Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πεπόνι, πεπόνι ΄Ενας μανάβης στη λαϊκή αγορά φωνάζει για να πωλήσει τα φρούτα και τα λαχανικά του. «Εδώ τα ωραία πεπόνια» Μαζεμένος κόσμος (γονείς , παιδιά)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πεπόνι, πεπόνι ΄Ενας μανάβης στη λαϊκή αγορά φωνάζει για να πωλήσει τα φρούτα και τα λαχανικά του. «Εδώ τα ωραία πεπόνια» Μαζεμένος κόσμος (γονείς , παιδιά)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πεπόνι, πεπόνι ΄Ενας μανάβης στη λαϊκή αγορά φωνάζει για να πωλήσει τα φρούτα και τα λαχανικά του. «Εδώ τα ωραία πεπόνια» Μαζεμένος κόσμος (γονείς , παιδιά) ,ο οποίος ψωνίζει και παιδιά που παίζουν.

2 Άσκηση 1 Άσκηση 2 Άσκηση 3 Άσκηση 4

3 Σήμερα θα μάθουμε τις φωνούλες Ππ.
Άσκηση 1 Σήμερα θα μάθουμε τις φωνούλες Ππ. Π κεφαλαίο και π μικρό.

4 Βρες το γράμμα «Π, π» μέσα στις λέξεις.

5 Εμφανίζονται οι εικόνες, μια - μια με ήχο και από κάτω η λέξη
Εμφανίζονται οι εικόνες, μια - μια με ήχο και από κάτω η λέξη. Τα παιδιά κάνουν κλικ πάνω στα Ππ. Όταν βρουν τη σωστή απάντηση ο παπαγάλος χειροκροτεί και τους λέει: «μπράβο τα καταφέρατε».

6 Παπί παππούς Παγωτό Παπαγάλος Πατάτα Παραλία Ποδήλατο

7 Πάτησε πάνω στο γράμμα Ππ, για να ακούσεις τις περιοχές της Κύπρου που έχουν μέσα το γράμμα αυτό.

8 (Ο παπαγάλος μιλάει και λέει περιοχές):
Πρωταράς Πεδουλάς Περιστερώνα Πυργά Πάφος Παραλίμνι Ποτάμι (εικόνες βρίσκονται σε folder)

9 Συμπλήρωσε με «Π, π» τα κενά.
Άσκηση 2 Ο παπαγάλος ζητά να συμπληρώσουν το γράμμα Ππ στις ακόλουθες λέξεις. (θα υπάρχει το γράμμα Ππ δίπλα και θα σέρνεται μέχρι το κενό) -α-αγάλος -α—ούς -α-ί -αγωτό -ε-όνι -άφος Συμπλήρωσε με «Π, π» τα κενά.

10 Άσκηση 3 Στο μανάβικο έχει πολλά φρούτα. Όμως χρειαζόμαστε μόνο αυτά που εμπεριέχουν το γράμμα π. πάτησε πάνω στις λεξούλες που έχουν μέσα το γράμμα π. Καρπούζι Σταφύλι Πεπόνι Πορτοκάλι Σύκο Μπανάνα Μήλο

11 Άσκηση 4 Ποια φρούτα σου αρέσουν να τρως, τα οποία έχουν το γράμμα π; Πάτησε πάνω τους.

12 Ο παπαγάλος μιλά και λέει «τώρα αγαπημένοι μου φίλοι πρέπει να σας αφήσω. Με περιμένουν οι φίλοι μου, για να φάμε πεπόνι»


Κατέβασμα ppt "Πεπόνι, πεπόνι ΄Ενας μανάβης στη λαϊκή αγορά φωνάζει για να πωλήσει τα φρούτα και τα λαχανικά του. «Εδώ τα ωραία πεπόνια» Μαζεμένος κόσμος (γονείς , παιδιά)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google