Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

2 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ 1 Τα μεταχειρισμένα ελαστικά έως και σήμερα καταλήγουν σε ποσοστό 74% είτε σε ανεξέλεγκτους χώρους είτε σε χώρους διάθεσης απορριμμάτων δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων. Στα πλαίσια αυτά οι εισαγωγείς μεριμνούν για τον βέλτιστο τρόπο διαχείρισης (θερμική χρήση, ανακύκλωση) όλων των μεταχειρισμένων ελαστικών που συλλέγονται από τα σημεία περισυλλογής. Η διαχείριση αυτή περιλαμβάνει αρχικά την συλλογή των ελαστικών από τα σημεία συγκέντρωσής τους, την προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφορά τους στους χώρους τελικής αξιοποίησης. Η τελική αξιοποίηση πρέπει να γίνεται με περιβαλλοντικά αποδεκτό τρόπο σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις με στόχο την αξιοποίηση των ελαστικών ως υλικού για τη δημιουργία μιας σειράς χρήσιμων δευτερογενών προϊόντων καθώς και την ενεργειακή τους αξιοποίηση με στόχο την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η ανακύκλωση (παραγωγή τρίμματος) μέσω μηχανικής είναι από τις κυριότερες μεθόδους εναλλακτικής διαχείρησης μεταχειρισμένων ελαστικών.

3 2 Για την ανακύκλωση του ελαστικού είναι απαραίτητος ο τεμαχισμός του. Ανάλογα με το μέγεθος του προϊόντος τεμαχισμού, διακρίνουμε: • το τεμαχισμένο ελαστικό (μέγεθος τεμαχίων 76-13mm) • το τρίμμα ελαστικού (μέγεθος τρίμματος ,15mm) • την πούδρα ελαστικού (μέγεθος κόκκων 4,75 - 0,075mm) Το τρίμμα και η πούδρα ελαστικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά εφαρμογών, όπως είναι η τροποποιημένη άσφαλτος. Το τεμαχισμένο ελαστικό χρησιμοποιείται σε τεχνικές εφαρμογές κατασκευής έργων, σε υποστρώμματα εθνικών δρόμων, σιδηροδρομικών γραμμών ως αντικραδασμικό ή ως πληρωτικό υλικό, καθώς και σε πολλές άλλες εφαρμογές. Η εναλλακτικη διαχείρηση ελαστικών συμβάλλει στην επιμήκυνση του διαθέσιμου χρόνου ζωής των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων.

4 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ 1
ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΧΑΛΥΒΑ ,ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΥΤΣΟΥΚ Εκατοστιαία Σύσταση κατά βάρος% [ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ-ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ] 51 Carbon black ΚΑΡΒΟΥΝΟ 26 Βαρύ πετρέλαιο 13 Θείο 1 Οξίδια Ψευδάργυρου 2 Άλλα Χημικά 7 Περιλαμβάνει ανόργανα έκδοχα, οργανικά ενεργοποιητές και επιταχυντές βουλκανισμού, και βοηθητικά μέσα επεξεργασίας. 

5 2 Τα τρίμματα και η σκόνη από καουτσούκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά εφαρμογών, όπως η τροποποιημένη ασφάλτου. Τα κομμάτια είναι από καουτσούκ που χρησιμοποιείται στην κατασκευή έργων σε εθνικές οδούς, σιδηροδρομικές γραμμές, ως υλικό σταθεροποίησης, μείωσης θορύβου, δάπεδα σε νηπιαγωγεία και πολλές άλλες εφαρμογές. Η εναλλακτική διαχείριση των ελαστικών, βοηθάει στην επιμήκυνση της ζωής των περιοχών υγειονομικής ταφής αποβλήτων.

6 Ενδεικτικές Εφαρμογές
3 Ενδεικτικές Εφαρμογές Ολόκληρα Ελαστικά Μπάλες κατασκευής Τεχνητοί ύφαλοι Προσωρινοί δρόμοι Κατασκευές ΧΥΤΑ Ηχοπετάσματα – Ηχομονωτικά αναχώματα Επιπλέουσες αποβάθρες Ενίσχυση πρανών

7 4 Τρίμμα–Πούδρα (0,5–6 mm) Επιστρώματα γηπέδων και αθλητικών χώρων
Οδοποιία Παπούτσια Χαλάκια πόρτας, μοκέτες Πλακάκια δαπέδων Στρώματα για κατοικίδια ζώα

8 5 Ψιλή Πούδρα (0–0,5 mm) Πλαστικά καλωδιώσεων Θερμομονωτικά στρώματα
Αθλητικός εξοπλισμός Πλίνθοι, τούβλα Εσωτερικά τοιχώματα ελαστικών

9 Επανεπεξεργασμένη Πούδρα (0–50 mm)
6 Επανεπεξεργασμένη Πούδρα (0–50 mm) Πλαστικά μέρη αυτοκινήτου Προφυλακτήρες αυτοκινήτων Εσωτερική επένδυση διπλών τοιχωμάτων πλοίων Χρωστικές ουσίες, μελάνια, επιχρίσματα

10 ΘΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ
ΣΤ΄1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑ:


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google