεριφορά-συνήθειες Τα πρώτα φαμίνγκο ήταν τρομερά άγρια, οι άνθρωποι όμως κατάφεραν τελικά να τα εξημερώσουν εν μέρει. Αυτά τα ζώα έχουν σημειώσει μεγάλη εξέλιξη από την αρχή της δημιουργίας, έτσι, όπως είναι φυσικό η συμπεριφορά τους προς τον άνθρωπο έχει αλλάξει πάρα πολύ.

Ζευγάρωμα Και τα δύο φύλα συμβάλλουν στο κτίσιμο της φωλιάς για το αυγό τους, αλλά το θηλυκό είναι εκείνο που επιλέγει τη θέση για το κτίσιμο της φωλιάς στο λασπότοπο.

Μετά την εκκόλαψη Μετά από 7-12 μέρες, οι νεοσσοί αρχίζουν να εξερευνούν τον περίγυρό τους. Σχηματίζονται σταδιακά ομάδες νεοσσών, στις οποίες οι γονείς αφήνουν τα μικρά τους. Οι νεοσσοί που δεν ενσωματώνονται στις ομάδες αυτές διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από θηρευτές.

Από πού προέρχεται το Χρώμα του Από πού προέρχεται το Χρώμα του Το ροζ χρώμα του προέρχεται από καροτινοειδή χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στην τροφή του. Αυτές οι χρωστικές ουσίες διασπώνται από το συκώτι και κατανέμονται στα φτερά, στο δέρμα και στο κρόκο των αυγών τους.

Η προστασία τους Για να προστατευτούν ζούνε πολλά μαζί. Συνήθως γεννάνε ένα αυγό και το κλωσάνε 28-31 μέρες. Οι γονείς ταΐζουν και οι δύο τα παιδιά τους και τα μικρά σε 7-10 μέρες είναι περίπου έτοιμα να πάρουν μόνα τους την τροφή τους. Πολλές φορές τα Φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι και το άλλο το έχουν «τυλιγμένο» κάτω από το στόμα τους. Το κάνουν αυτό για να είναι το πόδι τους ζεστό και να διατηρείται και στο σώμα τους αυτή η ζέστη. Το ίδιο κάνουν και όταν υπάρχει πολύ ζέστη στο περιβάλλον.  

Η τροφή τους Το φαγητό τους το βρίσκουν συνήθως σε βάλτους. τρώνε σκουλήκια, ψαράκια και φύκια του βυθού. Χρησιμοποιούν το μεγάλο ράμφος τους για να πιάσουν μικροσκοπικές γαρίδες που υπάρχουν στο πάτο των ποταμών αναμιγμένες στη λάσπη. Η γεύση τους είναι πολύ αναπτυγμένη γι΄αυτό μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν τη λάσπη απ' το φαγητό τους.

Εμφάνιση Τα φλαμίνγκο είναι πολύ εντυπωσιακά, ντελικάτα πουλιά, με ψηλή και λεπτοκαμωμένη κορμοστασιά του φτάνει τα 127 εκατοστά. Έχουν μακρύ λαιμό σε σχήμα σίγμα και πανύψηλα ροδόχρωμα πόδια. Τα ανήλικα πουλιά διαφέρουν στο ότι έχουν λίγο μαύρο χρώμα στις φτερούγες τους. Μήκος: 120-145 cm

Φλαμίνγκο σε ομάδες Βίντεο στο youtube