Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑ Σίγουρα σε πιάνει και εσένα φαγούρα, όταν βλέπεις ένα σκυλί ή μία γάτα να ξύνεται για να ανακουφιστεί από τους πολλούς ψύλλους. Και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑ Σίγουρα σε πιάνει και εσένα φαγούρα, όταν βλέπεις ένα σκυλί ή μία γάτα να ξύνεται για να ανακουφιστεί από τους πολλούς ψύλλους. Και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑ Σίγουρα σε πιάνει και εσένα φαγούρα, όταν βλέπεις ένα σκυλί ή μία γάτα να ξύνεται για να ανακουφιστεί από τους πολλούς ψύλλους. Και αν μάλιστα το ζώο είναι δικό σου, σίγουρα θα θέλεις να κάνεις κάτι για να το βοηθήσεις. Υπάρχουν σίγουρα πάρα πολύ τρόποι για να απαλλαγεί ένα ζώο από τους ψήλους π.χ (κολάρο, σκόνες) αλλά πολλοί από αυτούς δεν είναι καλοί για σένα, για το ζώο και για το περιβάλλον. Και γι'αυτό κάποιες φορές χρησιμοποιούνται κάποια δηλητήρια που λέγονται εντομοκτόνα. Τα εντομοκτόνα είναι πολύ επικίνδυνα τόσο για την κατασκευή τους όσο και για την χρήση τους. Γι'αυτό μια καλή ιδέα για σένα είναι να δοκιμάσετε εσύ και το ζωάκι σου άλλα πιο υγιεινά πράγματα.

2 ΞερειΣ οτι … Υπάρχουν 19.000 είδη ψύλλων.
Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούμε για να απαλλαγούν τα κατοικίδια ζώα μας απ’ τους ψύλλους, μερικές φορές κάνουν το ίδιο κακό στα ζώα μας, όπως και στους ψύλλους. Υπάρχουν υποψίες ας πούμε, ότι μερικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα κολάρα για ψύλλους προκαλούν καρκίνο. Οι περισσότεροι ψύλλοι δεν ζουν πάνω σου, ζούνε μέσα στο σπίτι σου. Περίπου οι 4 στους 5 ψύλλους είναι κρυμμένοι στα χαλιά και στις χαραμάδες του πατώματος. Γι'αυτό δεν έχει νόημα να προσπαθείς να απαλλαγείς από τους ψύλλους του σκυλιού σου ή της γάτας σου, δίχως να κάνεις κάτι για τους ψύλλους του σπιτιού σου. Χαμένος Κόπος

3 ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Κάνε στο ζώο σου πολλά μπάνια με σαπούνι και νερό, για να ψοφήσουν οι ψύλλοι. Χτένιζε το με ένα «ψυλλότεχνο». Αυτό είναι ένα ειδικό χτένι με δόντια τόσο πυκνά, που πιάνονται ανάμεσά τους οι ψύλλοι. Ξέπλενε το χτένι κάθε τόσο μέσα σε μία λεκάνη με σαπουνάδα. Αν έχεις ψύλλους στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια ψυλοπαγίδα! Βάλε στο πάτωμα μια λεκάνη με νερό, κάτω από μια λάμπα. Οι ψύλλοι θα μαζευτούν ολόγυρα στο φώς και θα πέσουν μέσα στο νερό! Αν μάλιστα προσθέσεις και μια κουταλιά σκόνη από σαπούνι, δεν θα μπορούν να βγουν έξω κολυμπώντας!

4 ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ Πήγαινε σε ένα μαγαζί με είδη μικρών ζώων κα ρίξε μια ματιά στα ψυλλοκτόνα. Διάβασε τις ετικέτες. Δεν θα καταλάβεις πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα θα προσέξεις πως οι περισσότερες γράφουν: «ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ». Αυτό σημαίνει πως περιέχουν ορισμένα επικίνδυνα χημικά συστατικά. Μπορεί να χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσεις καμιά φορά, σε μικρή ποσότητα, μα αν μπορείς να τα αποφύγεις, τόσο το καλύτερο για σένα και το ζώο σου.

5 ΜΑΝΤΕΨΕ Πόσα σκυλιά και πόσες γάτες υπάρχουν στην Ευρώπη;
Σωστή απάντηση: Γ) Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ευρώπης!

6 Επιμέλεια: Αγγελική Κρικέλλα


Κατέβασμα ppt "ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑ Σίγουρα σε πιάνει και εσένα φαγούρα, όταν βλέπεις ένα σκυλί ή μία γάτα να ξύνεται για να ανακουφιστεί από τους πολλούς ψύλλους. Και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google