Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Med Diet Όποιος προσέχει τον εαυτό του, με ακολουθεί Μεσογειακή Διατροφή 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας Σχολ. Έτος:
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΕΙΔΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Σαλάμι αέρος Λευκάδας Εργασία μαθητή Α’ Λυκείου Σούρδη Ευάγγελου Σχολ. Έτος
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Ανδρέας, Αντώνης, Χαράλαμπος
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Δευτερα Πιατα Τμήμα : Β’4 Βάνια Παπαντωνίου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
Κοστολόγηση.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
ΙΤΑΛΙΑ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Training Methods of Programming - Informatics with the use of Games
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ Παέγια Γκασπάτσο Τσορίθο Τορτίγια Πατάτας Μπράβας

ΠΑΕΓΙΑ Η παέγια είναι το παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας.Είναι ένα πιλάφι από ρύζι μέσα στο οποίο μπορεί να έχει κρέας, ή θαλασσινά,ή λαχανικά. Το όνομα της το πήρε από το ειδικό πλάτύ τηγάνι,έτσι ώστε να βράζει σωστά το ρύζι.Η διάμετρος του μπορεί να είναι 40 με 50 εκατοστά.

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΑΕΓΙΑ Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές. Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας, ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι .Ανά περιοχές της Ισπανίας συναντά κανείς διαφορετικές εκδοχές της παεγιας.

ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ Πρόκειται για μια κρύα, κάπως πηχτή σούπα με βάση τη ντομάτα, η οποία συνηθίζεται πολύ το καλοκαίρι στη ζεστή Ανδαλουσία, ως δροσιστικό πιάτο. Φτιάχνεται με ντομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι, στα οποία καμιά φορά προστίθεται τριμμένο ψωμί.

ΤΣΟΡΙΘΟ To Iσπανικό Τσορίθο είναι φτιαγμένο από ψιλοκομμένο χοιρινό και χοιρινό λίπος, καρυκευμένο με καπνιστή πάπρικα και αλάτι. Χαρακτηρίζεται είτε πικάντικο είτε γλυκό, ανάλογα με το τύπο καπνιστής πάπρικας που έχει χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν εκατοντάδες ντόπιες ποικιλίες ισπανικών τσορίθο, καπνιστά ή και μη καπνιστά, τα οποία μπορεί να περιέχουν σκόρδο, βότανα και άλλα συστατικά.

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ Υλικά 1 αυγό 330 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη 250 ml (1 φλιτζάνι) γάλα 250 ml (1 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 450 γραμμάρια (3 φλιτζάνια) απλό αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετήστε 30 χάρτινες θήκες για muffins σε ταψάκια. 2. Χτυπήστε το αυγό και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. 3. Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας εναλλάξ το γάλα με το λάδι και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. 4. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες των muffins γεμίζοντάς τες μέχρι τα 2/3. 5. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κεκάκια και αφήστε τα να κρυώσουν. 6. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ Ο τύπος που ξεστόμισε την έκφραση «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», υποθέτω πως ήταν τουρίστας στην Ισπανία και μόλις είχε δοκιμάσει το παραδοσιακό πρωινό τους γεύμα, αποτελούμενο από καφέ και τσούρος, δηλ. μακρόστενους λουκουμάδες, βουτηγμένους σε καυτή, παχύρευστη σοκολάτα. Η ομοιότητα τους με τα κέρατα των κριαριών, που εκτρέφονταν στα λιβάδια της Καστίλης, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του ονόματος τους.

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΠΟΤΑ Η san Miguel είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μπύρα στην Ισπανία και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της Μεσογειακής κουλτούρας. Μια premium lager μπύρα που έχει κερδίσει πολλούς καταναλωτές στην Ευρώπη και έχει καθιερωθεί ως No.1 εξαγόμενη Ισπανική μπύρα.Είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρες της μπύρας.

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ Ισπανικά κεκάκια Ισπανικοί λουκουμάδες Ισπανική πουτίγκα Κρέμα Καταλάνα

Κρέμα Καταλάνα Η κρέμα Καταλάνα είναι πολύ παρόμοια με την κρέμα καραμελέ.Σερβίρεται κυρίως στην γιορτή του Αγίου Ιωσήφ. Έχει ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και κανέλα.Χρησιμοποιείται φλόγιστρο για να καραμελώνεται η ζάχαρη στην επιφάνεια.

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΠΟΤΑ Σαγκρία Μπύρα – San Miguel

ΣΑΓΚΡΙΑ Είναι ένα αλκοολούχο δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό από την Σακρία. Περιλαμβάνει κρασί,ζάχαρη,φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού,χυμό πορτοκάλι,σόδα,ξυλάκια κανέλας και κυβάκια μήλου ή ροδάκινου.

Gracias