Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης
Ανακύκλωση Μέλη της ομάδας : Αντωνία Σταμούλη Γιώργος Πασχος Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης Μάνος Περράκης

2 Ερωτήματα-Προβληματισμοί
Τι υλικά μπορούμε να ανακυκλώσουμε και πώς; Με ποιόν τρόπο μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για πρακτικές και δημιουργικές ιδέες, με σκοπό την μείωση των απορριμμάτων; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε βίντεο με οδηγίες για τις φάσεις της εργασίας;

3 Πορεία Ερευνητικής Εργασίας-Χρονική Διάρκεια
Συμπλήρωση ερωτηματολογίου-γνωριμία με τα παιδιά (1 δ.ω.). Εννοιολογικός χάρτης (ηλεκτρονική αφίσα)-θυρεός (συμβόλαιο)-καθορισμός αρμοδιοτήτων-δημιουργία blog (3 δ.ω.). Πρόλογος (σκοπός έρευνας-υπόθεση) (2 δ.ω.). Κυρίως θέμα (οφέλη ανακύκλωσης, αξιοποίηση άχρηστων υλικών) (6 δ.ω.). Δημιουργία βίντεο (4 δ.ω.). Δημιουργικό εργαστήρι με άχρηστα υλικά (10 δ.ω.). Ολοκλήρωση 1ου μέρους: αξιολόγηση-συμπεράσματα-σύνθεση εργασίας-διοργάνωση bazaar- παρουσίαση-ανάρτηση εργασίας στο διαδίκτυο (4 δ.ω.). Δημιουργικό εργαστήρι με άχρηστα υλικά (νέες μέθοδοι) (6 δ.ω.). Ερωτηματολόγιο-γραφήματα-συμπεράσματα (κριτική αξιολόγηση)-αρχική παράσταση (6 δ.ω.). Ολοκλήρωση 2ου μέρους: αξιολόγηση-συμπεράσματα-συμπεράσματα-σύνθεση εργασίας διοργάνωση bazaar-παρουσίαση-ανάρτηση εργασίας στο διαδίκτυο (4 δ.ω.).

4 Εννοιολογικός χάρτης

5 Πληροφορίες ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Πληροφορίες ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ μειώνει την κατανάλωση πρώτων υλών μειώνει την χρήση ενέργειας Μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

6 ΤΑ 6 ΠΙΟ ΒΑΣΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Συσκευασίες τοξικών υλικών Δισκάκια CD, DVD και βιντεοκασέτες Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα Πλαστικά έπιπλα Σπασμένα γυαλιά Σακούλες βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες.

7 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Σακούλες: Χρησιμοποιείτε τις πλαστικές σακούλες από τα ψώνια σας, στους κάδους σκουπιδιών του σπιτιού σας. Φάκελοι: Χρησιμοποιήστε τα είτε για πρόχειρα χαρτιά για σημειώσεις, ή ως φάκελους, καλύπτοντας την παλιά διεύθυνση. Βαζάκια: Τα βαζάκια από ελιές, μαρμελάδες και λοιπά φαγώσιμα, μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Εφημερίδες και ζελατίνες: Οι παλιές εφημερίδες, που δεν χρειάζεστε για αρχείο, μπορεί να σας χρησιμεύσουν ως περιτύλιγα για να μη σπάσουν τα γυαλικά σας. Παλιά ρούχα: Σκίσετε τα ρούχα και κάντε τα πανάκια για την καθαριότητα του σπιτιού. Άχρηστα χαρτιά: Τα χαρτιά αυτά καλό θα ήταν να τα εκμεταλλευτείτε ως πρόχειρο ή για να κάνετε σκίτσα. Χρησιμοποιημένο ξύλο: Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια ή διακοσμητικά εάν πιάνει το χέρι σας. Λάστιχα αυτοκινήτου: Τα παλιά σας σκασμένα λάστιχα, μπορείτε να τα δώσετε σε κάποιο βενζινάδικο για να πάνε για ανακύκλωση.

8 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

9 Έρευνα Δημοσκόπησης 1.    Πιστεύετε ότι στην χώρα μας γίνεται σωστή ανακύκλωση του αλουμινίου σε μεγάλες ποσότητες ;

10 Έρευνα Δημοσκόπησης 2.   Γνωρίζετε πως παρασκευάζετε το αλουμίνιο ;

11 Έρευνα Δημοσκόπησης 3. Τι επιτυγχάνεται με την ανακύκλωση του αλουμινίου ;

12 Έρευνα Δημοσκόπησης 4. Με την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να γίνει ένα κουτάκι από αλουμίνιο μπορεί :

13 Έρευνα Δημοσκόπησης 5. Τι μπορείς να κατασκευάσεις από ένα κουτάκι αλουμινίου;

14 Φωτογραφίες Κατασκευών

15 Φωτογραφίες Κατασκευών

16 Φωτογραφίες Κατασκευών

17 Φωτογραφίες Κατασκευών

18 Φωτογραφίες Κατασκευών

19 Φωτογραφίες Κατασκευών

20 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ

21 ΑΦΙΣΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ

22 Αξιολόγηση-Κριτική αποτίμηση ( θετικά-αρνητικά στοιχεία )
ΘΕΤΙΚΑ 1. Η συνεργασία και η καλή διάθεση της ομάδος δημιούργησε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. 2. Η αποχώρηση δεν μας εμπόδισε να συνεχίσουμε την εργασία και μάλιστα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. ΑΡΝΗΤΙΚΑ 1. Υπήρξαν διαφωνίες και τσακωμοί μεταξύ μας, για αυτό και υπήρξε και η αποχώρηση ενός από τα μέλη της ομάδος.


Κατέβασμα ppt "Κωνσταντίνος Τρυπαρόλης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google