Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΜΠΕΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ

2 O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Σπιζαετός Αετός Της Μεσογείου (Hieraaetus fasciatus) ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ 2

3 ΤΑΞΙΝΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΖΑΕΤΟΥ (Hieraaetus fasciatus)
ΒΑΣΙΛΕΙΟ: ZΩΑ ΦΥΛΟ: IΠΤΑΜΕΝΑ ΥΠΟΦΥΛΟ:ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ ΚΛΑΣΗ: ΠΤΗΝΑ ΤΑΞΗ: ACCIPITIFORMES ΥΠΕΡΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: AETOI ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ:HIERAAETUS ΓΕΝΟΣ: ΣΠΙΖΑΕΤΟΥ ΕΙΔΟΣ: HIERAAETUS ΥΠΟΕΙΔΗ: FASCIATUS

4 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΙΖΑΕΤΟΥ (Hieraaetus fasciatus)
Κατά την πτήση το ενήλικο πουλί γλιστρά μεγαλοπρεπώς δείχνοντας τις λευκές άκρες των φτερών του. Το στυλ της πτήσης του περιλαμβάνει μικρές κινήσεις των φτερών και ένα μοτίβο αιώρησης με απότομες κινήσεις προς τα κάτω.

5 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΙΖΑΕΤΟΥ (Hieraaetus fasciatus)
Το σώμα αυτού του πουλιού είναι σκούρο στην πλάτη του και το κάτω μέρος του έχει λευκές ραβδώσεις που φτάνουν σε μια μακριά, στενή και ευθεία ουρά. Τα έφηβα πουλιά είναι πορτοκαλί. Από απόσταση ο συνδυασμός του λευκού σώματός του και των σκούρων φτερών του είναι μοναδικός. 5

6 ΒΙΟΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΖΑΕΤΟΥ (Hieraaetus Fasciatus)
Οι βουνίσιες περιοχές είναι το ιδανικότερο περιβάλλον για αυτό το πουλί, κυρίως χαμηλού υψομέτρου. Συναντώνται σε μέτριο ύψος αλλά σπάνια πάνω από 1500 μέτρα. Ζεστές και βραχώδεις περιοχές προτιμώνται από αυτό το είδος, ειδικότερα με μικρούς θάμνους.

7 ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ TOY ΣΠΙΖΑΕΤΟΥ (Hieraaetus Fasciatus)
Ο αετός αυτός φτιάχνει τη φωλιά του σε απότομες πλαγιές βουνών, πολύ σπάνια σε δέντρα. Αρκετές φωλιές (μία με έξι) βρίσκονται η μια κοντά στην άλλη και χρησιμοποιούνται διαδοχικά. Κάθε χρόνο οι φωλιές γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Γεννούν μια φορά το χρόνο από δύο αυγά, κατά τη διάρκεια των μηνών μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου.

8 ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΠΙΖΑΕΤΟΥ (Hieraaetus Fasciatus)
Οι κυριότερες γνωστές απειλές που αντιμετωπίζει το είδος στη χώρα μας είναι η λαθροθηρία, η καταστροφή των βιοτόπων του, η ενόχληση στις θέσεις φωλιάσματος. Η διάνοιξη δρόμων που κάνει προσιτούς στους λαθροθήρες τους βιοτόπους του είδους και πιθανώς η έλλειψη τροφής σε ορισμένα μέρη. Σε αρκετές εξάλλου περιοχές, ο Σπιζαετός θεωρείται -αδικαιολόγητα- από τους βοσκούς απειλή για τα νεογέννητα αρνάκια και για αυτό τον κυνηγούν.

9 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΙΖΑΕΤΟΥ (Hieraaetus Fasciatus)
Για την καλύτερη γνώση της κατάστασης και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι Σπιζαετοί στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνεται τακτική απογραφή, και παρακολούθηση του πληθυσμού του ώστε να προλαμβάνονται πιθανές καταστροφικές ενέργειες κοντά στις θέσεις φωλιάσματος. Επίσης θα πρέπει να γίνουν μελέτες της οικολογίας του, και να διερευνηθούν οι ιδιαιτερότητες του νησιώτικου πληθυσμού του. Με τη γνώση που θα αποκτηθεί θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε προσεκτική προστασία ανά περιοχή και ενημέρωση των κατοίκων και των κυνηγών των περιοχών που ζεί.


Κατέβασμα ppt "O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google