ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ «Ηρακλής» Α
Advertisements

LIFE + RECYCLING SYMPRAXIS 1 Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ PHILOXENIA 2010 LIFE+: RECYCLING SYMPRAXIS «Συμπράξεις δημόσιων- ιδιωτικών φορέων για τη βελτιστοποίηση.
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Χρηματοδοτικό Σχέδιο για τη ΜΕΑ της ΔΙΑΔΥΜΑ Στρατηγική Υλοποίησης για την Περίοδο
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης Δήμαρχος Χερσονήσου Σεπτέμβριος 2013.
Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
Εφαρμογή της διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή σε Αθήνα και Κηφισιά Η 1 η πιλοτική στην Ελλάδα LIFE10 ENV/GR/605 Όλγα Σκιάδη, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc.
Γενικές Αρχές Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ)
Ολοκληρωμένη Διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Αττική
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.
Διαχείριση απορριμμάτων
Υπ.Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος ΕΕΔΣΑ - Λέκτορας ΕΜΠ
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
«Tα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια»
ΚΑΥΣΗ RDF ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων 20 Φεβρουαρίου 2014 μέσω δράσεων πρόληψης, μείωσης, χωριστής.
Γ.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β «Α» Τ.Ε.Ε. 17 Μαρτίου2012 OIKONOMIKA EΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΕΔΣΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΣΑ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Οικιακή Κομποστοποίηση
Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ονομάζουμε την επαναφορά των χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο. Περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που έχουν σκοπό την ανάκτηση.
Περιβαλλοντική Ομάδα 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
GREEN TEAM © Project Αειφόρο σχολείο Η Green Team © ασχολήθηκε με την διαχείριση των απορριμμάτων και ανακύκλωσης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Έχεις οικολογική συνείδηση;
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Save the world Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα Τελευταία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης χειρότερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης έχει η Τσεχία αλλά και.
Το Ε. Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η διαχείριση προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων
ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Συλλογή απορριμμάτων Χ. Εμμανουήλ.
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΙΑΝΑΚΗ Α1.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
ΣΥΝΕΔΡΙΟ Κ. Ε. Δ. Ε. ΄ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Τσιόπτσιας Κώστας Δ/ντης Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Αλεξανδρούπολη, /01/2016.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Δράσεις προς χρηματοδότηση : Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης ή/και επιτόπιας μηχανικής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ 2008/98/ΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ Καθηγητής:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
1. Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i. Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii. Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii. Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν.
Φύση και άνθρωπος – έννοιες αλληλένδετες!. Τα εργοστάσια, είναι ο κυριότερος παράγοντας στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Τα διάφορα βιομηχανικά απόβλητα.
Ολοκληρωμένη Διαχείριση ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά Διοργάνωση Ημερίδας 14/3/2012.
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
ΉΧΩΜΑΤΕΡΕΣΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΟΥΛΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Επεξεργασία και διαχείριση στερεών αποβλήτων
Τουρισμός: Διαχείριση ΑΣΑ & Ξενοδοχεία Μηδενικών Αποβλήτων
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Οικονομική ,κοινωνική , πολιτιστική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας. Μια καθαρή, όμορφη, βιώσιμη πόλη. Να.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ.
Επεξεργασία και διαχείριση στερεών αποβλήτων
«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΧΥΤΑ.
Ρύπανση του εδάφους.
«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»
ΔιαχεΙριση απορριμμΑτων στην Ε.Ε - ΚΥπροΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΤΕΔΚΝΑ / ΠΟΕ ΟΤΑ
«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΧΥΤΑ.
Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος ΕΕΔΣΑ - Λέκτορας ΕΜΠ
ΔΕΗ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ημερίδα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά» ΔΗΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Η εμπειρία της Ανακύκλωσης στο Νησί της Χίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΧΥΤΑ - ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ Ομάδα:HUMAN TARGET

Κύκλος ζωής απορριμμάτων Αγορά και χρήση προϊόντων Άχρηστα υλικά στους συμβατικούς κάδους απορριμμάτων Παραλαβή σκουπιδιών από το απορριμματοφόρο Πηγαίνουν στο ΣΜΑ για μεταφόρτωση Και τέλος στο ΧΥΤΑ για ταφή

Αγορά και χρήση προϊόντων Τα προϊόντα που αγοράζουμε και τα χρησιμοποιούμε ώσπου να μην έχουν καμία αξία για μας, μετατρέπονται σε σκουπίδια.

