Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β) Δεκέμβριος 2013

2 Θέση Είναι στην ήπειρο Ευρώπη. Στο Βόρειο ημισφαίριο
Βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα Βορειοανατολικά της Γαλλίας Νοτιοδυτικά της Ελλάδας Νότια της Αφρικής

3 Γειτονικά κράτη Βόρεια: Αυστρία, Σλοβενία Νότια: Λιβύη, Αλγερία, Μάλτα
Βόρεια: Αυστρία, Σλοβενία Νότια: Λιβύη, Αλγερία, Μάλτα Ανατολικά: Ελλάδα, Αλβανία Δυτικά: Γαλλία, Ισπανία

4 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ: περίπου 58 000 000
ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ: περίπου ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Καθολική / Χριστιανοί ΓΛΩΣΣΑ: Ιταλική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Δημοκρατία

5 Πολιτισμός Η Ιταλία είναι η χώρα της μόδας
Είναι βιομηχανική και αγροτική χώρα Καλλιεργούν ελιές, σταφύλια, εσπεριδοειδή Τους αρέσει η μουσική Είναι φημισμένη για την πίτσα, τη μακαρονάδα και το παγωτό τους.

6 Αξιοθέατα Πύργος της Πίζας Το Κολοσσαίο
Ο καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας Η σκάλα του Μιλάνου Βενετία Παλάτι δόγηδων Εκκλησία Άγιου Μάρκου

7 Ο πύργος της Πίζας Ολοκληρώθηκε το2001
Είναι περίπου 5,3 m χωρίς το κέντρο Είναι το καμπαναριό της γειτονικής εκκλησίας Διπλά του το κοιμητήριο Το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες

8 Βενετία Η πιο παράξενη πόλη του κόσμου Κτισμένη πάνω σε 172 νησιά
Έχει πληθυσμό περίπου κατοίκους Κατοικήθηκε για πρώτη φορά το 452 μΧ.

9 Κολοσσαίο Κατασκευάστηκε την εποχή του Βεσπανιανού.
Έχει ύψος 48 μέτρα. Έχει 4 ορόφους. Χωράει θεατές. Οι διαστάσεις του είναι τεράστιες.

10 Οι κατακόμβες της Ιταλίας
Είναι ένα μακάβριο τουριστικό αξιοθέατο. Είναι νεκροί καπουτσίνοι. Ήταν Χριστιανοί. Στα παλιά χρόνια οι Χριστιανοί κρύβονταν στις κατακόμβες για να σωθούν από τους Ειδωλολάτρες. Οι νεκροί είναι τοποθετημένοι ανάλογα με τα επαγγέλματά τους.

11 Φαγητό Λουκάνικα με σάλτσα Πίτσα Σούπα Κοτόπουλο Ριζότο με φράουλες
Τσουρέκι Μακαρόνια

12 Πίτσα Υλικά (4 πίτσες) 1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσης
2 κουταλιές της σούπας αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη τριμμένη Πιπέρι 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ½ κουτάλι της σούπας ζάχαρη 600ml χλιαρό νερό 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

13 Εκτέλεση Πρώτα ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: το αλεύρι με τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε καλά τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ελαστικό (10 λεπτόνια περίπου). Το σκεπάζουμε με καθαρό πανί ή με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για λεπτά σε ζεστό μέρος. Όταν φουσκώσει αρκετά το ξανατυπώνουμε λίγο και το ανοίγουμε ή με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα, ή στο ταψί πιέζοντας με τα δάκτυλά μας. Το πάχος εξαρτάται από εμάς: αν το προτιμάμε παχουλό σαν ψωμάκι, το κάνουμε περίπου 1 εκατοστό, αν το θέλουμε λεπτό και τραγανό το ανοίγουμε περισσότερο. Βάζουμε από πάνω τα υλικά που επιθυμούμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί και από κάτω και να λιώσει το τυράκι (που σίγουρα όλοι θα βάλουμε).

14 Σούπα Υλικά 2 κλωνάρια σέλινο 2 καρότα 2 κολοκυθάκια 2 πατάτες
1 φρέσκια ντομάτα 1 πράσο 3 σκελίδες σκόρδο Αλατοπίπερο 150γρ.κοφτό μακαρονάκι 150γρ.ντοματοπολτό 100γρ.φασολάκια 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

15 Εκτέλεση Να καθαρίσετε , να πλένετε και να κόψετε σε ομοιόμορφα κομμάτια όλα τα λαχανικά . Να τσιγαρίσετε το μπέικον και το σκόρδο για λίγα λεπτά στο λάδι. Έπειτα να προσθέσετε τα λαχανικά, το ντοματοπολτό, το αλατοπίπερο και αφού ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά, να περιχύσετε με το ζωμό. Να αφήσετε να μαλακώσουν όλα τα υλικά για 15 λεπτά περίπου (εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος των κομματιών). Ύστερα να προσθέσετε το κοφτό μακαρονάκι και να βράσετε για ακόμα 10 λεπτά. Να σερβίρετε ζεστή μαζί με τριμμένο τυρί και ψωμί. Την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο ωραία!

16 Τα γλυκά της Ιταλίας Ζαμπαγιονέ Τρουφάκια σοκολάτας με λίκερ
Μοντ Μπλανκ Φωτινό cheesecake Τιραμισού Κομπόστα ανανά Πουτίγκα ριζιού Λαγγίτες Καπκεικς Τζιλάτο

17 Cupcakes με φράουλα Υλικά:
2 αυγά 110 γρ. βούτυρο 80 γρ. ζάχαρη 110 γρ. γάλα εβαπορέ 250 γρ. φράουλες 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο ή φράουλα 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

18 Πανακότα με γλυκό κυδώνι
Εκτέλεση Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζετε τη ζελατίνα να μαλακώσει για 10΄. Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνετε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνετε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στύβετε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνετε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Ισομοιράζετε το μείγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως. Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν. Για να ξεφορμάρετε βουτάτε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζετε πάνω σε πιάτο. Τοποθετείτε επάνω στην πανακότα από 1 κ.σ. γλυκό κουταλιού κυδώνι και προσθέτετε λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιλέ αμυγδάλου.

19 ΖΑΜΠΑΓΙΟΝΕ ΥΛΙΚΑ: •6 κρόκους από πολύ φρέσκα αυγά •1 φλυτζάνι ζάχαρη
•1 φλυτζάνι γλυκό κρασί Σάμου •Κανέλα

20 Κομπόστα ανανά ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Να καθαρίσετε το ανανά αφαιρώντας το εξωτερικό του περίβλημα και όλα τα μαύρα στίγματα από την σάρκα του. Να κόψετε τον ανανά σε φέτες, μετρίου πάχους και να αφιαιρώσετε το σκληρό σημείο στο κέντρο κάθε φέτας, αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα μικρό στρογγυλό κουπ πάτ, με μαχαιράκι ή με ειδικό εργαλείο. Να βάλετε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 4 λεπτά. Να προσθέσετε τις φέτες του ανανά και να τις βράσετε άλλα 4 λεπτά. Να τα αποσειρετε από την φωτιά. Να αποθηκεύσετε σε αποστειρωμένο βάζο και να το καλύψετε με το σιρόπι. Να διατηρίσετε την κομπόστα στο ψυγείο! Να την απολαύσετε με γιαούρτι ή ακόμη και σκέτη!

21 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google