ΕΠΛ Ηλεκτρονική Υγεία Γιώργος Ξενοφώντος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Αίτια, συμπτώματα και διάγνωση της ιλαράς
Α΄ Χειρουργικό Τμήμα Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».
Να σας επιτρέψουν να δαγκώνετε και να μασάτε φυσιολογικά Να σας αφήσουν να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά ξανά, όπως με τα φυσικά σας δόντια Να.
Δρ. Χατζηκώστας Παναγιώτης MD., PhD., FACS Βοηθός Διευθυντής
Βιολογία Επιλογής Β’ Λυκείου
Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤOΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
Παπαδάκη Αθανασία-Σίντι Φυτσιλή Ευγενία Γιαννή Μυρσίνη-Ειρήνη
Ηπατιτιδα C: διάγνωση και αντιμετώπιση μιας σιωπηλής νόσου
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ι Α Τ Ρ Ι Κ Ο Τ Μ Η Μ Α ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Mobile Learning Αλεξία Κολόσοβα Ελένη ΦΙλίππου Μαρία Φιλίππου ΕΠΛ 679 Ηλεκτρονική Υγεία Χειμερινό Εξάμηνο 2012/2013.
Πόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιείτε το κινητό;
Χίμα Μαϊντινέλ-Γιώργος Λαμπαδαρής Γιάννης
Γενετική Συμβουλευτική και Καρκίνος: η Κυπριακή Εμπειρία Έλενα Σπανού Αριστείδου, MS Σύμβουλος Γενετικής Κλινική Γενετικής Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.
Καρκίνος στομάχου ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Καρκίνος του Στομάχου Κωνσταντίνος Μυλωνάς.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
Παρουσίαση για το βίντεο με θέμα «Skin Cancer : What Causes it and Who is at Risk?» (από τη Mayo Clinic)
Καρκίνος του προστάτη.
ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ.
Κωνσταντινίδης Γεώργιος δευτεροετής φοιτητής ΙΣΑΠΘ.
Επιληψία „Μία ιερή ασθένεια“ Έφη Λιακοπούλου ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 2013.
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ Ιωαννίδου Φανή.
Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού (Serious Games)
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα του καρκίνου του μαστού και της μαστεκτομής.Με.
Κονδυλώματα (HPV).
Μάριος Γεωργιάδης Χρυστάλλα Μιλτιάδου Νικόλας Παπαχρυσάνθου Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού (Serious Games) Ηλεκτρονική Υγεία ΕΠΛ679.
ΣΠΙΛΟΙ-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΛΟΙ
Χειρουργικές επιλογές για θεραπεία του Καρκίνου του Προστάτη Πληροφορίες από τη Mayo Clinic Σοκολάκης Ε. Ιωάννης Ειδικευόμενος Ιατρός Β΄ Ουρολογικής Κλινικής.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ Είναι οι δερματοπάθειες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και η αιτία που τις προκαλεί είναι κάτι που έχει άμεση σχέση.
Κεφάλαιο 33 Οι σχέσεις των κρατών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΔΕΡΜΑ Cases - Robbins 8 th edition Ε. Κουρέα Δεκέμβριος 2013.
Genomic applications in the clinic: use in treatment paradigm of acute myeloid leukemia ASH 2013 Σιώρος Σπυρίδων-Αθανάσιος.
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα παιδιών Νόσος του Still Στέφανος Πατεράκης - Φυσικοθεραπευτής.
ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Insert Product Photograph Here Ειρ.Χριστοδούλου, Δ.Μπαμπαλής, Ι.Βοσκάκης, Μ.Τσολάκης, Χ.Πωγωνίδης,
Κεφάλαιο 28 Η χλωρίδα και η πανίδα – Η βλάστηση της Ευρώπης.
ΒΑΣΙΚΟΚΚΥΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ Η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου. Σχεδόν όλα τα Βασικοκυτταρικά καρκινώματα συμβαίνουν σε σημεία του σώματος που έχουν εκτεταμένα.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΝΕΦΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΧΙ Χ. Φραγκούλης, Α. Πάππας, Γ. Γκούμας, Ι. Γκιάλας, Κ. Ντούμας Γ.Ν.Α Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.
Μέτρα μεταβλητότητας ή διασποράς
ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ Χρήστος Ν. Χριστόπουλος, MD
Ακτινοθεραπεία ασθενών με καρκίνου μαστού
Εθισμός στην Τεχνολογία
Νόσος Αλτσχάιμερ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΜΑΡΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ , ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΣΗ , ΜΑΡΚΕΛΑ ΚΟΣΙΝΤΖΗ.
Ομάδα Εργασίας για τους Σπάνιους Καρκίνους
ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ Χρήστος Ν. Χριστόπουλος, MD
Στισ γειτονιεσ των Αστεγων
ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 1η Χαρά Γιαννούλη
Κεφάλαιο 22 Η ζωή στα τροπικά δάση.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Καρέκλη Ελένη Βοσινάκης Παντελής Ευαγγελακάκης Κωνσταντίνος
Προβλήματα που πρέπει να λυθούν
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Μετά από την έρευνα μας στο διαδίκτυο για την εύρεση πληροφοριών για την νευρική ανορεξία καταλήξαμε σε μερικά συμπεράσματα. Καταλάβαμε ότι.
Η Ένταξη παιδιών με απώλεια ακοής στη γενική εκπαίδευση
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Αμερικής
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Καρκίνος του προστάτη Σπαπής Βασίλης, MD, FEBU, Χειρουργός Ουρολόγος,
Η ζωή στις πολικές περιοχές
Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Επόπτης: Σταύρος Σταύρου
ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ KAI ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΕΞΕΛΚΩΣΕΩΝ
Η σεξουαλικότητα άτομο βοηθάει τον σε πολλούς τομείς της υγείας του Ανοσοποιητικό σύστημα Καλύτερη καρδιακή λειτουργία Προφύλαξη από μορφές καρκίνου Γενικότερα.
Πρωτοβάθμια πρόληψη Αναφέρεται σε προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται ώστε το άτομο να μην έλθει όσο το δυνατόν σε επαφή με νοσογόνους παράγοντες ή να έχει.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΛ 679 - Ηλεκτρονική Υγεία Γιώργος Ξενοφώντος 963731 The 4 Stages of Melanoma: The Deadliest Form of Skin Cancer - Mayo Clinic ΕΠΛ 679 - Ηλεκτρονική Υγεία Γιώργος Ξενοφώντος 963731

