Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η θάλασσα με τα ψάρια της

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η θάλασσα με τα ψάρια της"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η θάλασσα με τα ψάρια της

2 Τα θαλασσινά που τρώμε Καλαμάρι Χταπόδι Γαρίδα Κέφαλος Ζαργάνα Γαύρος

3 Η ζωή των ψαριών Τα ψάρια είναι ζώα της θάλασσας
Tα ψάρια όταν βγουν από το νερό πεθαίνουν Τα ψάρια τρώνε τα φύκια

4 Το χταπόδι Το χταπόδι έχει οχτώ πόδια Κατά μήκος των πλοκαμιών, το χταπόδι φέρει μικρές βεντούζες που το βοηθούν να παγιδεύει την τροφή του, να κινείται με ευκολία σε όλων των ειδών τις υποβρύχιες επιφάνειες, αλλά και να προσελκύει μικρά όστρακα και πετραδάκια, προκειμένου να καλύψει τη φωλιά (θαλάμι) του. Τα χταπόδια υπάρχουν σε ρηχά νερά ,και σε πολύ βαθιά νερά όπου η πίεση είναι μεγάλη

5 Καλαμάρια Χαρακτηριστικό είναι ότι τα καλαμάρια έχουν δέκα πλοκάμια γύρω από το στόμα, από τα οποία τα δύο είναι αρκετά πιο μακριά.

6 Γαρίδες Γενικά ανήκουν στη τάξη των αστακιδών. Το χαρακτηριστικότερο είδος είναι η κοινή γαρίδα, όπως και η καραβίδα. Οι γαρίδες ζουν αποκλειστικά στη θάλασσα, όπου κολυμπούν.

7 Γαρίδες Απαντώνται σε όλες τις θάλασσες και στα γλυκά νερά, όπως επίσης εκτρέφονται για το κρέας τους σε ιδιαίτερα ενυδρεία. Γενικά, οι γαρίδες αποτελούν το καλύτερο δόλωμα, ιδιαίτερα στην αλιεία φαγκριών

8 Κέφαλος Οι κέφαλοι ζουν κατά κοπάδια κυρίως σε ρηχά νερά, μέσα σε λιμάνια, σε λιμνοθάλασσες και καμιά φορά ανηφορίζουν και στα ποτάμια. Γεννούν στο πέλαγος από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο.

9 Κέφαλος Γενικά το σώμα τους είναι μακρύ, με ράχη λίγο πλατιά σκεπασμένη με μεγάλα λέπια. Το στόμα τους είναι μικρό με πολλά λεπτά δόντια ενώ τα χείλη τους είναι χοντρά και σκληρά. Το κάτω σαγόνι σχηματίζει ένα είδος τριγώνου.

10 Ζαργάνα Οι ζαργάνες τρέφονται με μικρότερα ψάρια. Είναι ωοτόκα και γεννάνε τα αυγά τους σε αντικείμενα που επιπλέουν στο νερό. Αλιεύονται κυρίως με δίχτυα κατά μήκος της ακτής σε ρηχά νερά. Τρώγονται τηγανιτές, ψητές ή καπνιστές.

11 Ο Γαύρος Ο Γαύρος ή γάβρος είναι ψάρι, γνωστό ήδη από την αρχαιότητα. Είναι η «αφύη» των αρχαίων Ελλήνων. Επίσης είναι γνωστό και με το όνομα αντζούγια ή και χαψί. Η επιστημονική ονομασία του είναι Εγγραυλίς

12 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΛΕΝΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΝΙΚΗ – ΜΑΡΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ I LOVE YOY


Κατέβασμα ppt "Η θάλασσα με τα ψάρια της"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google