Παραλαβή σκουπιδιών από το απορριμματοφόρο Το απορριμματοφόρο είναι ένα όχημα περισυλλογής και μεταφοράς σκουπιδιών στα ΣΜΑ και από εκεί στα ΧΥΤΑ

ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, είναι μια μονάδα στην οποία μεταφέρονται τα απορρίμματα μιας περιοχής, ή γειτονικών περιοχών, συμπιέζονται για να πιάνουν λιγότερο χώρο, και στη συνέχεια μεταφορτώνονται σε μεγάλα κοντέινερ με προορισμό τους ΧΥΤΑ

Τι είναι το ΣΜΑ και που χρησιμεύει; Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ευκαρπίας θα καταλαμβάνει έκταση 100 στρεμμάτων που αποχαρακτηρίστηκε από αναδασωτέα , στο οποίο θα μεταφορτώνονται όλα τα σκουπίδια των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η χρησιμότητα του είναι μηδενική , με τις ευρωπαϊκές οδηγίες να επιπλήττουν συνεχώς για δραστική μείωση των απορριμμάτων στη Ελλάδα μέσω της ορθής διαχείρισης τους.

Μήπως θα επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη περιοχή; To TITAN H Μακεδονική Ασβεστοποιία CaO Hellas και η πρώην ΔΙΑΝΑ Η παλιά χωματερήτου Δερβενίου ,ρυπαίνοντας με πολλά κυβικα μέτρα ‘σκουπιδόζουμο’ τη γη μας Οι μανάδες επεξεργασιάς επικίνδυνων αποβλήτων και οι παράνομες μονάδες επεξεργασίας συσσωρευτών μολύβδου και λαδιών Οι 3 δρομοι εθνικής εμβέλειας που μας περικυκλώνουν Τα ανεξέλεγκτα ιδιωτικά ΚΔΑΥ και ΣΜΑ Δεκάδες μετρήσεις ΡΜ10 το χρόνο πάνω από τα όρια Η εντονότατη ηχορύπανση Εδώ όπου δεσπόζουν:

Η διαμόρφωση του χώρου των ΧΥΤΑ προβλέπεται να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε τοξικά, οργανικά και άλλα απόβλητα από το χώρο απόθεσης να μη διαφεύγουν στο γύρω περιβάλλον ή στον υδροφόρο ορίζοντα τυχόν κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη στεγανοποίηση των απορριμμάτων με τσιμέντο, χώμα, πλαστικές μεμβράνες και άλλα υλικά. Οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) είναι χώροι ειδικά διαμορφωμένοι στους οποίους γίνεται η ταφή των απορριμμάτων των πόλεων. ΧΥΤΑ

ΧΥΤΑ Η υγειονομική ταφή είναι ένα σύνολο μέτρων και διαδικασιών, που λαμβάνονται στους χώρους τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Αυτά είναι: Στεγανοποίηση του χώρου διάθεσης, για την αποφυγή διαρροών των στραγγισμάτων Διασωλήνωση του χώρου ταφής, για την ασφαλή διοχέτευση του παραγόμενου βιοαερίου, το οποίο είτε καίγεται είτε αξιοποιείται για την παραγωγή ενέργειας Ταφή των απορριμμάτων με το σύστημα των κυψελίδων, αντί για ανοικτά μέτωπα σ’ ολόκληρη την έκταση του χώρου Κάλυψη των απορριμμάτων με χώμα Επεξεργασία των υγρών στραγγισμάτων πριν τη διάθεσή τους στο περιβάλλον Συγκέντρωση και αξιοποίηση του βιοαερίου Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων Έργα αποκατάστασης (φύτευση, κ.λ.π.) κάθε τμήματος που φτάνει σε κορεσμό.

Το Δίκτυο 50 υποστηρίζει: Το Δίκτυο 50 είναι: Ένα δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων ΚΑΤΆ της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ Το Δίκτυο 50 υποστηρίζει: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Η λύση για το πρόβλημα μας είναι η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ορθολογική διαχείριση (ανακύκλωση ή κομποστοποίηση) Ορθολογική διαχείριση (ανακύκλωση ή κομποστοποίηση)

ΤΕΛΟΣ Πετλάκη Ελευθερία Σαββόπουλος Κωνσταντίνος Ιακώβου Ανθούλα Χονδοματίδης Θησέας