Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Advertisements

ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Σαλατες - Salads.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ζυμαρικά - Pasta.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Σάντουιτς.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 16.1 Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Ονομάζει τα βασικά υλικά παρασκευής των σαλατών και ντρέσινγκ. Εκτελεί όλες τις εργασίες προετοιμασίας των σαλατών. Ετοιμάζει και παραθέτει τις σαλάτες και τα ντρέσινγκ σύμφωνα με την πρότυπη συνταγή. Παρασκευές: Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά.

Προετοιμασία εστιατορίου: Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Παρασκευές: Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά.

Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά Υλικά για δύο άτομα 2 κτλσπ Ελαιόλαδο. 200 γρ. Κρεμμύδι σε φέτες. 2 σκελίδες Σκόρδο. 250 γρ. Ντομάτες κεράσι κομμένες στη μέση. 200 γρ. Teardrop Tomatoes. 500 γρ. Χαλούμι σε χοντρές φέτες. ¼ ποτ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο. ½ ποτ. Ελιές χωρίς κουκούτσι. 200 γρ. Σπανάκι (baby spinach). ¼ ποτ. Χυμό λεμονιού. Εξοπλισμός 1 Τρόλεϊ 2 λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια). 1 πιάτο κρύο για λαβίδες. 2 κρύα πιάτα σαλάτας. 1 καθαρή πετσέτα. 1 Μπολ (δοχείο για ανακάτεμα της σαλάτας). Προετοιμασία στην κουζίνα Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες. Κόβετε τη ντομάτα στη μέση. Κόβετε το χαλούμι σε χοντρές φέτες. Ψιλοκόβετε μαϊντανό. Αφαιρείτε το κουκούτσι από τις ελιές. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Μέθοδος παρασκευής Ενώνετε μέσα στο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας. Προσθέτετε το χυμό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε μέσα στο πιάτο.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ονομάστε τα βασικά υλικά παρασκευής της Σαλάτας με ντομάτα, χαλούμι, ελιά και το ντρέσινγκ της. Αναφέρετε όλες τις εργασίες προετοιμασίας της σαλάτας. Παρασκευές: Σαλάτα με ντομάτα, χαλούμι, ελιά.