Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis. Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis. Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis

2

3

4

5 Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο μεγάλοι ποταμοί της Ασίας;

6

7

8 Πού βρίσκονται οι πιο εύφορες πεδιάδες; Στην Ασία συναντάμε μεγάλες πεδιάδες, όπως της Σιβηρίας ή της Ασιατικής Ρωσίας (Βόρεια Ασία), της Κίνας (Ανατολικά Ασία), της Μεσοποταμίας (Δυτική Ασία), του Ινδού ποταμού (Νότια Ασία), του ποταμού Γάγγη (Νότια Ασία), του Βραχμαπούτρα (Νότια Ασία), του ποταμού Μεκόνγκ (Νοτιοανατολική Ασία) και του ποταμού Χουάνγκ Χο.

9 Ποιες είναι οι σημαντικότερες λίμνες στην Ασία; Εκτός από τις λίμνες Κασπία (Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Τουρκμενιστάν Καζακστάν), η οποία βρίσκεται στα σύνορα Ευρώπης-Ασίας, Βαικάλη (Ρωσία), Αράλη (Καζαχστάν, Ουζμπεκιστάν) και Μπαλκάς (Καζακστάν), που είναι οι μεγαλύτερες της Ασίας, μπορούμε να αναφέρουμε τπ Βαν (Τουρκία), την Τουζ (Τουρκία), τπν Ούρμια (Ιράν), την Ισικκούλ (Κιργισία), τπ Ζαϊσάν (Καζακστάν) και την Ταϊμούρ (Ρωσία).

10 Η Ασία εκτείνεται από το Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό μέχρι τον Ισημερινό. Όπως είναι φυσικό, στην ήπειρο αυτή αναπτύσσονται όλες οι ζώνες βλάστησης. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τα βόρεια συναντάμε την τούνδρα, με χαρακτηριστικά φυτά τα βρύα και τις λειχήνες τη διαδέχεται η τάιγκα, όπου Υπάρχουν δάση κωνοφόρων δέντρων· στη συνέχεια, λόγω ηπιότερου κλίματος, υπάρχουν φυλλοβόλα δάση· αυτά τα διαδέχονται η στέπα, η ζώνη ερήμων, λόγω έλλειψης βροχών, η σαβάνα και, τέλος, συναντάμε το τροπικό βροχερό δάσος, όταν πλέον φτάνουμε στην περιοχή του Ισημερινού. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ζώα της Ασίας;

11

12 ανάγλυφο Ιμαλαΐων ΈβερεστΓιανγκ-τσε-γιανγκ Κασπία ΕυρώπηΑράληυφάλμυρα βακτριανή Θιβέτ «γιακ»

13 Ο Γάγγης Τα Ιμαλάια και η οροσειρά Καρακόρουμ – Κουν Λουν Η Νέα Γουϊνέα Η Κασπία, η Βαϊκάλη, η Μπαλκάς και η Αράλη Επειδή το κλίμα είναι πολύ ψυχρό και τα νερά των ποταμών παγώνουν για μεγάλα διαστήματα του έτους


Κατέβασμα ppt "Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis. Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google