Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ

2 Ροζ δελφίνι Το μοναδικό αυτό ροζ δελφίνι είναι στην πραγματικότητα αλμπίνος. Εντύπωση κάνει όχι μόνο το χρώμα του σώματος του που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, αλλά και το χρώμα των ματιών του που ήταν κόκκινο. Όπως φαίνεται η πρώτη εμφάνισή του έγινε μέσα σε ένα κοπάδι 4 δελφινιών, ένα εκ των οποίων ήταν προφανώς η μητέρα του, αφού δεν απομακρύνθηκε ούτε λεπτό από το πλάι της.

3 χαρακτηριστικά Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που συγγενεύουν με τις φάλαινες Το μέγεθος των ενηλίκων ποικίλλει από 1,2 μέτρα και 40 κιλά μέχρι 9,5 μέτρα και 10 τόνους Τη νύχτα τα θηλυκά κοιμούνται στην επιφάνεια του νερού, ενώ τα αρσενικά αναδύονται κάθε μισή ώρα για να αναπνεύσουν.

4 τροφή ζώα σαρκοβόρα (τρέφονται κυρίως με ψάρια και καλαμάρια)
Το δελφίνι τρέφεται με Κεφαλόποδα, μαλακόστρακα και επίσης μικρά ψάρια. Οι ψαράδες συνήθως το φοβούνται γιατί σχίζει τα δίχτυα τους, ωστόσο υπάρχουν αρχαίες μαρτυρίες για συνεργασία ανθρώπων και δελφινιών στο ψάρεμα

5 θεραπείες Δελφίνια έχουν χρησιμοποιηθεί σε μελέτη για τυχόν θετικές επιδράσεις της αλληλεπίδρασης με δελφίνια στη θεραπεία ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα και με αναπτυξιακές δυσκολίες, για παράδειγμα στη θεραπεία της κατάθλιψης. Ωστόσο, η έρευνα δέχθηκε κριτική

6 εξέλιξη Έχει χρώμα μπλε σκούρο στη ράχη και λευκό στην κοιλιά. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ρύγχος του, που σχηματίζει ένα πραγματικό ράμφος και αποτελείται από δύο σιαγόνες με 100 περίπου κωνικά δόντια. Ανάμεσά τους υπάρχουν κενά, ώστε να προσαρμόζονται τα δόντια της κάτω γνάθου. Διαθέτει ένα σταθεροποιητικό ραχιαίο πτερύγιο, όπως οι καρχαρίες. Το πτερύγιο της ουράς είναι οριζόντιο και κινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω.. Ο εγκέφαλος του ζώου είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος. Η αναπνοή του γίνεται με πνεύμονες. Μπορεί να φθάσει σε μήκος τα 2 μέτρα περίπου.

7 Εχθροί Κυριότεροι εχθροί του είναι οι άνθρωποι. Ειδικότερα, πολλά δελφίνια σκοτώνονται από αλιευτικά με δίχτυα, ειδικά όσα χρησιμοποιούν αφρόδιχτα. Άλλα χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία σε πάρκα, σε τσίρκα ενυδρεία, όπως επίσης και στις έρευνες πολλών ναυτικών ερευνητικών ινστιτούτων. Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ιδρυθεί οργανώσεις για την προστασία των δελφινιών και έως ένα βαθμό έχουν τεθεί περιορισμοί στη χρήση αφρόδιχτων. Η μόλυνση των θαλασσών και των υδάτων, επίσης, έχει θέσει σε κίνδυνο πολλά είδη δελφινιών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Δελφίνι του ποταμού Γιανγκτσέ, που έχει κηρυχθεί ουσιαστικά εξαφανισμένο από το 2006 (πιστεύεται ότι επιβιώνουν ένα ή δυο δελφίνια). Άλλος σημαντικός εχθρός του δελφινιού είναι ο καρχαρίας. Το κρέας των δελφινιών τρώγεται, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο γενικά δεν συνηθίζεται.

8 Ροζ δελφίνι


Κατέβασμα ppt "ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google