Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ε΄ ΤΑΞΗ
Advertisements

ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΩΟΣ Λουίζα Σμυρνή.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ …σε δράση Προτεινόμενες λεζάντες: 1). Η ατμόσφαιρα περιβάλλει τη γη. 2). Ένας ανήσυχος πλανήτης. 3). Ο Γαλάζιος πλανήτης. Λέξη κλειδί.
Αντιγόνη Ψάλτη ΣΤ΄1 Εύη Φιλίππου ΣΤ΄1
ΔΑΣΗ Οταν τα δέντρα και οι θάμνοι συζούν πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια σε στενή κοινωνική σχέση μεταξύ τους και σε τόση απόσταση, ώστε με τη συγκόμωσή τους.
Τι είναι η βιόσφαιρα Πώς επηρεάζουν οι φυσικοί παράγοντες την κατανομή των φυτών και των ζώων στην επιφάνεια της Γης. Ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά.
ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ
H βλάστηση της Ευρώπης.
Περιβάλλον και Γεωργία ΤΕΕ Β’ Τάξη 1ου κύκλου Τομέας: Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Σταμάτιος Τσικόγιας.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4 Εδαφικοί Πόροι
Ισοδύναμα κλάσματα Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Ζώνες βλάστησης.
Τροπική ζώνη.
Κλιματικέσ ζωνεσ ΜΑΡΘΑ.
ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΣΗ.
Εύκρατα φυλλοβόλα δάση
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ…ΟΙΚΟΣ + ΛΟΓΟΣ…Αναφέρεται σε έναν οίκο… …το σπίτι μας δηλαδή και σπίτι όλων των έμβιων όντων…..τον πλανήτη γη. Ας κοιτάξουμε λίγο αυτό το σπίτι.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΛΩΡΙΔΑ ΠΑΝΙΔΑ ΕΞΟΔΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Η Ζωή Στην Εύκρατη Ζώνη.
Φυσικό περιβάλλον: Βιόσφαιρα
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ.
Σαβάνες Σαβάνες.
Στο τετράδιό σου, βάλε τις παρακάτω εικόνες σε δύο ομάδες
Η αλυσίδα αποτελείται από κρίκους.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
Ένα παιχνίδι για τα ζώα των ελληνικών δασών .
Πού βρίσκεται η βόρεια και νότια πολική ζώνη;
Edit the text with your own short phrases. To change the sample image, select the picture and delete it. Now click the Pictures icon in the placeholder.
ΚΑΖΜΙΡΑ ΤΡΕΤΣΙΑΚ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΕΡΗΣ Σχολικό έτος Γ / ΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Καθηγητής : Κατσοπρινάκης Σταύρος.
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Κεφ. 34 Το φυσικό περιβάλλον και η θέση της Ασίας ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
Μεσογειακή Βλάστηση ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΧΑΚΗΣ Σχολικό Έτος , τάξη Α’, ΓΥΜΝΑΣΙΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ.
Κεφ. 11 Ζώνες βλάστησης..
Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια.
Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μάριος Μηνάς Κανόνης Κωνσταντίνος Γιαννακάκης
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Πόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Έτσι έχουμε Ψυχρό κλίμα Εύκρατο κλίμα Τροπικό κλίμα Εύκρατο κλίμα
ΚΑΙΡΟΣ ΚΛΙΜΑ.
Το κλίμα.
Η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Οιχαλίας, κατά το σχολ
ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Η ζωή στα τροπικά δάση Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
ΒΕΛΓΙΟ.
ΤΟΥΝΔΡΑ Τι ξέρετε για αυτή?.
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
Αφού καταγράψεις μερικά από τα ζωικά είδη του δάσους και τις τροφικές
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Οικοσυστήματα Οικοσύστημα είναι το σύνολο:
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 19, 24 Το κλίμα και η βλάστηση της Ευρώπης
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4 Εδαφικοί Πόροι
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Οι ερημικές περιοχές της Γης καταλαμβάνουν το 1/3 της ξηράς.
Επικρατεί εύκρατο κλίμα: βρέχει κυρίως το χειμώνα, η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές ανάλογα με τις εποχές και η ημέρα είναι μικρότερη το χειμώνα.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ. Έτος:2012 – 13
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis. Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο.
Χάρτης κατανομής Τούνδρας
Γεωγραφία Γ΄ Ενότητα.
Χάρτης κατανομής βλάστησης στη γη
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ. Έτος: 2012-13 Γεωγραφία – ΣΤ΄: ¨Ζώνες βλάστησης¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Στη Γη συναντάμε περιοχές με διαφορετική βλάστηση (πλούσια ή φτωχή) . Αυτό συμβαίνει γιατί η βλάστηση εξαρτάται από τη θερμοκρασία ( γεωγραφικό πλάτος ), το υψόμετρο, αλλά και από τις τοπικές συνθήκες. Επομένως, κάθε κλιματική ζώνη έχει και τη δικιά της ζώνη βλάστησης. Η χλωρίδα ( το σύνολο των φυτών ενός τόπου ), καθορίζει και την πανίδα ( τα ζώα που ζουν σε αυτή σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή).

