Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [2009-2010]

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [2009-2010]"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [2009-2010]

2 Ο πληθυσμός της γης σήμερα είναι περίπου 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ μέχρι το 2050 θα έχει φθάσει τα 9 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει περισσότερα σκουπίδια, άρα και μεγαλύτερη ρύπανση του περιβάλλοντος. Για να τα αποφύγουμε αυτά πρέπει να δράσουμε.

3 Η δράση αρχίζει από το σπίτι. Τι μπορείς να κάνεις…. Φρόντισε να μην αφήνεις τα φώτα αναμμένα όταν δεν τα χρειάζεσαι. Μην αφήνεις την πόρτα του ψυγείου ανοικτή για πολλή ώρα. Μην ξεχνάς αναμμένες τις οικιακές συσκευές. Βάλε το πλυντήριο σου να πλένει σε μέτρια θερμοκρασία. Ζούμε στη χώρα του ήλιου αξιοποίησε τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

4 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Το 1/3 από τα σκουπίδια του σπιτιού μας αποτελείται από τις συσκευασίες. Προσπάθησε λοιπόν να αποφεύγεις τα προϊόντα με περιττές συσκευασίες. Ρώτησε το Δήμο σου για τα προγράμματα ανακύκλωσης που υπάρχουν στην περιοχή σου. Φύλαγε χωριστά τα υλικά που ανακυκλώνονται, όπως το χαρτί, το γυαλί, το αλουμίνιο και δίνε τα για ανακύκλωση.

5 Στις Αγορές πείτε όχι στις περιττές συσκευασίες. Να αποφεύγεις τις πλαστικές συσκευασίες. Προτίμησε συσκευασίες που ανακυκλώνονται πιο εύκολα, όπως το χαρτί, το γυαλί, το χαρτόνι ή το αλουμίνιο. Αγόραζε προϊόντα ‘χύμα’. Είναι πιο οικονομικά και έχουν ελάχιστα υλικά συσκευασίας.

6 ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ Μην αγοράζεις προιόντα από ζώα ή φυτά που βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως γούνες, κοράλι, δέρμα ερπετών. Η προστασία των ιστορικών μνημείων, καθώς και των σπανίων ζώων και φυτών, είναι ευθύνη όλων μας. Μην ανάβεις ποτέ φωτιά στο δάσος ή όταν βρίσκεσαι κοντά σε δέντρα ξερά χόρτα ή κατοικίες.

7 ACT NOW !!!!!!!


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [2009-2010]"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google