ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η έννοια της διαφοράς στο σχολείο Προβληματισμοί και προτάσεις.
Advertisements

Ένας άντρας μέσα σε ένα αερόστατο συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Μη μας από-ρίπτετε…. Επαναχρησιμοποιήστε μας!!!
Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.
10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
10 τρόποι να εξοικονομήσουμε ενέργεια…
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
POKEMON ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΔΩΝΑΣ.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
TEST ΑΈΡΙΑ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών
Ε ν έ ρ γ ε ι α.
ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑ Σίγουρα σε πιάνει και εσένα φαγούρα, όταν βλέπεις ένα σκυλί ή μία γάτα να ξύνεται για να ανακουφιστεί από τους πολλούς ψύλλους. Και.
Ενδεικτικές δραστηριότητες με διαβάθμιση ανά τάξη στην ενότητα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ομαδική εργασία εκπαιδευτικών ΚΕΑ.
Ο ΦΟΙΒΟΣ, Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ
Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία Η Θερμική Ισορροπία
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Μεταβολές καταστάσεων της ύλης
Κάντε ‘κλικ’ για να μετακινηθείτε ανάμεσα στις διαφάνειες
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
Πεπόνι, πεπόνι ΄Ενας μανάβης στη λαϊκή αγορά φωνάζει για να πωλήσει τα φρούτα και τα λαχανικά του. «Εδώ τα ωραία πεπόνια» Μαζεμένος κόσμος (γονείς , παιδιά)
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος
Ενότητα 8 Υποενότητες 1,2 Γλωσσοδέτες
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Πώς μπορείτε να την καταπολεμήσετε; EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Κλιματική αλλαγή.
HΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ
Λάβα - Κέικ.
Αλλαγές στη φάση των σωμάτων
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΡΑΦΑΗΛ ΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Tρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 6) Ηλ. Μαυροματίδης.
ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
ΛΑΤΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΜ:5399 ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜ:5385 Τα φαινόμενα της εξαέρωσης, της υγροποίησης και της εξάτμισης.
 Αυτό εδώ είναι ένα σίδερο παλιού τύπου, που λειτουργούσε με κάρβουνα. Το πάνω μέρος με το χερούλι άνοιγε προς τα πίσω και στο εσωτερικό τοποθετούνταν.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
Talking about future plans
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
ΦΕ13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
At a restaurant Talking about future plans
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Δυναμικα ενεργοι ενεργειακα φειδωλοι
επιπλέει στον κουβά με το νερό.
ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Από τον Παναγιώτη Κάρκουλα
ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς να το κάνεις και μόνος σου! Οι ηλεκτρικές κουζίνες ξοδεύουν πολλή ενέργεια. Και μια και είσαι αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα, σίγουρα είσαι αρκετά μεγάλος και για να κάνεις οικονομία στην ενέρ­γεια. Μα κι αν ακόμα οι γονείς σου σού λένε πως δεν είσαι αρκετά μεγάλος γι' αυτή τη δουλειά και πως πρέπει να περιμένεις κι άλλο, εσύ πάλι μπορείς να τους μάθεις, στο μεταξύ, μερικά πραγματάκια για να κάνουν οικονομία στην ενέργεια όταν μαγειρεύουν.

ΞΕΡΕΙΣ ΌΤΙ!!! Κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα του φούρνου για να δεις αν είναι έτοιμο το φαγητό, 15-30 βαθμοί πηγαίνουν χαμένοι. Είναι κρίμα. Όταν φεύγει ο ζεστός αέρας από το φούρνο, χρει­άζεται κι άλλο ρεύμα ή υγραέριο για να ξαναζεσταθεί. Δηλαδή, κι άλλη ενέργεια κι άλλα χρήματα, που πάνε χαμένα.

Πολλά σπίτια στον κόσμο έχουν φούρνους μικρό κυμάτων Πολλά σπίτια στον κόσμο έχουν φούρνους μικρό κυμάτων. Εσείς έχετε; Όταν χρησιμοποιείται σωστά, ο φούρνος των μικροκυμάτων χρειάζεται πολύ λιγότερη ενέργεια από ό,τι ένας συνηθισμένος ηλεκτρικός φούρνος. Το ίδιο και οι ψηστιέρες. Το νερό βράζει γρηγορότερα στην κατσαρόλα όταν είναι σκε­πασμένη, κι έτσι ξοδεύεται λιγό­τερη ενέργεια ώσπου να φτάσει στο σημείο βρασμού. Μπορείς να χρησιμοποιείς μέ­χρι και 15 βαθμούς λιγότερη θερμοκρασία, αν μαγειρεύεις με γυάλινα ή κεραμικά σκεύη, γιατί απορροφούν και κρατά­νε περισσότερη θερμότητα απ' ό,τι άλλα σκεύη.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ  1. Μεσαία, 130-145 βαθμούς Κελσίου για τηγανιτά που περιέχουν πολύ νερό όπως πατάτες και άλλα λαχανικά.  2.Υψηλή, 155-170 βαθμούς Κελσίου για αλευρώματα ή βουτηρωμένα.  3. Πολύ υψηλή, 175-190 βαθμούς Κελσίου για μικρού μεγέθους ψαρικά, όπως καλαμαράκια, κροκέτες κ.ά. 

Να σκεπάζεις την κατσαρόλα όταν βράζεις νερό. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Να σκεπάζεις την κατσαρόλα όταν βράζεις νερό. Ο πάτος της κατσαρόλας πρέ­πει να έχει το ίδιο μέγεθος με το μάτι της κουζίνας. Όταν ψήνεις κάτι στο φούρνο, μην ανοιγοκλείνεις την πόρτα του. Να... έχεις το νου σου, όταν μαγειρεύεις. Αν ακούσεις σφυρίγματα, τσιτσιρίσματα κι άλλους τέτοιους παράξενους θορύβους, ίσως να πρέπει να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ • Γέμισε δυο κατσαρόλες με την ίδια ποσότητα νερού. (Μέτρησε το με ένα φλιτζάνι). Σκέπασε τη μια κατσαρόλα κι άφησε την άλλη ξεσκέπαστη. Άνοιξε και τα δυο μάτια ταυτόχρονα. Φρόντισε η θερμοκρασία και των δύο να είναι ρυθμισμένη στο ίδιο ακριβώς επίπεδο. Και δες πού θα βράσει πιο γρήγορα το νερό. Γιατί; Ποια κατσαρόλα ξόδεψε περισσότερη ενέργεια;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ Μάντεψε Πότε βράζει πιο γρήγορα μια κατσαρόλα με νερό; Α) Με το καπάκι κλειστό. Β) Με το καπάκι μισάνοιχτο. Γ) Χωρίς καπάκι. ΡΩΤΗΣΑ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΟ (Α) ΚΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΤΟ (Β)