Ζώνες βλάστησης Όπως διαμορφώνονται οι κλιματικές ζώνες της Γης, που είδαμε στο προηγούμενο κεφάλαιο, έτσι περίπου διαμορφώνονται και οι ζώνες βλάστησης. Πολική ζώνη βλάστησης Σε αυτή τη ζώνη συναντάμε την Τούνδρα ( μόνο το καλοκαίρι). Αποτελείται από βρύα λειχήνες, μικρούς θάμνους και νανώδη δέντρα. Σε αυτή μπορούμε να βρούμε ταράνδους, λύκους, πολική αρκούδα, αποδημητικά πουλιά.

Εύκρατη ζώνη βλάστησης Τη συναντούμε αμέσως μετά την Τούνδρα. Σε αυτή τη ζώνη βρίσκεται η Τάιγκα ( δάση από κωνοφόρα δέντρα όπως πεύκα και έλατα ). Εδώ υπάρχουν και λιβάδια με ξηρό κλίμα, οι Στέπες. Στη ζώνη αυτή υπάρχει μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων, καθώς και κατοικίδιων ζώων. Στην Εύκρατη ζώνη αναπτύσσεται και η Μεσογειακή ζώνη βλάστησης με μεικτά δάση, θάμνους, ελιές κ.ά.

Τροπική ζώνη βλάστησης Σε αυτή τη ζώνη αναπτύσσονται τα τροπικά βροχερά δάση. Συναντούμε τη Σαβάνα ( φοίνικες, φυλλοβόλα δέντρα, κάκτους). Ζώα: ελέφαντες, τίγρης, ζέβρες, λιοντάρια κ.ά. Και σε αυτή τη ζώνη, όπως και στην Εύκρατη υπάρχει η Στέπα με μικρούς θάμνους και μικρά δέντρα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Πολική ζώνη Εύκρατη Ζώνη Τροπική Ζώνη Χλωρίδα Φυτική διάπλαση της Τούνδρας. Μόνο το καλοκαίρι Βρύα, λειχήνες, μικρούς θάμνους. Τάιγκα: δάση από πεύκα, έλατα. Δάση από οξιές, Βελανιδιές. Μεσογειακή βλάστηση, με ελιές, αμπέλια κ.ά. Στέπες: λιβάδια με ξηρό κλίμα. Τροπικά βροχερά δάση. Σαβάνα (φοίνικες, φυλλοβόλα δέντρα). Στέπα, όπως και στην Εύκρατη ζώνη ( μικροί θάμνοι και μικρά δέντρα). Πανίδα Τάρανδος Πολική αρκούδα Λύκος Λαγός Αποδημητικά πουλιά. Μεγάλη ποικιλία ζωικών οργανισμών. (κατοικίδια ζώα και αυτά που ζουν ελεύθερα στη φύση) Πίθηκοι – τροπικά πουλιά. Ελέφαντες Λιοντάρια Τίγρεις Καμήλα Τρωκτικά Σαύρες

Κάνε κλικ για τούνδρα Κάνε κλικ για να δεις τον Τάρανδο Κάνε κλικ για να δεις την πολική αλεπού Οι πολικές αρκούδες συζητούν για την κλιματική αλλαγή. Κάνε κλικ για δάσος Πηλίου