Η παρουσίαση έχει γίνει για το σκοπό εργασίας του μαθήματος Ηλεκτρονική Υγεία Χρησιμοποιήθηκε το βίντεο με θέμα τα 4 στάδια μελανώματος, την πιο συνηθισμένη αιτία του καρκίνου. Ομιλητής του βίντεο είναι ο Richard W. Joseph, ιατρός - ογκολόγος στο Mayo Clinic στην Φλώριδα Ειδίκευση στις δερματικές κακοήθειες συμπεριλαμβανόμενου του μελανώματος και άλλων καρκίνων του δέρματος. Richard W. Joseph, ιατρός-ογκολόγος

Μελάνωμα Το μελάνωμα διαφέρει από άλλες μορφές καρκίνου Το μελάνωμα διαφέρει από άλλες μορφές καρκίνου Επηρεάζει και άλλα μέρη του σώματος (κεφάλι, λαιμό) Πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος Μπορεί να εξαπλωθεί σε διάφορα μέρη του σώματος Άλλοι τύποι καρκίνου του δέρματος σπάνια εξαπλώνονται εκτός δέρματος

Στάδια μελανώματος 1ο στάδιο: Τα μελανώματα αυτού του σταδίου έχουν πιθανότητα ίασης κοντά στο 95% αν τα προλάβεις νωρίς. 2ο στάδιο: Εάν το μελάνωμα είναι στο δέρμα αλλά ακόμα δεν έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες και το υπόλοιπο του σώματος δεν έχει υπερωριμάσει, ακόμα υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα ίασης κάπου στην περιοχή από 78-80% 3ο στάδιο: Στο στάδιο αυτό το μελάνωμα έχει δραπετεύσει από το δέρμα και πάει στους λεμφαδένες. Διαιρούμε το στάδιο 3 σε τρεις κατηγορίες A, Β και Γ ανάλογα με το πόσο πολλοί λεμφαδένες εμπλέκονται. To ποσοστό ίασης εκεί πέφτει ανάλογα με το πόσοι λεμφαδένες εμπλέκονται στην περιοχή, κυμαίνεται από 60-70% 4ο στάδιο: Εδώ το μελάνωμα έχει μεταφερθεί εκτός από τους λεμφαδένες και σε άλλα μέρη του σώματος. Η επιβίωση των ασθενών είναι πολύ μικρή. Το όριο της επιβίωσης του ασθενή είναι από λίγους μήνες μέχρι 1 χρόνο. Με τις νέες θεραπείες οι αριθμοί αυτοί γίνονται όλο και καλύτεροι.

Διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας Στην Mayo Clinic τα συνήθης συμπτώματα ασθενών με μελανώματα βρίσκονται στο στάδιο 2. Η πρώτη φάση είναι η διάγνωση του μελανώματος και κάποιοι λεμφαδένες είναι θετικοί Παραδοσιακά, οι λεμφαδένες αφαιρούνται από το χειρούργο Στην συνέχεια, μέσω των ιατρών της κλινικής οι ασθενείς βοηθούνται μέσω θεραπείας για την αποτροπή του μελανώματος να προχωρήσει σε άλλα μέρη του σώματος

Βιβλιογραφία The 4 Stages of Melanoma: The Deadliest Form of Skin Cancer - Mayo Clinic Click here to watch the video