Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:2009-2010
Μια εργασία του:Ανδρέα Τσιτούρα

2 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

3 Ένα γενικό χρονοδιάγραμμα

4 4.500 εκατομμύρια χρόνια πριν
Η ζωή πάνω στη γη ξεκίνησε πριν από εκατομμύρια χρόνια. Στην αρχή ο πλανήτης μας ήταν μια καυτή σφαίρα γεμάτη ηφαίστεια.

5 3.400 εκατομμύρια χρόνια πριν
Όταν η γη άρχισε να κρυώνει (και για να συμβεί αυτό πέρασαν πολλά εκατομμύρια χρόνια) άρχισε να αναπτύσσεται η ζωή. Οι πρώτες μορφές ζωής έζησαν μέσα στο νερό και δεν έμοιαζαν καθόλου με ζώα. Ήταν μικροσκοπικοί οργανισμοί ( πρωτόζωα , βακτήρια κ.α.) που ζουν ακόμη και σήμερα και μπορούμε να τα δούμε μόνο με μικροσκόπιο. Από αυτούς τους πρωτόγονους οργανισμούς με τη διαδικασία της εξέλιξης προήλθαν όλοι οι οργανισμοί που ξέρουμε.

6 3.000 εκατομμύρια χρόνια πριν
Γύρω στα εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίζονται τα πρώτα θαλάσσια φυτά. Σήμερα γνωρίζουμε από τα απολιθώματα ότι ήταν πρωτόγονα φύκια.

7 600 εκατομμύρια χρόνια πριν
Γύρω στα 600 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίζονται τα πρώτα ασπόνδυλα. Διάφορα είδη μεδουσών κολυμπούνε στις προϊστορικές θάλασσες ενώ 50 εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουνε την εμφάνισή τους και οι τριλοβίτες. Το μήκος τους έφτανε μέχρι τα 80 εκατοστά.

8 450 εκατομμύρια χρόνια πριν
Τα πρώτα ψαράκια, όπως αυτός ο Πτέρασπις της εικόνας, κάνουν την εμφάνισή τους στις θάλασσες γύρω στα 450 εκατομμύρια χρόνια πριν.

9 410 εκατομμύρια χρόνια πριν
410 εκατομμύρια χρόνια πριν η ζωή μεταναστεύει έξω απ΄ το νερό. Τα πρώτα φυτά εμφανίζονται στη στεριά. Τα ψάρια πληθαίνουν και εμφανίζονται μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη. 50 εκατομμύρια χρόνια πιο μετά εμφανίζονται και τα πρώτα ζώα της ξηράς. Είναι τα πρώτα αμφίβια ζώα.

10 400 εκατομμύρια χρόνια πριν
400 εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανίζονται στην ξηρά οι πρώτες φτέρες και τα πρώτα φυτά που πολλαπλασιάζονται με σπόρια. Μεγάλα έντομα , όπως οι λιβελλούλες , ζούνε στα έλη αυτής της εποχής.

11 250 εκατομμύρια χρόνια πριν
Πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται τα πρώτα ερπετά με χαρακτηριστικά θηλαστικών ζώων. Λίγα εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους και οι ιπτάμενοι δεινόσαυροι.

12 65 εκατομμύρια χρόνια πριν
Γύρω στα 65 εκατομμύρια χρόνια πριν οι δεινόσαυροι εξαφανίζονται. Αρκετά εκατομμύρια χρόνια μετά κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα τετράποδα που μοιάζουν στα σημερινά ζώα , όπως τα πρώτα ιπποειδή , οι πρώτοι ελέφαντες και οι ρινόκεροι. Την ίδια εποχή εμφανίζονται και οι φάλαινες.

13 2 εκατομμύρια χρόνια πριν
Πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια εμφανίζονται οι πρώτοι πίθηκοι και αρκετές χιλιετίες μετά ο πρόγονος του ανθρώπου

14 Βιβλιογραφία Εικόνες Προιστορικός κόσμος Εκδ. Ντουντούμης (προέρχονται από την παραπάνω ιστοσελίδα) Ζωολογία Εκδ. Αθηνών (προέρχονται από την παραπάνω ιστοσελίδα)

15 ΤΕΛΟΣ Βιολογία – Γ΄5 κ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ανδρέας Τσιτούρας


Κατέβασμα ppt "Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google